Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (637)

kinej 

všechny recenze uživatele

Kulový blesk učitě spadá do zlaté éry české komedie. V té době humor dělali lidé co to opravdu uměli, což už dnes bohužel není pravda. A i kdyby tento film byl ve své době horší než ostatní, a on není, tak by nabyl hodnot plynutím času, vzhledem k tomu co se točí dnes. Je zde ceůá skvadróna prvotřídních herců a skvělý scénář. Také se mi líbila ústřední melodie. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když se herecká elita pustí do hromádné stěhovací monstrakce pod taktovkou nejlepší autorské dvojice v historii českého filmu, nemůže to dopadnout jinak než výborně. Všechno šlape jako hodinky, každá z postav tu má své místo, skvělou scénu nebo hlášku (většinou obojí) a současně zručně přihrává Abrhámovi, který s podporou Hrušínského coby stratéga Radosty, svým osobitým projevem vytváří v psychologovi Kotkovi první ze svých dvou nezapomenutelných svěrákovských rolí. I při reprízách stále výborná zábava a právem jeden z hitů sedmdesátých let. I když Máňa říkala, že to není směroplatný a Klabouch trval na svým uhlí ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem trosku vic, ale rozhodne nadprumer. Ve filmu nechybi skvely hlasky a originalni a vtipny napady, i samotnej napad na stehovaci akci je fajn, ale problem je, ze krome tohohle, je celej film takovej dost jednoduchej a krapet prazdnej. Na druhou stranu, tech 80 minut utece, ze ani clovek nevi jak. A dale je tu skutecne hvezdne obsazeni, jen krapet zamrzi, ze se dej hlavne zameruje na Abrhama, treba Sverak nebo Smoljak si vetsi pozornost zaslouzi. Taky mohlo bejt ve filmu vic problemu se stehovanim, takle to az na par zadrhelu jede docela bez problemu, ale i pres tu kritiku jsem se dobre bavil. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie zraje jako víno! Výtečný nápad s masivní stěhovací akcí, která spojí lidi jinak naprosto "mimoběžné", provedlo duo Smoljak-Podskalský ve velké stylu. Díky výtečným hereckým výkonům se podařilo dodat všem postavám dostatečnou autenticitu, díky scénáři má zase film charakteristický S+S smysl humor. Gagy s brazilskou kávou, směroplatností a řízením palby patří mezi nezapomenutelné momenty české komediální tvory, ostatně jako celý Kulový blesk. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je ako doba, v ktorej bola natočená. Napohľad vtipné, no záver s celkovým výsledkom s určitou prázdnotou. Doba takzvanej normalizácie so socialistickým realizmom bola totiž dosť jednotvárna, uniformná, bez ducha niečoho vyššieho a preto práve tento film s mnohými esami svojej doby je tak výnimočný, lebo tu bola kreativita, skutočná zábava aspoň v tom, v čom sa dalo, v takých bežných veciach, aj keď paradoxne človek občas vedel, čo vyvrhne na povrch zvnútra a kde bude zvrat. Nájsť zaujímavé a umelecké aj v možno obyčajnom, to je prednosť tohto diela. Sťahovanie, ktoré by sa vám mohlo vryť do pamäti. Možno keby som bavil o trochu viac a niekde to malo zakomponovaný silnejší odkaz, tak by som neváhal s najlepším ohodnotením. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Počátek scény z nočních manévrů se odehrává v činžovním domě za tmy, je pouze slyšet povídání a zvuky postav. Zmatení diváci v kině reagovali pískotem, neboť se domnívali, že jde o poruchu. (cariada)
  • Pri natáčaní sa improvizovalo. Napríklad vtedy, keď Knotek (Josef Abrhám) prichádza k Severínovmu (Ladislav Smoljak) domu a po zaznení klaksónu skočí z chodníka na cestu, pôvodne mal predpísaný opačný pohyb. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy Dr. Ječný (Zdeněk Svěrák) mluví o své zálibě ve sbírání starých předmětů, je možné vidět, že se Knotková (Daniela Kolářová) neudrží a začne se smát. (Chegi)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama