Reklama

Reklama

Vynikající psycholog Malcolm Crowe (Bruce Willis) má za sebou traumatizující zážitek. Bývalý pacient se vloupal do jeho domu a dříve než sám spáchal sebevraždu, pokusil se ho zastřelit. Šlo zřejmě o trest za to, že mu nedokázal správným způsobem pomoci. Příští podzim. Doktor Crowe se pohroužil do práce a více než své manželce, trpící vzrůstajícím odcizením, se věnuje novému pacientovi. Osmiletý chlapec jménem Cole Sear vidí v těch nejneočekávanějších chvílích duchy s děsivým zevnějškem jasně prozrazujícím příčinu smrti. Oběšenci, sebevražedkyně, chlapec s hlavou prostřelenou brokovnicí Proč se zjevují obyčejnému osmiletému chlapci z Philadelphie? Chtějí ho děsit nebo snad potřebují jeho pomoc? Doktor je racionální skeptik, ale tragické zkušenosti s podobně postiženým pacientem z loňského roku ho varují před unáhlenými standardními závěry. Ostatně to, že osmiletý Cole Sear skutečně vidí reálně existující duchy, není to největší překvapení, které na Malcolma Crowea čeká... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 322)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně přeceňovaný film. Bohužel..znal jsem pointu dopředu.. Chápete to?? :( Když ale člověk pointu zná, všímá si pak určité nepromakanosti některých scén v souvislosti s tou pointou. Z hlediska toho, co se děje na plátně, je všechno OK, ale když půjde člověk do důsledku, narazí na silné nedostatky (protože před tím a po tom, co se děje na plátně muselo dojít eště ke spoutě věcí, kde prostě není možné, aby to prošlo vzhledem k dané pointě) Nicméně atmosféra, lekačky i herci skvělí, a James Newton Howard se vytasil (jako vždy) se skvělou hudbou. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Šestý smysl je ve své podstatě hrubě nedoceněný. Ano, diváci si ho váží a dávají mu vysoké známky, cení si atmosféry, herců, ale jde především o pointu! Tak trochu neprávem v jejím stínu se zapomíná na fakt, jak moc dobře prezentuje Shyamalan ve svém filmu šikanu dětských let (a strach pramenící z ní), že film je o hledání vlastní identity (ani jedna z postav neví, co si počít se životem), o tom, jaké je to být outsiderem a o předsudcích. Ano, 6 smysl JE geniální film. Ale nejenom pro úchvatnou pointu, která mně osobně vzala slova na několik hodin, ale pro vše, co jsem jmenoval.... ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Trailer: http://www.csfd.cz/film/8364-sesty-smysl-sixth-sense-the/videa/ Geniální scénář, citlivá režie komunikačních scén, nenásilné lekačky a hlavně - vynikající výkony jak Bruce Willise, tak i Haleyho Osmenta v roli Colea. I když popáté už mne závěr nepřekvapí, vždy mne alespoň dojme. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První setkání s režisérem Indského původu dopadl opravdu bravůrně. Jenže při rozhodování jestli dát čtyři nebo pět hvězdiček dost důrazně rozhoduje fakt, že zrovna tenhle film jsem viděl tolikrát, kolikrát bych ho vidět už nemusel. Tak okoukaný film jako je Šestý smysl snad ani nemám a možná jsem na tom stejně jako rodiče Drew Barrymore ve filmu 50x a stále poprvé, ale jinak to nejde. Tenhle film mě dost dobře bavil. Ať už to jsou herecké výkony, výborná atmosféra nebo závěrečná pointa, kterou vždy od Shyamalana čekám nejlepší, jaká ve filmech může být. Zde se mu každopádně povedlo. To je jeho kouzlo překvapit. S tím čím se vytasí na konci, divák vlastně zjistí, jaký byl celý tento film. Díky samotnému konci dostává celý film na originálnosti a dokonalosti samotné. Šestý smysl je jeden z mála hororů, který byl nominován na Oscara. Kdybych měl soudit podle sebe, poslal bych tam každý film, který kdy Shyamalan natočil, protože i když točí podle určité šablony, pokaždé od něj čekám to nejlepší a také dostanu. Stejnak v Šestém smyslu a když to tak uvážím, za pět hvězdiček ten film rozhodně je a nerozhoduje okoukanost nebo ne, tady jde hlavně o film samotný. --- Vídám mrtvé lidi! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pointu som uhádol po prvej scéne matka/Willis/syn takže tá "prekvapivosť" ma minula veľkým oblúkom. Potom už ostáva len solídny mysteriózny thriller s peknou kamerou, dobrým (nie vynikajúcim ako v 12 monkeys) Willisom a famóznym Osmentom, ktorý ale bohužiaľ odvtedy hrá to isté. Shyamalanove filmy majú pre mňa zostupnú tendenciu a naozaj čakám že Village bude des desov. Ak sa chcete duchov báť skoro na infarkt odporúčam Oko. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (81)

  • Toni Collette uviedla, že to, čo ju nakoniec pritiahlo k tomuto filmu, bola emočnejšia scéna v aute na konci filmu, čo bola aj scéna na konkurze. (Arsenal83)
  • Díky vysokým ziskům filmu obdržel Bruce Willis (Malcolm Crowe) za svou roli 100 milionů amerických dolarů, čímž se stal ve své době nejlépe placeným hercem a vysloužil si zápis do „Guinnessovy knihy rekordů“. (Merengues9)
  • Druhý film s Brucem Willisem v hlavní roli, kde je jedna z důležitých postav pojmenována jako Cole, o kterém si ostatní myslí, že je šílenec. Tím předchozím byl film 12 opic, kde Cole dokonce říká stejnou větu: „Vidím mrtvé lidi.“ Oba filmy spojuje také to, že mají v názvu číslo a odehrávají se ve Filadelfii. (don corleone)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

20.09.2009

Clint a Matt si zjevně padli do oka. V prosinci má premiéru jejich společný „jihoafrický“ projekt Invictus, ve kterém si Morgan Freeman zahraje Nelsona Mandelu a Matt Damon kapitána ragbyového týmu.… (více)

Reklama

Reklama