Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ALE JOOOO. První díl celkem ušel . Ta hlavní trojka je dobrá . Jen mi přijde dosti divné, že hodil návnadu a lehce ho vystopovala ta dcera policajta , co si rád šnˇupne . Myslel jsem , že je v nadpisu geniální . Tak asi moc není . Uvidím jak to pojede dále . Pořááád stále lepšííí než - Zahrada , Slunečná , Modrý ko´d a jim podobné seriály . ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Všichni se zde chovají jako totální retardi. Zejména pak celý policejní sbor je totálně neschopný. Navíc hercům ty role nevěřím ani omylem. Takhle nevěrohodně zahrané postavy jsem už dlouho neviděl. Ačkoli to možná bude scénářem, protože obsazení vypadá papírově slušně. Samotné případy jsou pak extrémně přitažené za palici a jejich řešení přichází naprosto nahodile a totálně nesmyslně. Průběh vyšetřování, jestli se tomu tak dá říkat, je těžce nezajímavý. Bez pořádných stop, bez svědků, bez policejní práce. Navíc plné faktických chyb. Třeba když se nám snaží namluvit, že 7 patrová budova je vysoká 8 metrů. -_- Kdyby alespoň postava "Einsteina" dobře fungovala. Ale i zde seriál selhává. Jeho skopičiny jsou trapné, ale jako velmi trapné. Navíc se po chvíli začnou dost opakovat. Skutečně se zde nedá mluvit o nějaké formě humoru. Svou "inteligenci" v podobě "dedukce" pak předvání maximálně tak 2x za epizodu a to zcela nahodile a nesmyslně. Celkově vzato nebudu zacházet daleko, když řeknu, že mě hloupost seriálu až urážela. Viděl jsem 4 a půl epizody a už nikdy více. 1* 20% ()

Reklama

aktakanamor 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí upoutávky na Primě jsem očekávala, že to bude jen okopírovaná německá verze. Případy byly sice stejné, ale kvarteto ( Polívková, Zedníček, Josefíková a Kotek) se mi jevilo mnohem vtipnějšími než jejich německé protějšky. Oceňuji vtipy na českou policii, hlavně vtip v podobě automatu na kávu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto seriálu se ve mě mísí dva pocity. První se mě ptá, zda mám tohle brát vážně. Pokud ano, pak tvůrci asi jeli po celou dobu na docela kvalitním materiálu. Ovšem ani s druhým pocitem, který mi našeptává, že se jednalo o komedii, nemůžu tak úplně souhlasit. Ono to totiž nebylo nic. Ani tak, ani tak. Když pominu, že policisté tento seriál musí úplně nesnášet, pak už toho moc k hodnocení nezbývá. Z policie totiž tvůrci udělali takové pitomce, že je vůbec zázrak, že se zatím nepostříleli. Vtipy na policajty jsou oproti tomuto sci-fi. V jednom má Filip pravdu, alespoň co se tohoto veledíla týče, bez něj by evidentně nevyšetřili vůbec nic. Stejně tak ale je otázkou, zda vůbec něco vyšetřil, na co by bez něj nepřišli nakonec sami. Vůbec nejtrapnějším příkladem je závěrečný díl, kde si BIS nechá vyšetřit dva případy, na které sama nestačila, ale Einstein je vyřešil v klidu. Ti ho klidně pustí, přestože jim mele jen svoje domněnky, důkazy, podložená fakta už neslyšíme, zřejmě má divák prostě jen věřit jeho genialitě. O diletantském uvažování Pavla Zedníčka a Anny Polívkové snad netřeba mluvit. Konkrétně její postava je ráda, že vůbec umí držet pistoli a když už má dojít k nějakému zásahu nebo akci, tak si počínají jako tlupa špatně vycvičených goril. Celá anabáze s tím, že po geniálním vědci jdou Číňani je také kapitolou sama o sobě. Když k tomu připočtu naprosto stupidní dialogy, které se snad dají poslouchat jen po lobotomii, tak se jedná o opravdu šílenou záležitost. A přiznám se, že ten humor jsem taky postrádal. Nebo asi tvůrci vidí zábavu jinak než já. Těch neuvěřitelných věcí bylo víc, s každým dílem několik, ovšem nedělal jsem si poznámky. Jsem rád, že je to za mnou a už nikdy víc... A druhá série dojem nevylepšila, ba právě naopak. Jen jsme se zase něco nového dozvěděli o současných moderních technologiích. Z policistů nejsou jen idio.i, ale též feťáci a zloději a Filip došel poučení, že o vynálezy pro dobro světa nikdo nestojí. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Po recenzi Mirky Spáčilové jsem byl zvědav jestli s ní budu či nebudu souhlasit. Nakonec jsem rád, že jsem se nenechal odradit, protože jsem se u toho solidně pobavil. Kotek mne v té roli v sobotu večer pobavil a v porovnání s Poldou to není žádný propadák. Po zhlédnutí 5. dílu zvyšuji na 4*.  Výborně se u toho bavím. Kéž by takových seriálů domácí provenience bylo víc. Pro mne je to především výborná krimikomedie ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Když Rebeka (Anděla Jirotková) kouká do dalekohledu, nemůže absolutně nic vidět. Dalekohled je konstrukce „Newton“, kdy hlavní zrcadlo je v dolní části tubusu dalekohledu, odkud je světlo odraženo zpět do horní části dalekohledu. Tam se pak nachází šikmé sekundární zrcadlo, které odráží koncentrované světlo do strany, mimo dalekohled do okuláru. Pozorování pak probíhá koukáním do dalekohledu zboku stejně, jako kouká Rebeka. Chyba je v tom, že dalekohled je namontován obráceně, tedy vzhůru nohama a hlavní zrcadlo tak není dole, ale nahoře. V lepším případě by tedy Rebeka viděla postel. Úplnou záhadou je montáž (spojení dalekohledu s pevnou základnou). Nejedná se ani o paralaktickou, ani o azimutální montáž. Kromě toho všeho je na astronomická pozorování příliš mnoho světla. (pjotri)
  • Premiéru zhlédlo téměř milion diváků (940 tis.) starších 15 let. (rublik05)
  • Střílet z pistole z dronu je nesmysl. Náboj 9mm má úsťovou rychlost cca 400m/s (nadzvuková rychlost). Dron nepředstavuje ani zdaleka pevnou základnu, jako např. střelec stojící v relativně pevném a vyváženém postoji a držící zbraň oběma rukama, přičemž ví, že má očekávat zpětný ráz a je na něj připraven. Při výstřelu působí, podle zákona o akci a reakci, velmi silný zpětný ráz, který by s dronem provedl velmi nehezké věci. Minimálně by jej odhodil zpět (dron přece nestojí pevně na zemi, ani neváží cca 80kg a nemá jak kompenzovat tento zpětný ráz). Otázkou je, jak by se to projevilo na konstrukci dronu, ale pravděpodobně by hrozilo jeho akutní rozpadnutí. Mimochodem pistole na dronu nemá žádný „umělý prst“, který by mačkal spoušť. (pjotri)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama