Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O jistotách života a pochybnostech lásky... Inženýr Dušan Roček (V. Harapes) se ve volném čase vášnivě věnuje svému koníčku – létání na rogalu. Spolu s ním tento sport vyznává i jeho patnáctiletá dcera Milena (K. Pollertová). Naopak Dušanova žena Magda (J. Šulcová) nemá pro jejich riskantní způsob zábavy pochopení. Nakonec to však není létání, co způsobí neštěstí: Milena se totiž těžce zraní při automobilové nehodě. Protože jí zůstala jen jedna ledvina, která je poškozená, může ji zachránit jedině transplantace. Dušan se jako nejbližší příbuzný nabídne jako dárce. Jenže během vyšetření vyjde najevo, že skutečným Mileniným otcem je někdo jiný… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a musím přiznat, že mi stále šustí papírem, nedokážu naplno uvěřit či podlehnout.. Nicméně nacházím i pozitiva, námět považuji za velmi dobrý, zejména otázky a obtížné volby, které z něj vyplývají... Příběh rodiny Ročkových po autonehodě mě sice zasáhl, ale jenom napůl.. Vlastimil Harapes je samozřejmě hezký chlap a nevadí mi na něj koukat, přesto mezi hereckou elitu bohužel nepatří, Jana Šulcová mě v tomto případě příliš neoslovila, za zmínku určitě stojí Jan Kačer a Jiří Kodet, ti se mi vyloženě líbili.. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vizual vypada spis sedmdesatkovy nez na rok 1986, a o zadny scenaristicky ani herecky zazrak se nejedna. Zname drama, vhodnejsi spis na propsene sobotni odpoledne nez do "primetimu"... Presto si nemyslim, ze je nejaky zasadni duvod udelovat mene nez prumer. P.S.: a jeden postreh ktery me trosku drazdil...vsimli jste si, ze Sulcova byla porad nalicena? V nemocnici? Ve vaznem stavu? Nemyslim... :) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zástupců lékařského žánru u filmů té doby, který mi však přišel tak nějak nevěrohodně natočený, zvláště pátrání po skutečném otci, a po pravdě řečeno, i když byla Klára Pollertová tehdy mokrým snem mnoha dospívajících chlapců, tady hraje hodně mizerně. Dobrá je atmosféra, hudba, kamera, ale scénář mi přijde poněkud skokový (skok sem, skok tam, chvíli dobrá scéna, a jindy mizerná). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na předlohu Stanislava Rudolfa si velmi dobře vzpomínám. Někdy během puberty jsem ji vylovil z rodinné knihovny, začal ji číst a celý den ji neodložil. Kvůli / díky příběhu mladé dívky na mě ohromně zapůsobila a o některých krvavých situacích se mi zdálo tak intenzivně, že jsem od té doby žádnou další Rudolfovu knihu do rukou nevzal. Ale prý můžu být klidný, o nic jsem nepřišel. Film se mi líbil s jednou jedinou, ovšem celkem podstatnou výhradou, a tou je obsazení hlavní role. Vlastimil Harapes by zkrátka neměl hrát nic jiného než bezcharakterní slizké vykuky, protože ty jediné jsem mu schopný věřit. Jo, takhle obsadit třeba Františka Němce, to by byla úplně jiná káva... Škoda. Jinak jsem byl ale spokojený, obzvlášť se mi líbilo charismatické doktorské duo Jan Kačer a Jiří Kodet. Tři a půl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Harapes je možná dobrej brejking performer, ale sledovat jeho herecký výkony je pro mě doslova utrpení. A to snad akorát jeho postava v celym filmu byla aspoň trochu zajímavá. Nechápu, koho napadlo obsadit ho do hlavní role. Navíc ostatní (rozhodně mnohem lepší) herci jako Kačer nebo Kodet nějak neměli moc, co hrát. Pro mě je to tak na rozmezí 2-3 hvězdičky, ale kvůli baleťákovi se tentokrát přiklonim k nižšímu hodnocení. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Nemocniční kulisu pro natáčení poskytla českobudějovická nemocnice s poliklinikou. (rawboy)
  • Filmový štáb mohol vstúpiť do prostredia, ktoré musí byť zásadne sterilné vďaka tomu, že nový operačný trakt na druhom poschodí budovy sa vtedy dokončoval, bol tesne pred otvorením a ešte sa nepoužíval. Po nich sa urobil generálny poriadok a stery 
a išlo sa potom skutočne operovať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama