Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Lacike

všechny recenze uživatele

Som psíčkár, ale z tohto nekonečného megaseriálu som videl tak 3 diely. V jednom zomrel ten prvý komisár, v druhom hral Labuda a či som videl aj nejaký tretí diel si nie som istý. Celkovo ma tento seriál ničím nezaujal. Tuctová nekonečná detektívka, čo je žáner ktorý ma k smrti nudí. A že v kľúčovej scéne sa v tomto seriály musí o dopadnutie páchateľa pričiniť pes to už v mojich očiach nezachráni. Bodovo ani neviem jak by som to ohodnotil. Rozhodne by to nebolo nič nadpriemerné. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Zo srdca nenávidím buď vo filme alebo ako to je v tomto prípade v seriáli, keď niekde niekoho zachraňuje zviera. Komisár Rex je seriál tak prepáleného kalibru a ešte s tak otravnými dialógmi, že tu končí hocaká sranda. Hlavný herci sa zvíjajú v ukrutných kŕčoch a divákovi servírujú iba žalostný štvrtinový výkon. A hlavné psisko po prvom dieli otrávené a neskutočne hrdinský vyremixované. Utekaj si radšej nájsť solidnejšiu prácu pán Rex! 10% ()

Reklama

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

S Tobiasem Morettim to bylo ještě docela dobré, ale strašně hloupé. Jako malá jsem to milovala, ale když to vidím teď, tak si uvědomuji, jak je to hrozné. Tak naivní a nejhorší na tom je, jak mluví s REXEM, jako s člověk a on jim "pochopitelně" rozumí :-). Opakovaly se tam případy, takže to postrádalo originálnost. Ale na Tobiase se dalo dívat, vlastně jsem to sledovala jenom kvůli němu :-) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem poznal už v dětství, když ho dávali někdy asi na začátku tisíciletí večer na Primě. Je to totéž pořád dokola, ale když se člověk podívá jednou za čas, celkem pobaví. Reginald (R.I.P.) spolehlivě přehrává zbytek obsazení, takže jsem díly s jeho náhradou asi neviděl. Přestože to asi nebude možné, rád bych jednou viděl crossover s americkým MacGyverem nebo A-Teamem, pokud se objeví podobně nadějný psí herec. Nebo klidně ho vytvořte v CGI a přitvrďte jeho povahu místy až na 'mcclainovskou'. ;) (poslední 2 věty vycházejí zhruba z malého dětského snu, takže je neberte tolik vážně) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde se pes nechová jako pes a policisté se chovají jako idioti. Oblibu zajištuje hlavně smečka roztomilých chlupáčů značky Rex a alfasamec v hlavní roli. Zbytek týmu funguje jako jakési pozadí (zřejmě, aby měl komu krást Rexík housky?) Knížka Ajax ve městě od Rudolfa Szamose se četla velmi příjemně, zřejmě čerpali tvůrci z této předlohy. Pravdou je, že se na čtyřnohého sympaťáka i dvounožce v kulisách krásné Vídně kouká dobře, což dokládá velká obliba tohoto dnes už retro seriálu. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Dvojice rakouských scenáristů Peter Hajek a Peter Moser nabídla společnosti Mungo-film námět na kriminální seriál s hlavním hrdinou psem již v roce 1991. (Stocki)
  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)
  • Gedeon Burkhard (komisař Brandtner) se v seriálu objevil již v první řadě, v díle nazvaném “Amok“, tehdy ovšem zabil muže a ženu a další ženu postřelil. (Stocki)

Reklama

Reklama