Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dustin Hoffman jako mladík, který se bouří proti přetvářce a maloměšťáctví. Benjamin Braddock se vrací domů z vysokoškolských studií a rodiče uspořádají na jeho počest slavnostní párty. Jak se zdá, čeká na něj jasně nalinkovaná kariéra a skvělá budoucnost, o nichž všichni kolem stále mluví. Benjamin nemá žádnou chuť, ale ani důvod o těchto věcech přemýšlet, podobné plány jej nudí a jediné, po čem touží, je klid a trochu soukromí. Přesto nedává nic najevo. Poněkud nesmělého mladíka ale potkává osud v podobě atraktivní paní Robinsonové a její dcery... Slavná kontroverzní komedie režiséra Mikea Nicholse vznikla podle románu Charlese Webba, svým tématem přitom více než souzněla se značně rozbouřenými vodami americké společnosti šedesátých let minulého století. Hlavní hrdina se prudce vyvíjí a z jakéhosi prototypu americké dokonalosti se stává nezkrotným rebelem, jenž nemá v úmyslu nechat se ničím omezovat. Film zachycující vášnivou touhu mladých lidí porušovat konvence, které byly pro jejich rodiče téměř posvátné, se nakonec stal kultovním. Dodnes zaujme skvělým hereckým výkonem Dustina Hoffmana a hudbou dvojice Simon & Garfunkel, s nezapomenutelnou provokující písní Mrs. Robinson. Ze sedmi oscarových nominací film Absolvent získal Oscara za nejlepší režii, kromě toho obdržel řadu dalších významných ocenění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (922)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trošku inak romanticky film, ktorý katapultoval mladého D.Hofmana medzi veľké hviezdy. Je príjemné si pripomenúť film na DVD v pekne zabalenom vydaní edície Film X. V jednom z bonusov Hoffman spomína ako tesne po premiére cestou po schodoch stretol staršiu pani, ktorá sa ho opýtala:" Vy ste ten mladý muž z filmu?" Na jeho kladnú odpoveď odpovedala:" Práve sa vám úplne zmenil život."... Výborný herecký výkon Hoffmana a veľmi pekná hudba od Simon and Gurfunkel robí z filmu niečo výnimočné. Hodnotím piatimi hviezdičkami, ale priznávam, nebyť výbornej hudby, bolo by to za štyri. 90%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Paní Robinsonová, vy mě chcete svést." Jsem jedináček a rodiče mne vždy považovali za loutku, jejímiž průměrnými studijními výsledky ohromovali své známé. Tady sice má podobnost s Benjaminem Braddockem končí, ale přesto mu tak nějak rozumím. I tak se škodolibě bavím při jeho pokusech o intimní sbližování s paní Robinsonovou, držím mu palce při vytrvalém nahánění slečny Robinsonové a písniček Paula Simona s Artem Garfunkelem se moje uši již dlouho nemohou nabažit. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Bál som sa vážnosti, ale zbytočne. Mike Nichols má pohodovú atmosféru v krvi, podčiarknutú nesmrteľnou hudobnou zložkou svojej slávnej snímky. Kto by nepoznal ten skvelý záber na Dustina Hoffmana a ženskú nohu v punčoche (je aj na plagáte). Sám neviem, s ktorou Robinsonovou by som si radšej začal. A k tomu tie pesničky. A ten bazén. A tá hotelová izba. A ten posledný záber v autobuse. A tie dialógy. A to všetko. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle filmu napsat? Určitě to, že se jedná o jednu z nejlepších romanticky-dramatických komedií co jsem kdy viděl! Dustin Hoffman v roli studenta (i když mu je ve skutečnosti už 30 let, ale známe americkou problematiku na tohle téma:)), který se má stát ozdobou rodinných večírků a chloubou rodiny. Na druhé straně Anne Bancroft, přítelkyně rodiny Robinsonových, která svede Bena. Benovi se zalíbí její dcera, kterou si zahrála božská Katharine Ross. Do té doby hodná milenka se změní a začne se mstít......když k tomu přičteme vynikající hudbu Simona a Garfunkela, tak se jedná o výborný filmový zážitek. Film ze sedmi nominací na Oscara vyhrál jen v kategorii režie.... Pro mě kultovní dílo a jasných pět hvězdiček. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, co nikdy nezestárne. Strašně se mi líbil výkon Dustina Hoffmana, především na začátku, kdy z něj vyzařovala nervozita a byl až roztomile nervózní a nepřirozenej při verbálních projevech. K tomu nadčasovej, podmanivej a citlivej soundtrack Simona a Garfunkela a nádhernej konec. 100% klasika ()

Galerie (87)

Zajímavosti (72)

  • Anne Bancroft s odstupem vzpomínala, že Dustin Hoffman byl v její přítomnosti velmi roztržitý a nevěděl si rady jako - byť jen filmový - milenec. Svěřila se, že mu poskytla několik zásadních a důležitých rad. (Robbi)
  • Když Benjamin (Dustin Hoffman) vyleze z bazénu, vezme si košili a jde do domu – mokrý. Když ale v následující scéně v domě stojí, má naprosto suché oblečení a vlasy. (orionn12)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Tentokrát bez koně Kevine!

Tentokrát bez koně Kevine!

12.02.2005

Kevin Costner přesedlá ze hřbetu westernu na hřbet komediální. Konkrétně půjde o film RUMOR HAS IT zkušeného režiséra Roba Reinera (Misery). Kevin spolu s další hollywoodskou star Jennifer Aniston… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno