Reklama

Reklama

Vetřelec

Trailer 3

Vesmírná loď Nostromo míří zpět na Zemi, astronauti spí. Náhle dojde k jejich automatickému probuzení – nikdo neví, co se děje, protože jsou ještě velmi daleko od cíle cesty. Prostřednictvím centrálního počítače zjistí, že přijímače zachytily signál SOS z blízké planety. Posádka je povinna věc vyšetřit. Vyslaný modul má s přistáním velké problémy. Přesto někteří na průzkum. V jeskynním komplexu objeví podivný organizmus, který vypadá jako kolonie vajíček. Počítač mateřské lodi mezitím dešifruje zprávu jako varování, ne jako volání o pomoc. Všichni jsou okamžitě odvoláni. Jenže jedno z vajíček se otevře a jakási hmota ve tvaru chobotnice se během setiny sekundy přisaje na přilbu jednoho z astronautů, přesněji řečeno na jeho obličej. Přes odpor Ripleyové, že je proti bezpečnostním předpisům brát na palubu cokoli neznámého, otevře Ash dveře a všechny vpustí. Po nějaké době je nalezen cizí organismus na podlaze, sám odpadl. Vypadá to, že se postižený těší dobrému zdraví. Při společném jídle však stolující zažijí hrůzné představení. Před jejich očima vyleze z astronautova břicha nějaký tvor, a než stačí kdokoli cokoli podniknout, bleskovou rychlostí zmizí v obrovských prostorách lodi. Začíná noční můra – monstrum postupně likviduje posádku a zdá se, že je nezničitelné… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 818)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na astronautské hody na palubě nákladní lodi Nostromo se dostaví i ocasatý hybrid, vychutná si Kaneovu snídani a pak se v jedné z nejsilnějších scén vůbec provrtá na svět. Nepotřebuje plenky, ani mateřské mléko, protože roste doslova před očima a potravu si záhy obstará sám. Je to dokonalý organismus! Monstrum H. G. Gigera budí strach nejen u posádky, ale i u diváků. Potemnělé chodby, zákoutí, či průlezy Nostroma přináší infarktové scény. Výkřiky hrůzy skvěle rezonují s hrobovým tichem vesmírných dálav. Výsledek?? Nejpůsobivější sci-fi horor který ani po tolika letech neztratil vůbec nic ze svého mrazivého kouzla a kyselinového odéru. Ellen Ripleyová se navždy stala nebojácnou hrdinkou a její jméno zakořenilo jako jedno z nejznámějších. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/105 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/41,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Člověk, který za dne a se zbraní v ruce loví tygra, má nějakou naději na úspěch. Vezmi mu světlo, pusť jej do džungle v noci, obklop ho neznámem a všechny jeho primitivní strachy se vrátí. Tygr je ve výhodě. Na rodinných sešlostech se u nás dává pravidelně k dobru, jak mě mamka málem poslala na svět předčasně právě díky projekci Vetřelce v Alfě (celá verze je podstatně bohatší a každým setkáním jiná, takže to tu nebudu rozvádět). No uznejte, lze pak takový snímek vůbec nemilovat, zvlášť když je to i po letech ten nejpůsobivější zástupce svého žánru? ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER V KOMENTÁŘ!: Tenhle film je prostě skvost. Ridley Scott rozehrává na plátně fantastický horor s gotickými prvky - hrdinové pobíhají úzkými uličkami, odkud není úniku. Napětí však začíná ještě dříve, než se vesmírný návštěvník vůbec objeví... Neustále gradující atmosféra nás nutí zadržovat dech, aby nám neunikl jediný detail... A pak to najednou přijde. Vetřelčí vajíčko se pomalu otevře a vyskočí Fasehugger (nejodpornější stádium Vetřelce)... Najednou si uvědomíme co musí následovat. Strašlivý netvor, jemuž místo krve koluje tělem koncentrovaná kyselina začne vyvražďovat posádku těžařské lodi Nostromo. Ale je sám a skrývá se. Může zaútočit kdykoli a odkudkoli. Naše nervy již pomalu praskají, a když nám najednou režisér ukáže, že tady neexistuje ani pověstná vteřinka, kdy se vypne automatické odpočítávání, začneme pořádně soucítít s Ripleyovou, která se v počátku příběhu ani nezdála jako hlaní postava. Ripleyová je nakonec jediná, kdo vypadá na to, že by se mohl z celé posádky zachránit. Utíká před Vetřelcem a doufá... my doufáme samozřejmě s ní. Napětí neustále stoupá a když se zdá, že je konec, vytáhne režisér svůj poslední trumf. Nejlepší a jedinečný díl z celé série. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden zo sci-fi hororov, ktory predbehol dobu. Kvalita filmu a napätie je tak obrovsky udrzane pocas celeho filmu az do zaverecnej sekundy, ze sa mi nechce verit, ze to bolo natocene uz v roku 1979 a to som mal iba rok a bavi ma aj dnes. Vobec sa necudujem, ze na zaklade uspechu tohto filmu sa o podobne filmy pokusali v Hollywoode znovu, napriklad Carpenterova VEC (1982) alebo DEEPSTAR 6 (1989) a podobne a to uz nehovorim o pokracovaniach Votrelca. Rezisera Ridleyho Scotta si vazim vdaka jeho vyberu roznym zanrom ale i kvalite filmov, aj ked aj on mal niekedy slabe chvilky. Natocil napriklad: BLADE RUNNER (1982), THELMA A LOUISE (1991), 1492: DOBYTI RAJE (1992), GLADIATOR (2000), HANNIBAL (2001), CERNY JESTRAB SESTRELEN (2001), DOBRY ROCNIK (2006), AMERICKY GANGSTER (2007 alebo LABYRINT LZI (2008)... 29.08.2010 _______ Sigourney Weaver - (Ripleyová) +++ Tom Skerritt - (Dallas) +++ Ian Holm - (Ash) +++ Harry Dean Stanton - (Brett) +++ John Hurt - (Kane) +++ Veronica Cartwright - (Lambert) +++ Hudba: Jerry Goldsmith +++ Produkcia: Walter Hill +++ Nemecka Cinema - 100% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Fascinující legenda, která si více než čtyřicet let od vzniku s přehledem podává všechny filmy se sugestivní atmosférou neznámého zla. Strhující výkon Sigourney Weaver, nemožnost uhodnout, co se na posádku chystá v příštích vteřinách a k tomu potemnělost, strach a děs za pomoci minimálních triků. Neopakovatelný vrchol Ridleyho Scotta a důkaz, že i film, kde se za polovinu filmu nestane téměř nic, může být dokonale dechberoucí po celou stopáž. ()

Galerie (290)

Zajímavosti (262)

  • Když Dallas (Tom Skerritt), Lambertová (Veronica Cartwright) a Kane (John Hurt) poprvé objevují mimozemského Pilota, místnost je dostatečně osvětlená a Pilot, zařízení, na kterém sedí, a okolní podlahy, jsou dokonale viditelné. Ve všech blízkých záběrech je ale černá tma a vše, co je vidět, jsou malé oblasti osvětlené lampami na přilbách členů posádky. (Jan.Kanak)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

17.11.2022

Pětadvacetiletá herečka a vycházející hvězda Cailee Spaeny (Mare z Eastttownu, Zlý časy v El Royale) jedná v současnosti o hlavní roli v chystaném rebootu filmového Vetřelce. Projekt pochází od… (více)

Reklama

Reklama