Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film má na to, aby bol dlhší, no tvorcovia sa zamerali na priamočiaru akciu, presne vykreslenie postapokalypsy omnoho dokonalejšie ako v jednotke. Jednoduchá zápletka s veľmi dobrým scenárom. Dokonalé naháňačky áut, berúce dych a ja som len čumel, ako je možné natočiť polhodinovú autovú naháňačku bez akéhokoľvek klišé. Vadilo mi však pár charakterov postáv a že Maxova V8mička skončila v pohrebisku áut. 80%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poušť, auta, kamiony, benzín, drsně oblečení maníci ... všechno, co nemám rád. Přesto jsem od kultovního Mad Maxe, který se jako vzor mírně klišovitě klade snad všem postapokalyptickým filmům, čekal slušnou zábavu. No nedorazila, bohužel. Uznávám ten film jako silnej inspirační zdroj, ale jinak ... slabé, velmi slabé. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdovej nářez. Celkově o hodně moc lepší než jednička a to ve všech směrech. Atmosféra je mnohem zkrachovalejší. Mel Gibson coby Max je neuvěřitelně cool. Akční scény jsou dotaženy k naprosté dokonalosti, ten vetší rozpočet je prostě vidět a je to dobře. Záporáci jsou asi lepší, mnohem nebezpečnější, než v prvním díle, ale chybí jim taková ta znepokojivost. Prstořez a jeho gang byli banda ultimátních pošuků. Dvojka ale určitě válcuje skvělou už tak skvělou jedničku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je větší než jednička ve všech ohledech. Určitě se jedná o jiný film. Zatímco jednička byla temná a depresivní. Dvojka sází spíše na akci a stala se etalonem pro spoustu postapokalyptických filmů. Závěrečná honička pak již představuje pověstnou třešničku na dortu. První dva díly vznikly v australské produkci, což rozhodně považuji za obrovské plus. 90% Vysvětlím u třetího dílu....... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dych berúci postapokalyptický akčňák, pri ktorom cítite všadeprítomných prach až vo vlastných ústach. Perfektne vytipované lokácie, dynamický a silnou atmosférou vybavený dej, unikátne akcie s autami. Ešte o triedu lepšie než veľmi dobrý prvý Mad Max. Čo by som dal za to, zhliadnuť to na veľkom plátne! ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Pes, který se objeví po boku Maxe (Mel Gibson), je australský honácký pes, v době natáčení filmu ne tolik známé plemeno vyšlechtěné z dinga, psovité šelmy obývající Austrálii a některé oblasti jihovýchodní Asie. Toto plemeno se dnes těší veliké oblibě i u některých filmových hvězd. Australského honáckého psa mají například herci Matthew McConaugheyOwen WilsonLuke Wilson. (Tony.cs)
  • Americké trailery se stejně jako u předchozího dílu soustředily výhradně na akce a bouračky a Mela Gibsona (Max) ani nezmínily, protože ho tehdy Americe znal jen málokdo. (ČSFD)
  • V jedné scéně při pronásledování kamionu Max (Mel Gibson) dupne na brzdu a zezadu do něj narazí Humungusův (Kjell Nilsson) automobil. Při nárazu jeden ze zajatců na předku auta přijde o hlavu, ale v dalších záběrech ji opět má. (Jirka_Globus)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama