Reklama

Reklama

Mrtví muži nenosí skotskou sukni

  • USA Dead Men Don't Wear Plaid (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Úchvatná pocta klasickým filmovým gangsterkám. Jako úchvatnou skládanku notoricky známých filmů první poloviny minulého století, natočil režisér Carl Reiner komediální krimi, ve které se v sestřizích představují nejslavnější hvězdy tehdejšího Hollywoodu. Chystal se zavřít na pár dní kancelář, když vtom... je soukromé očko Rigby Reardon (Steve Martin) najat krásnou Juliet (Rachel Ward), aby našel vraha jejího otce. Arogantně geniální v hodnocení stop i bezmocně naivní při setkání s krásnými ženami se pouští do vyšetřování. Přestože občas sejde z cesty, nakonec se s pomocí svého kamaráda Phila Marlowa blíží k rozřešení případu. Před nebezpečnou láskou ale Rigbyho neuchrání ani rady jmenovaného přítele... (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem přítelem ani nepřítelem Carloty a nemám dost sýra na to, abych roztavil USA, takže mne detektiv Rigby může ze svého vyšetřování vynechat. Mne to totiž víc baví z pozice nezúčastněného pozorovatele, který si užívá Rigbyho fantastického poletování mezi noirovými klasikami a snaživě pátrá po tom, co je originál, co je kopie a co je úplná hovadina. Já zkrátka chci žít v parodii, protože dnes nemají ženy to správné vychování. Když jim totiž galantní muž narovná prsa, tak se, místo děkovného narovnání penisu, často dočká jen pravého háku, vulgárních nadávek a citace úryvků z trestního zákoníku. To by se Rigbymu stát nemohlo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byla opravdu parádní plejáda hvězd stříbrného plátna v originální parodii na noir kriminálky. V tomhle případě v duchu detektivek známého Raymonda Chandlera s jeho nezapomenutelným Phillipem Marlowem. Příběh samotný pro mě nebyl až tak podstatný, jako vybrané scénky s těmi známými legendami, které byly vtipně propojované soukromým očkem Rigbym (Steve Martin). Mimo jiné se tam mihla i tvář Joan Crawfordové o které jsem viděla skvělý životopisný film Drahá maminko, který doporučuju a troufám si říct, že toho nebudete litovat. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Steve Martin (teprve druhá role,po jeho šíleným sadistickým zubaři v Malém krámku hrůz,kde mě opravdu bavil) a Rachel Ward. Dále hráli- Alan Ladd,Carl Reiner,Burt Lancaster,Ava Gardner,Edward Arnold,Barbara Stanwych,Charles Laughoton,Humprey Bogart,Lana Turner,Reni Santoni,Veronika Lake,Fred MacMurray,Vincent Price,Joan Crawford,Ray Milland,Bette Davis,Ingrid Bergman,Kirk Douglas,Cary Grant a James Cagney!!! Ach... ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na filmy černobílého plátna. Bohužel nejsem takový znalec. Herce jsem sice poznal, ale z filmů jsem viděl jen kousek Hlubokého spánku kdysi dávno (napravím). Proto mi uteklo pár vtipných scén. Marlowa jsem si ale naštěstí užít dokázal. Steve Martin skvěle pobavil, jeho prupovídky (styl Bláznivé střely) jsou vtipné a hned první scéna s rovnáním poprsí mě rozesmála nahlas. -"I hadn't seen a body put together like that since I solved the case of the 'Murdered Girl with the Big Tits'." ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Radost pohledět, když tvůrci dokáží zparodovat sami sebe, svoji vlastní práci a přitom film neochudí ani příběh, ani o napětí ani o skvělé herecké výkony, nota bene takových hvězd jako jsou K. Douglas, H. Bogart, R. Mitchum. Skvělé dialogy. Hvězdičku ubírám jen kvůli už opravdu až příliš bláznivému závěru. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Reklama

Reklama