Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Volně a trochu ledabyle pospojované humorné scénky, jejichž bláznovství má rozličnou úroveň i zabarvení, přičemž čas od času - s trochou vzdoru a furianství - preferuje černou. Nenacházím žádné výrazné nedostatky, ale ani klady ... snad i proto, že hlavou rodiny je poměrně nesympatické individuum, které vláčí svou zákonitou choť a dva potomky přes celé Státy kvůli naplnění vlastního snu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold - stelesnená debilita v reálnych rozmeroch. Chase hrá s maximálnym nasadením a predstavuje svoju životnú rolu, ktorou vstúpil do dejín. Scenár je skvelý a nedáva si servítku pred ústa, dôjde tu aj na mierne hrátky s mŕtvolou, "trošku" sadistické zabitie psa, no všetko je to v medziach dobrého vkusu. No a Randy Quaid ten podáva snáď nadľudský výkon, i keď povestnej kultovosti sa dočká až v treťom diele. No a nesmiem zabudnúť vyzdvihnúť skvelý výkon Johna Candyho, ktorý nastúpi v závere. Kultová komédia, ktorá ma jedinú chybu - že ju tromfol ho dokonalý tretí diel ságy. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

První eskapáda z kroniky "The Griswold Family" se mi líbila o něco méně, než druhý díl Bláznivá dovolená v Evropě. Bláznivá dovolená v USA nenabízí takovou smršť bláznivých gagů a scén jako ta v Evropě, kdy se jedna eskapáda valí přes druhou, až do konce. Tato první Griswoldská dovolená má v sobě lehce podivný druh humoru a vtipné scénky fungují samy o sobě spíše jednotlivě, než aby se pospojovaly do jednoho "dominového efektu." I tak se jedná o příjemnou, "americkou" zábavu. Já však dávám přednost Evropě. A ta blonďatá kočka v tom fáru...:) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rodinná dovolenka se rozjížděla pomalu, zpočátku mi přišlo nucené vtipkování vyčpělé, "scénkovitě" předvídatelné. Nicméně ty povedené černohumorné hlášky i dosti nekorektní lapálie (teta Edna a její pes) si Griswoldovic schovávali na později, aby jim pak vydržely až do (bravurního!) vytočeného cíle v zábavním parku. Za báječné manžele Chevyho a Beverly nakonec zaokrouhlím nahoru. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)
  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama