Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po té poslední epizodě, ze které dýchá nádherné kouzlo SW, k tomu přiznávám, že si mě tvůrci naklonili, zejména se o to postaral Ewan McGregor a jeho výměny s temným Anim, jsem najednou zapomněla, co všechno mě v předchozích dílech rušilo.. Moje hodnocení je čistě subjektivní, tuhle jízdu jsem si užila, byla jsem ráda, že jsem mohla potkat staré známé a zase na chvíli pobýt ve společnosti charismatického Obi-Wana.. Chápu, že tenhle svět není pro každého, pro mě je.. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát. Tenhle seriál mě zklamával od chvíle, kdy se o něm začaly objevovat všelijaké informace. Bál jsem se o Star Wars kontinuitu a fakt, že jde pouze o dojení stále dokola omílaných postav mému hypu nijak nepřidal. Seriál ovšem selhal i na tom doručit emocionální momenty divákům, kteří milují postavy Kenobiho a Vadera (mezi které patřím i já). Nejslabším prvkem celého seriálu je jednoznačně scénář. Plány postav jsou tak strašně random a několikrát tak moc nesouvislé, že si člověk říká, jestli to není CW seriál. Když se postavy ocitnou v jakémkoliv nebezpečí, tak nemáte žádný pocit strachu nebo starosti, jelikož stejně dobře víte, že to všichni musí přežít. Inkvizitoři jsou pro mě osobně dost zajímavá skupina, která by si zasloužila nějaké dobré zpracování. Tady ho ovšem nečekejte, jelikož spolupracují asi jako parta pětiletých dětí. Tahle sebranka má lovit přeživší Jedi? Tenhle seriál dokázal zkazit i charakter Obi-Wana, který se ukáže jako pravý hrdina. Což by nemuselo být špatně, kdyby to nenabourávalo kontinuitu původní trilogie. Stejně jako přítomnost Leii v příběhu. Velmi jsem se bavil u jednotlivých lightsaber soubojů, jelikož čepele svítí asi jako slunce v červnu a schopnosti a síla postav se mění podle toho, jak se to hodí scénáři. Emoční momenty typu setkání postav sice na nějaké fanoušky fungují, ale smrti v tomto seriálu jsou doslova tou nejvíce tragikomickou částí příběhu. Postava má screentime asi pět vteřin a já mám být smutný kvůli tomu, že mi to scénář řekne? Ne díky. Kamera je občas dobrá, ale v některých situacích mi přijde, jako by ji ovládal někdo, kdo zrovna začal s odvykačkou. Aspoň ta hudba zůstala standartní, i když že by byla nějak výrazná v této sáze, se taky říct nedá. Seriál má i přesto některé světlé momenty, třeba pátý díl je v některých částech dost nadprůměrný a začátek se taky povedl. Ovšem celkově si svou existenci neobhájil. Opravdu se v tomto aspektu nedokázal dostat ani na seriál Boba Fett. 4/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby z těch šesti dílů byl jeden pořádný film, kde se Obi Wan sejde s Darth Vaderem (což od toho nikdo vlastně ani nic jiného nečekal), tak to bude stačit. Disney to ale nestačilo a tak ten příběh tvůrci natáhli na zbytečných šest hodin, kde Obi Wan dělá kromě onoho setkání i řadu naprosto jiných zbytečností. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zázrak sa nekoná. Ewana McGregora som mal vždy rád. Sympatický človek, ktorý to nehrá a je fajn i v súkromí, čo sa vo svete showbiznisu zas tak často nevidí. Bavilo ma sledovať, ako hral mladého Aleca Guinnessa. Bavilo ma to už vo filmoch a bavilo ma to aj v seriáli. Problém je, že seriál ako celok je natoľko priemerný, že dokonca ani Ewan to nemá šancu spasiť. Ak s myšlienkami na svet Star Wars zaspávate, asi tomu udelíte 5*. Ale objektívne seriál nemá tempo a logická stránka veci nedáva... logiku. Akčné scény nevyrazia dych. Postavy sú skôr nezaujímavé, než zaujímavé. Niektoré sú rovno otravné a ako „príjemný“ bonus navyše majú gigantický priestor, takže miestami je to taká nuda, až je to utrpenie. Premúdrené dievčatko behá ešte horšie, ako 200-ročná korytnačka, takže „naháňačka“ v lese je fakt niečo, čo zaskočilo aj mňa a to som si myslel, že som už videl všetko. Relatívne civilná linka o „len“ záchrane „istého“ dievčatka tomu naopak dosť dáva. Detto sa mi páčila výprava prvých dielov. Odohrávali sa v skromných podmienkach, čo vizuálne ladilo s rovnako „chudobnou“ a prašnou Epizódou IV. Pozitívne možno azda hodnotiť i návrat viacerých známych postáv, nebudem spoilerovať. Dobrou správou je, že to má len šesť dielov, pričom každý má cca 45 minút (aj menej), takže to rýchlo ubehne. Čo je super, lebo toto je obávam sa typ seriálu, ktorý chce každý vidieť, ale napokon je každý rád, že ho má z krku a že to tak rýchlo (vďaka malému počtu epizód s rozumnou minutážou) utieklo. Trocha divné je každopádne báť sa tu o niekoho (kohokoľvek) život, keď vlastne máme istotu, že sa po smrti môže v pohode vrátiť (a aj sa veru vráti) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásná připomínka původní analogový trilogie, která se bohužel utápí v líných scenáristických vodách tý poslední. Zápletkou to částečně připomíná Mandaloriana, kterej zachraňoval malýho "Yodu", zatímco Obi zachraňuje malou Leiu. Spousta scén navíc postrádá jakoukoli životnost a dynamiku. Naštěstí to drží pohromadě skvělej soundtrack, slušná atmosféra, výbornej McGregor a tak trochu i ta nostalgie. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Obi Wan Kenobi vo svojom živote bojoval proti trom Lordom zo Sithov. A to Darth Maul, Darth Tyranus a Darth Vader. Okrem toho bojoval aj proti učeníkom Dartha Tyranusa, a to Assajj Ventress a Savage Opress. (Bukysh)
  • Obi-Wan (Ewan McGregor) využívá rozbitá okna inkvizitorovy základny, aby unikl vojákům a utopil je stejně jako ve videohře „Jedi: Fallen Order“. (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama