Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hloupé, avšak přitažlivé. 1)  Věřte, nevěřte, nakonec jsem zjistil, že mě tento uhozený béčkový seriál docela baví. Lví měrou se na tom podílí 32letý Vojta Kotek, kterému to po zhubnutí sluší a 41letá Anna Polívková ve své typické roli._____ 2)  Výstižný koment: prybka*._____ 3)  28.12.2023 - výrazně horší druhé řadě dominují příšerné dialogy, s nimiž si herci očividně nevědí rady. A děj sám není o nic lepší. Za druhou řadu 1*. ()

klara.leb 

všechny recenze uživatele

Takhle. Že to nebude nějaký skvěle zpracovaný kriminální seriál jsme věděli, jsme v Česku. Je tam hodně klišé, hodně chyb (jako vážně, ty Windows Media Playery viditelné skoro v každém záběru na obrazovku? Extrémní cringe), v hodně ohledech je to nedodělané. Ale celkově se jedná o povedený seriál se svižným spádem, námětem, svěžím nápaditým příběhem a vtipnou hlavní postavou. Kotek exceluje - možná proto, že jeho scénář je asi jediný opravdu neodfláknutý. Josefíková nepřestává ukazovat, že na obrazovky prostě nepatří - její projev je horší než z amatérského divadla. Polívková hraje víc sama sebe, než Vrabcovou. Česká verze seriálu Sherlock, která si z toho vzala to nejlepší, nejlépe to sice nezpracovala, ale jedná se o něco, co se Primě vážně povedlo. Chtělo by to ale více dbát na detaily. ()

Reklama

carramba66 

všechny recenze uživatele

Scénář zoufale šustí papírem, Kotek se s ním snaží nějak poprat, ale většinou je výsledkem trapno. Polívková hraje už od Účastníků zájezdu pořád stejnou postavu (jenom v jiných filmech), legendy Zedníčka je mi líto. Viděl jsem už horší věci a konzumenty Policie v akci, Soudkyně Barbary nebo Výměny manželek tohle veledílo jistě nadchne, pro normálního diváka, co viděl Wallandera nebo alespoň Případy prvního oddělení, je tohle fakt špatný. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kotek jako geniální profesor, u kterého žebrá Policie ČR o pomoc s vyšetřováním, protože si neví rady. Tahle konstrukce už tady byla mnohokrát, ale ještě tu nebyl hlavní hrdina feťák,lhář, zloděj, který umírá, citově deprimovaný jedinec, který s ženskýma zachází jak se slepicemi, což dokazuje když každý díl dostane do postele nějakou děvu. Nemusím ani Polívkovou a to trapno by se dalo často krájet, ale nejvíc mi vadí, jak je to tupě bez invence okopírované z originálu. Přidaly se jen české reálie a režisér o milimetr odhalil v sex scénách víc české herečky než byly ty německé v originále ( respektive v E07 odhalil komplet i jednu německou tady Victorii Jancke, o které píšou jako o topmodelce - kde jsou ty časy, kdy tohle označení platilo jen pro Claudii Schiffer a jejích pět kamarádek ). Ale nakonec to úplně tragické nebylo a z nějakého záhadného důvodu mne to i pobavilo. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojta Kotek a Anna Polívková exceluji za zdatné sekundace ostatních v šílené ptákovině s detektivní zápletkou, na kterou se fakt docela dobře koukalo. Úroveň jednotlivých dílů značně rozdílná, nicméně jako celek dávám první řadě 75%. Druhá řada - první polovina jela na stejné vlně, jako první, pak sešup dolů a spousta nelogických děr, navíc některé díly byly již spíše bizardní, než vtipné, závěr předvídatelný a ještě méně smysluplný, než jsem čekala. Jako celek druhá řada max za 50%. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Jeden z vrahů říká něco ve smyslu: „Hackli jsme její palubní počítač, když vysílal pojišťovně data kvůli bonusu.“ Toto je nesmysl, protože palubní počítače za žádných okolností nekomunikují jakkoliv s pojišťovnou. Jinak pistolka zavěšená pod dronem je úsměvná ve vztahu ke skutečné velikosti zbraně. Nakonec vidíme „střelecké schopnosti“ dronu při pokusu zastřelit Einsteina (Vojtěch Kotek), kdy jej velmi neúspěšně ostřeluje v budově a není schopen jej zasáhnout ani na cca 5 m. (pjotri)
  • Způsob, jakým má Filip (Vojtěch Kotek) namontován astronomický dalekohled, je naprosto špatně. Génius Filip by měl vědět, že dalekohled musí být namontován tak, aby viděl přes okraje tubusu hvězdárny. Jinak by totiž nebylo možno pozorovat východy či západy nebeských těles. Určitá část z nich je pozorovatelná jen a pouze těsně nad obzorem. Při způsobu montáže Filipova dalekohledu by bylo možno sledovat jen minimum objektů v nadhlavníku, tedy jen přímo nad dalekohledem. Přitom investice do té stavby musela být kolem 1 milionu – kopule stojí kolem 400 000 Kč + tubus, sahající pod úroveň stropu + řídící elektronika + mechanika (pohon otočné kopule a dalekohledu) – kopule je zde zcela zbytečná, protože dalekohled, ostatně ne příliš kvalitní, sedí „ve sklepě“, + stavební práce atd. (pjotri)
  • Premiéru si nenechalo ujít 726 000 diváků starších 15 let. (rublik05)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama