Reklama

Reklama

Dawsonův svět

(seriál)
  • USA Dawson's Creek (více)
USA, (1998–2003), 93 h 9 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Režie:

Joshua Jackson, Bethany Rooney, David Semel, Lou Antonio, Dennie Gordon (více)

Hrají:

James van der Beek, Katie Holmes, Michelle Williams, Joshua Jackson, Kerr Smith, Meredith Monroe, Busy Philipps, Mary Beth Peil, Monica Keena (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(128)

Obsahy(1)

Kamarádi Joey Potterová a Dawson Lerry se znají od sedmi let a jako každý sobotní večer se u Dawsona dívají na filmy. Joey žije se svou sestrou a jejím přítelem v malém domku, v zátoce kousek od Dawsona. Její matka umřela na rakovinu a její otec sedí ve vězení za držení narkotik. Dawson, Joey a Pacey Witter, Dawsonův nejlepší kamarád, natáčejí Dawsonův první film, se kterým chce jet brzy na filmový festival amatérských filmů. Pacey, který v něm hraje nestvůru, a Joey, která hraje hlavní hrdinku, se začnou hádat. Jejich hádku ale přeruší přijíždějící taxík, ze kterého vystoupí mladá blondýnka Jen Lindlyová. Je to vnučka Dawsonových sousedů, která přijela, aby pomohla své babičce starat se o nemocného dědu. Jen, stejně jako ostatní, druhý den nastupuje do druhého ročníku místní střední školy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (263)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Jo to byla doba.. Joey a Dawson byla hlavní dvojka celé jedné generace mladých lidí a diváků... I já jsme podlehl a hned několik dílů jsme viděl a ani se za to nestydím mělo to svoji úroveň a hlavně Katie Holmes byla krásná již v té době + k tomu přidejte Michelle Williams a sympaťáka Joshuu Jacksona a máte zajímavý kotejl pro mladí lidi a jak všem chutnal.. 3z5 ()

cross 

všechny recenze uživatele

Jeden díl tohoto seriálu obsahuje tolik emociálních záležitostí, kolik jich obyčejný smrtelník nezažije snad ani za rok! Každý si v něm však může najít "právě ten svůj" problém a kouknou se, jak se sním (dle scénáristů) poperou vrstevníci za mořem. Často jsou však problémy dotaženy ad absurdum a už mi připadne až příliš trapné, pozorovat nadržené pubescenty, kteří bez mrknutí oka odmítnou sex s nádhernou podnapilou slečinkou...Protože to rozhodně není reálné ani v naší malé zemičce! ()

Reklama

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Downův svět, aneb trampoty anorektického čelisty. Zrovna jsem si na tento skvost vzpomněl, anžto jsem si honil péro a obzor vějířovitého cákance obsahoval ročník ábíčka ze století páry, které jsem si uschoval pro případ nečekané menstruace náhodných fenek hostujících můj byt. Na obálce se pyšnil tento čelovitý blondýn s úchvatným titulkem "Ženy musím odmítat, je jich moc". Teď nevím, kdo je větší Down, jestli Dawson, Down, Downův Dawson, Dawsonův Down, nebo kurva já! ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Jo, je to celé naivní, některé epizody jsou příšerně trapné a některé cukrkandlové až nadmíru. Ale na druhou stranu, jsme možná my až příliš pesimističtí a potřebujeme trochu toho pocitu čisté (až na kost) emoce. Takový je Dawsonův svět, seriál, který v polovině druhé série našel svou tvář, aby ji zase v páté (až na některé výjimky) ztratil. Ale podle všech zahraničních ohlasů, se zas šesté období vrátilo v plné síle (to zatím posoudit nemůžu). ()

venca163 

všechny recenze uživatele

"Už u tebe nemohu přespávat Dawsone, stárneme, rostou nám chlupy tam kde nám dřív nic nerostlo. " Jojo, tak tahle věta Katie Holmes je pro mě legendární stejně jako celý seriál. Nejslavnější highschool seriál z éry seriálů, kde patnáctiletý hráli pětadvacetiletí. Na tenhle jediný jsem ale pořádně koukal. Určitě jsem se z toho naučil spoustu mouder z kategorie "dospívání", takže jasný 3 hvězdy. (60%) ()

Galerie (424)

Zajímavosti (41)

  • Roli Bodieho hraje v pilotním díle George Gaffney, ale ve zbytku seriálu pak Obi Ndefo. (novoten)
  • Postava Joey je inspirovaná Fannie Norwoodovou, dlouholetou přítelkyní Kevina Williamsona. Jak řekl sám Williamson: "Jestli se Fannie bude dívat, bude určitě vědět, odkud mám některé situace. Hezké je na tom hlavně to, že je pozná jenom ona." (novoten)
  • Video, které pouští v posledním díle Pacey v nemocnici, a které údajně natočil Dawson v roce 1998, je původní znělka první série. (novoten)

Související novinky

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama