Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to kratší, budu s hodnocením vstřícnější, ale žel vaty je tu dost. Na druhou stranu je monstrum slušně animované, Alla Pugačeva a její píseň je ironické mrknutí očkem na znalé minulého režimu, a hlavně má film velmi dobrou atmosféru, zvláště na té základně. Jen konec mě poněkud překvapil, protože jak? Jak se tam dostal? A kdo to vlastně je? Asi mi něco uniklo při představování obou kosmonautů. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Technicky solidně natočené, ale tvůrci se nějak nedokázali rozhodnout, jestli chtějí točit drama, horor či filosofickou SF. První polovina, která je spíše dramatem, celkem funguje, ale jak se to postupně překlápí do hororu a trochy té akce (kde vesmírný neřád je jen částí zla), logika začíná dostávat pořádně na frak, lidé jednají podivně a zvraty jsou těžko uvěřitelné. Asi by spíš než ty poněkud jalové úvahy o správnosti či špatnosti toho či onoho protagonisty (na úrovni "Vážení, jen proto, že je to nelítostný nestvůrný zabiják a uslintaný slizký netvor, nemusí ještě být špatný člověk.") bylo lepší, kdyby se scénárista a režisér raději rozhodli pro klasický SF horor, protože sovětské reálie by tomu sedly. Ale viděl jsem po dlouhé době Oksanu Akinšinu, což je pozitivum. Viděno jako dvojakce s filmem Kolskaja sverchglubokaja, který jdu zkritizovat nyní. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní ruské Sci-Fi s pěkným ústředním monstrem. Kosmonaut po havárii orbitu si přinese v sobě z vesmíru cosi mimozemského a je vězněn, zkoumán a testován. Na první pohled se zdálo, že film bude vykrádačka Vetřelce, ale Rusové jdou vlastní cestou a je to fajn. Spíš než akční je film napínavý a atmosférický ( při třech scénách se mi hezky zatajoval dech) a došlo i na trochu gore, kde jedna scéna je vyloženě lahůdková a pustil jsem si ji okamžitě 3x. Film je samozřejmě i na skvělé technické úrovni, vynikající je dunivá hudba, která dokresluje stísněnou atmosféru a bavili mě i herci. Podobně laděná žánrovka výjde se štěstím jednou za rok, takže i přes malé nedostatky ( kreatura mohla udělat více neplechy) jsem s tímhle spokojen. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****.7.5/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) SPUTNIK, novinková ruská sci-fi záležitost. Jak už tu mnozí píší, je to taková variace na spoustu vesmírných filmů na monstra typu VETŘELEC atd. No, děj se sice krom úvodu odehrává na zemi, takže to ani k ničemu moc přirovnávat nechci. Takže, nechci, aby to vypadalo, že nemám rád ruské filmy. Pravda je taková, že jich asi nemám nakoukáno moc. Třeba ale nedávný film KÓMA mi vcelku sedl …. Tenhle SPUTNIK ale moc ne. Ještě zpočátku se to tvářilo zajímavě, s tím, že mi hned začalo vadit pomalé tempo a chvílemi i podivné chování postav. Jako jde se hned na věc, máme tu mimozemskou bytost, relativně zajímavé nápady, ale to mi do cca půlky filmu stačí a pak už mě nebavilo zhola nic. Poslední cca 20 minutovka se už rozjede, ale to už šlo mimo mě. Asi nezafungovala atmosféra, napětí a bůh ví, co ještě. Téma je asi už dost využité a nebylo to točeno moc poutavým a strhujícím stylem. Takže je to jen na jedno vidění. Ale ani do průměru to nemohu zařadit, bohužel …. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skoro až dokonale "americký" look a absence ruské mentality jakožto i vlezlého patosu mě dost překvapila a úvodní minuty slibují skvělý vetřelecký zážitek. Jenže se film po čase začne hrozně táhnout, scénář je slabý, ničím neobjevný a stačil by leda tak na průměrnou epizodu Akt X, nikoli na skoro dvouhodinový celovečerák. Hororové to není, chytré také ne a ani krvavých naháňaček jsem se skoro nedočkal. Postupně mě to bohužel udolávalo a poslední půlhodinku jsem už vyloženě prozíval. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama