Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Nejostudnější na tomto kousku jsou dvě věci. V první řadě že údajně mělo jít o komedii, v druhé řadě pak rok vzniku. V jedenaosmdesátém už opravdu nebylo potřeba takové kreténismy na plátno převádět. A ještě k tomu Vorlíček? Snad to nebyl génius, ale propůčit se k něčemu podobnému, to snad bylo i pod jeho úroveň. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmová nástěnka státní propagandy 80. let. Perestrojka už visela ve vzduchu, tudíž na nepravosti již bylo možno poukázat, šejdíř však byl z města a kolektivizovaní zemědělci na něho společnými silami nastražili past... Pro Václava Vorlíčka zřejmá úlitba režimu. Škoda toho promarněného potenciálu, takových vynikajících herců na zmar... ()

Reklama

Zevon 

všechny recenze uživatele

Očekávaně dobré herecké výkony, vnucená ideologie na každém záběru, všechny díly na jedno brdo, tzv. společenská satira "mírného pokroku v mezích zákona" :-) Zasmát se jednotlivým scénám určitě jde, ale kdybych měl hodnotit film podle záměru tvůrců jako společenskou satirickou komedii, jako celek je to k uzoufání a necílené, nejlépe vypnout mozek a nic v tom nehledat. Možná to byl i záměr. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu Bouřlivé víno je tento již mnohem méně komunisticky propagandistický, je to taková skoro normální komedie 80. let. Menšík tam nijak neexceluje, zato Sovák ano. Bez něho by to byl film skoro nudný, on to skvěle oživuje, takže jsem se i dobře bavil. Taky je to taková připomínka starých časů. Dívám se, že jsem před týdnam dal Bouřlivému vínu 70%. Tento díl jsem sice chtěl ohodnotit na 65%, ale jelikož není rozhodně slabší než první, dávám taky 70%. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Druhý díl z vinařského cyklu. Ten první, hnusný politický odpad, jsem nebyl schopný ohodnotit (viz.). Tentokrát už to jde, protože film už tak zpolitizovaný není. A teď mě ovšem napadá, jestli to není ještě horší - tahle komedie vlastně legitimizuje tu předchozí otřesnou agitačku, protože teprve tímto ji zařazuje do cyklu "pohodových vinařských komedií". Rafinované? No nic, zkusme chvilku zapomenout, že exituje nějaké Bouřlivé víno. Zde se hlavní zápletka točí kolem kardinálního sporu, zda se v JZD podaří do sklizně postavit sušárnu zrní nebo se dá přednost přidružené výrobě nábytku, do čehož vstoupí úplatkářský prospěchář (Kopecký), zatímco čestný bývalý předseda (Menšík) se ho snaží obelstít (měl jsem připravené jiné slovo). Laciná předpřestavbová moralita. Ale všechno zachraňují dobré herecké výkony, především pak výstupy Jiřího Sováka jako nerudného a sekýrnického vojáka ve výslužbě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Ve chvíli, kdy se Semerád (Jiří Sovák) probere v posteli, poté, co se opil, volá na něj Růžena (Iva Janžurová), že není prosinec, ale září. Na puštěné televizi však začínají Televizní noviny a vedle moderátorky je datum 23.8. (offlineman)
  • Filmovalo se v obci Velké Bílovice, Mutěnice, zámečku Tyrolský dům v Květově,Svatém Mikuláši a nemocnici Příbram. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama