foto

Emma Stone

  • nar. 6.11.1988 (28 let)
    Scottsdale, Arizona, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodačka ze Scottsdale v Arizoně, Emily Jean Stone je ve filmové branži čerstvým „zbožím“, přesto má na začátečníka solidní nabídky. Emma je dcerou Jeffa a Kristy Stone a má mladšího bratra Spencera. Před kameru se toužila postavit už od dětství. Od malinka byla členkou místního divadla Valley Youth ve Phoenixu, kde se také v jedenácti letech poprvé představila na jevišti. Poté navštěvovala základní školu Sequoya. Protože ale skloubit hraní se školou není nic snadného, následující dva roky studovala doma. Za tu dobu se objevila ve více než šestnácti představeních zahrnujících například Popelku, Malou mořskou vílu, Princeznu na hrášku či Alenku v říši divů. Jeden semestr si pobyla také na Xavier College, dívčí katolické střední škole.

Když jí bylo patnáct, tak dlouho žadonila u rodičů, že se chce profesi herečky věnovat naplno, až se jí podařilo uprosit matku, která se s ní přestěhovala do Californie. Začátky ale nebývají procházkou růžovým sadem, první zkušenosti tedy nabírala v epizodních rolích v seriálech jako MEDIUM, MALCOLM V NESNÁZÍCH či LUCKY LOUIE. Pak to chvíli vypadalo docela nadějně. Zahrála si v sedmi epizodách akčního seriálu z produkce televize Fox DRIVE. Než se ovšem nový projekt stačil na obrazovkách pořádně ohřát, byl stažen z vysílání. Štěstí se ale na mladou Američanku usmálo i tak. V roce 2007 si odbyla svůj celovečerní debut v komedii SUPERBAD, kde ztvárnila postavu Jules, dívku, kterou se snaží sbalit Seth v podání Jonaha Hilla. Film se stal ve Spojených Státech kasovním trhákem, když při rozpočtu 20 milionů dolarů vydělal šestkrát tolik.

Hned poté se pustila do žánrově podobně laděného snímku THE ROCKER, který už, co se výdělku týče, tak úspěšný nebyl, Emma ale zůstávala v povědomí veřejnosti a rožšiřovala si obzory. Alespoň po hudební stránce. Pro roli Amelie se totiž naučila hrát na basu. Následně se objevila v komedii DOMÁCÍ MAZLÍČEK s Annou Faris, kde si střihla prezidentku dívčího spolku. Polepšit by si měla v romantické komedii Marka Waterse The GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST s Matthewem McConaugheym a Jennifer Garner, která brzy dorazí do kin. Nově také začala točit snímek PAPER MAN s Ryanem Reynoldsem a Jeffem Danielsem a hororovou komedii ZOMBIELAND. Časem by ráda začala produkovat vlastní projekty a přála by si zaúčinkovat v show SATURDAY NIGHT LIVE. Ve volném čase se Emma věnuje designování webových stránek a programování.

Jedná se jen o další líbivou panenku Hollywoodu, po které za pár týdnů neštěkne ani pes nebo nadějný talent se slibnou budoucností? Na odpověď si budeme si muset nějaký ten pátek počkat. Konkurence nicméně není zanedbatelná.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

2018 The Croods 2
The Favourite
2017 Battle of the Sexes
2016 La La Land
Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 Aloha
Iracionální muž
2014 Amazing Spider-Man 2
Birdman
Kouzlo měsíčního svitu
2013 Croodsovi
Gangster Squad – Lovci mafie
Mládeži nepřístupno
2012 Amazing Spider-Man
2011 Bláznivá, zatracená láska
Černobílý svět
Kamarád taky rád
2010 Marmaduk
Panna nebo orel
2009 Bejvalek se nezbavíš
Papírový hrdina
Zombieland
2008 Domácí mazlíček
Rocker
2007 Drive (TV seriál)
Superbad
2006 Lucky Louie (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
2005 Medium (TV seriál)
New Partridge Family, The (TV film)
Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)

Dokumentární

2016 David Blaine: Beyond Magic (TV film)
2014 Hrdinové a padouši: Svět úžasného Spider-mana (TV film)
2012 Rite of Passage: The Amazing Spider-Man Reborn
The 66th Annual Tony Awards (TV film)
2011 Big Picture, The (TV seriál)

TV pořady

2017 The 74th Golden Globe Awards (TV pořad)
2015 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The 21st Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
People's Choice Awards 2012 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
17th Annual Critics' Choice Movie Awards, The (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2010 (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace