Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělý úředník spořitelny odchází na vojnu. Tam, coby maminčin mazánek, získá nelichotivou přezdívku švadlenka a zpočátku se přes veškerou snahu svých kolegů i nadřízeného kapitána Sychry chová opravdu spíš jako moula a ne chlap. Přesto se seznámí s atraktivní dívkou Julkou, která ho dotáhne nakonec i ke svým rodičům. Tam se ukáže, že Julka je svobodnou matkou a má malého chlapečka. Celá snaha její rodiny spočívá v tom, sehnat jí ženicha, aby vesnické drbny konečně daly pokoj. To je pro čestného Jiřího velké dilema... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hluboce znormalizovaný král české crazy komedie. Imaginace Václava Vorlíčka byla znásilněna temnou dobou. Narodila se agitka par excellence, v níž soudruh kapitán je něco jako starší brácha... Nestravitelný nudný propagandistický škvár maskovaný jako komedie s mimikry předních českých herců... ()

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Je to taková oddechovka. Bohužel takových maminčiných mazlíčků je hodně a bohužel to potom v životě nemají opravdu jednoduché. Jaromír Hanzlík svoji roli maminčinnýho mazánka sehrál opravdu perfektně. Nakonec se na vojně zamiluje, ale bohužel do špatné dívky, která ho před jeho návratem z vojny opouští a zanechává mu svého syna, kterého si Jirka Valenta (Jaromír Hanzlík) adoptuje a odváží si ho ke svým rodičům. Vojna a špatné manželství z něj udělali chlapa. ()

Reklama

Numerobis odpad!

všechny recenze uživatele

"Měla dobrý místo ve slepičárně." To je wtf jako co? Scénář, kerej napsala asi osmdesátiletá dopisovatelka Bakalářů a do hlavní ženské role obsadili cosi, co se mi nepodařilo přirovnat k žádnému zvířátku, protože žádné tak hnusné není. A to "dabované" dítě - to mělo být jako co? P.S.: Lidé, kteří za komančů pracovali ve slepičárnách, nebo jako mičokeni tam nepracovali proto, že chtěli... ()

Maq odpad!

všechny recenze uživatele

Vespod je pitomoučká humoreska o maminčině mazánkovi. Přes to přijde vrstva normalizační komunální satiry o pokrytectví a předsudcích v oblasti sexuální. A navrch hnědozelený nátěr redakce branně-bezpečnostní o pozitivním vlivu základní vojenské služby na charakterové vyzrávání mladých mužů. --- Výsledná směs je nefunkční a zbytečná kravina. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Aj ja som bol dva roky na vojne. Ale takýto ideál, to je trocha moc. Z chlapca urobili chlapa. Aj z nás urobili chlapov, ale takých, že keď som sa pozrel na uniformu tak mi bolo ...!!! Teraz len spomínam na chalanov s ktoríme sme spolu prežívali tie dva roky??? Film je dosť ideologický , ale dá sa...60%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se na Mělníku, na pražském Rašínovém náměstí, Loretánském náměstí v Praze a v kasárnách v ulici Čínská v pražských Dejvicích. Stejná kasárna bylo možné spatřit i v jedné scéně filmu Šakalí léta (1993). (BrianStorker)
  • Na príkaz socialistických cenzorov muselo byt predabovaná veta "bručet s medvědy“ na "bručet s veverkami“, pretože medveď bol symbolom ruskej ríše a sovietski súdruhovia by sa mohli pohoršiť. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama