Operace mé dcery
Československo, 1986, 81 min
Ivo NovákHudba:
Petr HapkaHrají:
Vlastimil Harapes, Jana Šulcová, Klára Pollertová-Trojanová, Jana Dítětová, Jiří Kodet, Jan Kačer, Oldřich Vízner, Jan Přeučil, Vladimír Kudla, Zora Ulla Keslerová, Svatopluk Beneš, Stanislava Bartošová, Květa Fialová, Adolf Filip, Dagmar Čárová, Libuše Geprtová, Hana Čížková, Marcela Martínková, Michal Pavlata, Valentina Thielová, Jana Altmannová, Václav Kotva, Petr Skarke, Hana Packertová, Věra Bublíková, Zuzana Skalická, Běla Jurdová, Pavel Nový, Jiří Němeček, Daniel Šedivák, Filip Menzel, Adolf KohuthObsah
Dušan Roček se vášnivě věnuje letům na rogallu a nebrání v tom ani své patnáctileté dceři Mileně. Jediný, kdo riskantnímu sportu nefandí, je Dušanova žena Magda. Ale není to rogallo, odkud číhá nebezpečí. Jako blesk zasáhne rodinu autonehoda, při níž je Milena vážně raněna. Při rentgenu se zjistí, že dívka má jen jednu ledvinu a ta je vážně poškozena. Jedinou šancí je transplantace. Dušan se okamžitě nabídne jako dárce. Protože by jako otec byl nejvhodnějším dárcem, lékaři souhlasí. Během vyšetření však vyjde najevo, že nemůže dát Mileně svou ledvinu, protože není jejím skutečným otcem. Dušan je šokován a nedokáže se s nevěrou své ženy vyrovnat. (oficiální text distributora)
canakja
Velice dramatická záležitost, poznám to podle vyschlých zorniček a enormě kostrbatých nehtů. Příště raději zas něco důchodeckýho, tohle je na mě moc. Tak důmyslnou a nervydrásající zápletku jen tak nevidět(31.1.2011)
dobytek
Harapes je možná dobrej brejking performer, ale sledovat jeho herecký výkony je pro mě doslova utrpení. A to snad akorát jeho postava v celym filmu byla aspoň trochu zajímavá. Nechápu, koho napadlo obsadit ho do hlavní role. Navíc ostatní (rozhodně mnohem lepší) herci jako Kačer nebo Kodet nějak neměli moc, co hrát. Pro mě je to tak na rozmezí 2-3 hvězdičky, ale kvůli baleťákovi se tentokrát přiklonim k nižšímu hodnocení.(4.4.2010)
LiVentura
Tuhé rodinné drama o nemocné dceři a vztahu jejích rodičů..(10.7.2010)
blackrain
Dramatický příběh je adaptací románu spisovatele Stanislava Rudolfa. Snímek nepatří k těm stále reprízovaným a to je možná škoda, protože jde o příběh ze života. Příběhy ze života mají pařád jistou váhu. To, o co jde ve filmu, se může klidně stát každému z nás. Nikomu bych to ale nepřála. Vlastimil Harapes ukázal, že je nejen vynikající tanečník a baletní mistr, ale i dobrý herec, který může dostávat role v dramatických filmech. Je velmi příjemné ho vidět také ve filmu.(2.12.2008)
YURAyura
5/10 Death in the family suckx....(3.11.2009)
fantoci
Příběhy ze života zasazenédo lékařského prostředí patřily v osmdesátých letech k oblíbeným. Dnes se k ním televize občas vracejí. Tento snímek nepatří k těm častěji promítaným, přesto jej považují za dobrý. Harapes v několika filmech přesvědčil, že není jen vynikajícím tanečníkem, ale že dokáže zahrát i charakterní a dramatické role.(20.6.2006)
cariada
Hodně deprimující snímek ,který mě nikdy nebavil snad že tam hraje Harapes ,který je naprosto nesympatický od pohledu. Jinak smrt dítěte je vždy velice smutná záležitost. A mnohdy se proto i rodina pak rozpadá.(30.12.2007)
Radim
Dobré téma, celkem slušný scénář, Ale naprosto tragická režie a (všechny) herecké výkony.(28.9.2009)
Luciášek
Ten Vlastík Harapes se opravdu do filmu jako HEREC nehodí,už si to uvědomte, páni režiséři ! On je totiž baletní mistr a ne herec, víte?!(2.6.2007)
klúčik
Dramatický film. Stávajú sa aj také prípady......50%.(11.11.2010)
Tessie
K Operaci mé dcery jsem se dostala přes hledání něčeho dobrého z tvorby Jana Kačera. Mé velké očekávání bylo zklamáno. Jana Šulcová potvrdila své kvality, Harapes dokázal, že není jenom baleťák. Ale Kačerova role chladného primáře, se mi vůbec nelíbila. Herecký výkon opravdu hrozný. Samotnou postavu jsem chápala, ale nedokázal ji dostatečně prodat. Filmy z nemocničního prostředí mám ráda. Myšlenka tohoto kousku byla skvělá, ale jako celek se to příliš nezdařilo. Velká škoda.(17.10.2011)
Dement
Pokud si chcete dopřát trochu depky, tak doporučuju. Já film viděl menší a bylo mi z toho lehce špatně, nejen díky "krásnému" nemocničnímu prostředí a naprosto pesimistickým dialogům.(26.2.2006)
J R C Pecuchet
Hudba : Petr Hapka(31.1.2011)
jafuska
tento nostalgický film se mi vždycky líbil, a ráda se k němu vracím, Vlastimil Harapes začal hrát, ve filmech, a jak se mu vcelku dařilo, tento film je každýmu znám, nemusím ani zabýhat do detailu filmu, to by bylo úplně zbytečné, takže pro mě určitě fajn film,(31.1.2011)
ElisD
Jde o to, co divák hledá. Pokud hledá požitek filmšmejkra, asi bude zklamán, ale já jsem už od oka z TV seznamu doufala v exkurzi do 80. let, byla jsem více než spokojená. Od paní vrátné přes sanitky a kachlíky ve špitále, přes hudbu, co dcérka poslouchá (co to kurník... :-D) po pana náměstka.. Jeden z nejautentičtějších pohledů na špitální život v osmdesátkách, kam se hrabe Nemocnice na kraji města! Konec mne sice zklamal - prostě se našlo řešení a bylo, doufala jsem ve větší rodinné tahanice a ty správné Štavnaté hysterie, ale i tak, exkurze skvělá. Jednou to svému malému synkovi pustím.(30.1.2011)