Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (4)

Kinetika (2020) (S01E01) 

Jako za mě ne. Postava Vojty Kotka je otravná, a ne zábavná. Sherlock v podání Benedicta Cumberbatche byl zábavný, a i když se ho Kotek snaží napodobit za každou cenu, chybí mu nadhled, nemůžu si pomoct. To z těch českých chytrolínů víc pobavil i Pavel Řezníček jako Profesor T. Jinak mě tady každou chvíli něco štvalo - když 11letý kluk, tak s kardiostimulátorem, ten kluk je jinak celé dny doma sám a asi si i sám vaří a do školy nechodí. Pak docela hodně nahotinek a sexu, většinou zbytečně. Logické lapsy postav a děje ani nepočítám. Už chci vidět posluchárnu, která čeká 85 minut na profesora - tvůrcům nic neříká pojem „akademická čtvrthodinka“? A čínská mafie shání podpisy přes fingovaný podpis knížky, jak důvtipné. Neustálé vzorce, ale co vlastně ten kluk nakonec vymyslel? Mluví se o nějakém patentu, ale co vymýšlí teď? A fakt neumí génius dělat s počítači, když je na dark webu? A na nejdůležitější stopu přijde opět náhodou? („Jé, toho kluka znám ze školy!“ - „Fakt?“) Na mne hodně nezábavné, nedotažené a hlavně nevtipné, i když se tvůrci jako že o ty humory snaží. Jo, a které 11leté děcko ví, kdo je Dempsey a Makepeacová? ()

Fluidita (2023) (S02E03) 

Myslím, že tvůrci už to berou jako určitý typ parodie ("je tam devět těl!"), jen tedy mohli podle mne přitvrdit - takhle se to plácá mezi sofistikovanou parodií, regulérní detektivkou a snahou o komedii pro masy (některé jednoduché gagy a hlášky), takže pak nefunguje pořádně ani jedno. Viděl jsem něco z této série teď náhodně po čase, takže netuším, jak moc jde o trend, nebo náhodu. ()

Dioptrie (2023) (S02E05) 

Ale jo, pokud člověk na tu hru přistoupí, docela zábava, a ještě se něco dozví z fyziky o paintballových puškách, vepřové flákotě a salátu. ()

Isobara (2023) (S02E07) 

Tohle mi přišlo úplně špatné. Ani jako vědomá ujetina to nefunguje, ačkoliv chladnokrevní farmáři se povedli a za mě jsou to nejlepší scény. Ale jinak? Zach naprosto bezkrevný, kdyby mu udělali na hlavě tetování, bude asi pořád v pohodě (a fakt mi to jako fór nebo parodie nepřišlo), Zedníček také netuší, co přesně hrát, Kotek zcela bezradný, tenhle díl se prostě tak nějak nepovedl. Navíc to tlačení na pilu, že ti konspirátoři jsou bludaři a jen věda pracuje na našem dobru... Ještě že tam zazněla ta hláška o atomové energii a bombě. Protože už mi to chvílemi přišlo, že fanatici jsou na obou stranách. A mimochodem se mi vybavil vtip z doby kovidu. Jaký je rozdíl mezi konspirační teorií a pravdou? Dva měsíce. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama