Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší díl celé trilogie, která v celkovém souhrn patří k tomu nejhoršímu, co se kdy u nás natočilo. První díl je příjemný něčím trochu novým a neustálé hledání tajného agenta majorem Maisnerem je příjemný způsob pro skeče a vtipné situace. Plejáda známých českých herců však nemůže změnit potenciál variace na Policejní akademii po Česku a tak film ztrácí velmi rychle dech. I tak lze říct, že se jedná o to málo na co se dalo okolo let 94-96 dívat. Bohužel se tento film také stal posledním aspoň trochu zábavným a s konkurencí měřitelným snímkem Jaroslava Soukupa, který poté nabral směr šílených komedií bez smyslu, točené snad jen pro jeho radost. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rádoby Policejní akademie na český způsob. Inspirace je zde jasně vidět. Major Maisner má v kožichu špióna, kterého se snaží najít za každou cenu. Poměrně jednoduchá zápletka. Jednoznačně nejlepší díl z celé trilogie. Možná bylo lepší zůstat u jednoho. Ukázka toho, že policajti jsou ještě větší blbci než jsme doufali. Pár světlých momentů se ale našlo, tak za ně dávám tři hvězdičky. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Major Maisner patří k nejzábavnějším postavám v novodobých dějinách českého filmu. Kdo se nechce smát, ten ať to v sobě klidně drží. My, kteří jsme v pohodě a rádi se zasmějeme, tak se na to v klidu podíváme. Jenom kvůli tomu, že film natočil Soukup, to přece nebudu házet do odpadu. Ladislav Potměšil je borec, navždy si ho budu spojovat právě s touto rolí hustýho poldy. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Policejní akademie na český způsob? A proč ne? Ptákovina to sice je, ale já se v klidu přiznám, že mě to svého času pobavilo. Několik povedených vtipů, Kudláková, patolog Slavíček a nakonec i sám Maisner mě rozesmáli. Dívat se na to znovu už asi nikdy nebudu, hodnocení by šlo pravděpodobně dolů, ale přesto tomu dám s fajn vzpomínkou tři hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naši američtí přátelé se usmívají za každých okolností." Najít amerického agenta na SPŠ MV v Hrdlořezích je snadné. Je to ten, co ho první týden studia hospitalizují s podezřením na otravu alkoholem a pak bude do konce života chodit na setkání anonymních alkoholiků. Alespoň takhle si já tento ústav pamatuju a pokud mám aktuální informace, tak se tam dosud nevystřízlivělo. Pro mne je zkrátka Polda nostalgickou vzpomínkou na známá místa a dementní major Maisner se mi jevil jako poměrně vhodný průvodce. Jen ta prohlídka měla tímto snímkem skončit. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Film sa ako jediný český zástupca dostal do top 10 najnavštevovanejších filmov v českých kinách za rok 1995, a to na 9. miesto s počtom divákov 175 205. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama