Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je mladý automechanik Martin Holec, který přijede z Mladé Boleslavi do Prahy, aby tu sehnal marky, za které chce koupit pro místní diskotéku video. Nechá se však překupníky napálit falešnými bankovkami. Aby škodu, kterou svým kamarádům způsobil nahradil, vrátí se do Prahy a začne pátrat po Richardovi, který mu falešné peníze prodal. Dostane se několikrát do střetu s Richardovou veksláckou partou, ale časem si sám začne vydělávat jako vekslák a stane členem Richardovy party. Slibnou "kariéru" však překazí střetnutí s mnohem silnější a vlivnější skupinou překupníků, v jejímž pozadí stojí protřelý Karel. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (464)

InJo 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně film? Tipoval bych to spíš na podprůměrný devadesátiminutový videoklip, dělající (medvědí) službu Frankie Goes To Hollywood. Horší hudební dramaturgii (pouštět jeden song pořád dokola po celou stopáž!) si snad ani nejde představit. Ale chápu, že ve své době to muselo zdejším lidem připadat asi dost cool. 40 - 50 % ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 10/10 Prostředí 7/10/// PLUS: zajímavé i v dnešní době, minimálně jako pohled na to jak se tehdy točili filmy a jak to tehdy žilo, na svoji dobu určitě hodně odvážný film, nesmrtelná hudba, dodává i dnes film parádní atmosféru MÍNUS: hudba nicméně byla používána skoro pořád a občas byly přechody z dialogu na hudbu a zpět hodně "poznat"/// Shrnutí: Film o tom jak to tehdy určitě mohlo být. Tohle já už jsem ale nezažil a tak jsem rád, že jsem si to mohl díky filmu Bony a klid "připomenout". Zvláštní je, že mám pocit, že jsem film viděl poprvé. A taky jsem měl kdysi za to že to je česká verze Bonnie a Clyde. Zřejmě to byl i záměr tvůrců. Dnes mi tohle moje domnění přijde přinejmenším úsměvné. Každopádně parádní film. Pro mého otce klasika a kult, říkal že tehdy to byla bomba. Věřím mu./// Celkem 75%/// ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se jednalo o naprosto převratný film. Příběh ze zákulisí veksláků, o nichž všichni věděli, ale režim na ně byl většinou krátký. Je vidět, že na svou dobu měli tihle hoši mírně řečeno nadstandartní příjmy a žili si jako prasata v žitě. Koneckonců, jejich tehdejší příjmy by je asi uživily i dneska. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT2 - Relax don’t do it...When you want to go to it...Relax...The power of love, a force from above, cleaning my soul... 90 minut neslušíte skoro jiné písničky :) Dneska mi to ale ani moc nevadilo, spíše jsem vnímal ty vekslácké praktiky a samotný příběh mě vtáhnul. Dobrá práce, pane Olmere. 75% // (31.12.2015) ČT2 HD - Stále 75% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ak som si doteraz myslel, že Slnko v sieti je najlepším (česko)slovenským filmom a skvostnejšiu kameru ako Szomolányi dosiaľ ešte nikto iný nezrobil, Ota Kopřiva a Vít Olmer mi týmto práve poriadne napľuli do tváre. Extrémne štylizovaná jazda chladnými pražskými ulicami v '87 na rakete Benz W123, v ktorých ťa každý druhý porobí na každom rohu, o vekslákoch v tradičnej procedúre menom vzostup-pád, kde 36x v reproduktoroch počuješ jednu a istú skladbu dookola bez prechodu do stratena... Tuctový príbeh bez akýchkoľvek väčších prekvapení, nie však úplne prázdny, avšak zvizualizovaný absolútne brilantne – s (doslova) každým jedným záberom vymaznaným do totálneho zblbnutia. Veľa čs. tvorby som (zatiaľ) nevidel, no bude úplne od veci myslieť si, že viac štýlovejší počin ako Bony a klid z našich končín ešte nevzišiel a možno ani nevzíde...? "Bony, nechceš bony?" (25.7.2023 #Grco, vďaka za projekciu na veľkom plátne x) (26.7.2023) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (31)

  • Skupina Frankie Goes To Hollywood poskytla práva na svou desku tvůrcům za symbolickou 1 Kč. Skupina byla v té době na vrcholu slávy v rodné Británii. (don corleone)
  • Roman Skamene prohlásil, že role ve filmu byla jeho nejoblíbenější. (don corleone)
  • Kvůli scéně gruppensexu byl Vít Olmer kritikem Rudého práva Janem Klimentem označen za pornografického režiséra a byl mu snížen honorář. (raininface)

Reklama

Reklama