Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (643)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 220: Tak byla by ostuda nevidět největší propadák své eŕy bez zaspání, takže napravuji. Tohle je fakt božíí. Už jen přepadení atolu Čmoudy by jinde bylo královské finále. -------Sice jsem neviděl celé, protože jsem u toho zaspal, ale fakt se mi to líbilo. Netradiční a originalní. A Kevin pijící svoji vydestilovanou moč je k sežrání. To samé platí o Dennisovi Hopperovi honícím si své ... skleněné oko po podlaze. (pozn. pod čarou - zaspal jsem samozřejmě únavou, ne nudou). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že film si nezaslúži takú zlú reputáciu, minimálne mu nemožno uprieť veľkú porciu originality. Dejová linka síce výrazne neoslní, ale ani neurazí. Poznám veľa iných filmov s horším príbehom a lepším hodnotením. Ide o také slušne zahrané dobrodružstvo, na ktoré sa dobre pozerá, snímok ako stvorený na relax a oddych. 69/100 ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé, naopak príjemné exotické dobrodružstvo s vynikajúcim námetom. Keby ho režíroval Steven Spielberg, mohol byť Waterworld nezabudnuteľným príspevkom do žánru. Ale i tak, napriek krčovitej poslednej tretine, je to stále bombasticky výpravná a celkom inteligentná hollywoodska zábavka, ktorú si na rozdieľ od mnohých iných môžem púšťať znovu a znovu a nikdy nenudí, ani neurazí. A Kevin Costner v nej sedí dokonale! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenka je chvályhodná a zpracování není koneckonců také vůbec špatné. Daleká budoucnost, celý svět zaplaven vodou, parta odporných pirátů v čele s Dennisem Hopperem na jedné straně a osamělý, nedůvěřivý Kevin Costner na straně druhé.. Lze si přát ještě něco víc? Ale ano, něco přece. V prvé řadě by filmu prospěla výrazně kratší stopáž. Takhle totiž film směřuje k beztak už předvídatelnému závěru místy dost vlekle a působivé akční scény bývají často odděleny nezáživnou mezihrou. A potom je tady ta proklatá poslední třetina, která zbytečně odbočuje k záchraně unesené holčičky. Nebýt této zápletky, nebo lépe řečeno udělat z toho ryze chlapské dobrodružství, byla by to naprostá bomba, na jakou by i mistr Bay nebo Emmerich koukali s neskrývanou závistí. Bohužel ta závěrečná část se už nezmění, a tak alespoň těch prvních 90 minut můžu nazvat skvělou zábavou, na kterou budu vždy rád vzpomínat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz Costnera nijak zvlast nemusim, tak tenhle film mam rad. Navic celej trosku pripomina Mad Maxe. Samozrejme by to chtelo vic propracovat scenar, takle to je jen jezdeni "lodi", ale presto to je dobra zabava. Co se tyce hereckejch vykonu, ty nejsou vubec spatny a Costner tu predvadi svuj nadprumer. Prislo mi, ze Dennis Hopper si roli fakt uzil a jako zaporak je hodne dobrej. Skoda, ze nektere sceny nepusobi tak jak maj (tj. napinave) a jsou spis k smichu a film je trosicku delsi nez by bejt mel, pak bych dal mozna plne hodnoceni. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • V Severní Americe svého času film utržil 88,2 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 264,2 mil. Vzhledem k nákladům, které - i s reklamní kampaní a distribucí - činily kolem 235 milionů, a k pověsti, která jej předcházela, byl tedy považován za mimořádný propadák. Ovšem díky velmi slušnému úspěchu na videotrhu a prodeji televizních práv se zanedlouho zaplatil. (NIRO)
  • 6 scenáristů napsalo před začátkem produkce 36 různých verzí scénářů. (Cheeker)
  • Ve skutečnosti na Zemi není dostatek ledu, aby pod vodou skončilo tolik pevniny, jak je to popisováno ve filmu. (ČSFD)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama