Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (56)

Cizinec ve vlaku

Cizinec ve vlaku (2018)

Režisér Jaume Collet-Serra se po filmech Neznámý, NON-STOP a Noční běžec vrhnul na další spolupráci se svým oblíbeným Neesonem a opět to vypadá na zběsilou akční jízdu, tentokrát vlakem. Liam totiž hraje obchodního cestujícího, jehož rutinní záležitostí je ježdění do práce právě vlakem. Do jeho poklidné jízdy však jednoho dne vstoupí neznámá cizinka (Vera Farmiga), jenž mu nabídne vidinu snadného výdělku velké částky peněz. To však netušil, že se tím obrátí jeho život o 180 stupňů a dokonce o něj bude muset bojovat...

Boj za svobodu

Boj za svobodu (2016)

Snímek je zasazený do období americké občanské války a jeho příběh je založen na skutečné postavě farmáře Newtona Knighta (Matthew McConaughey), který patřil oficiálně k jižanům, ale nefandil otroctví a na druhou stranu se mu nechtělo přidávat. Proto se rozhodl na tu dobu pro dosti neobvyklou záležitost. Založil si vlastní stát. Po válce se oženil s černoškou a bojoval proti rasismu.

Ave, Caesar!

Ave, Caesar! (2016)

Příběh se odehrává během jediného dne v období zlaté éry Hollywoodu a sleduje práci člověka (Josh Brolin), který je pro filmová studia nepostradatelným, řeší totiž jejich problémy.

Sázka na nejistotu

Sázka na nejistotu (2015)

Čtveřice outsiderů, pohybující se ve světě financí, předpoví ekonomickou krizi, ale nikdo včetně bank jim nechce věřit. A tak se rozhodnou udělat, co umí nejlépe - investovat mazaněji než ostatní. Snímek je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy Michaela Lewise, která vyšla i v češtině.

Spatřil jsem světlo

Spatřil jsem světlo (2015)

Životopisný snímek o legendárním country zpěvákovi Hanku Williamsovi (Tom Hiddleston), který je natočený na základě knižní biografie Hank Williams: The Biography od autorů Colina Escotta, George Merritta a Williama MacEwena. Film se zaměřuje na raketový vzestup jeho slávy a její tragický dopad na jeho zdraví a osobní život, který byl předčasně ukončen.

Westworld

Westworld (2016) (seriál)

Seriál vychází ze stejnojmenného filmu z roku 1973. Vypráví o futuristickém zábavním parku řízeném roboty, kteří se vzbouří proti lidem.

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016)

Příběh se točí okolo šesti členů obranného týmu, kteří brání americkou ambasádu v libyjském Benghází, po útoku radikálních islamistů během 11. výročí útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku.

Do posledního dechu

Do posledního dechu (2016)

Příběh je zasažen do roku 1952, kdy na pobřeží Nové Anglie zuřila jedna z nejhrůznějších bouří všech dob. Čtveřice záchranářů se vydává hledat přeživší z obrovského ropného tankeru, který bouře doslova rozpůlila vejpůl a nyní je třicet námořníků uvězněných v mrazivých podnínkách na malé záchranné lodi, kde čekají na svoji záchranu.

Most špiónů

Most špiónů (2015)

Příběh nás zavádí do období studené války, kdy je americký právník James Donovan (Tom Hanks) najat CIA, aby zachránil pilota, který havaroval v Sovětském svazu.

Iracionální muž

Iracionální muž (2015)

Profesor filozofie Abe Lucas (Joaquin Phoenix) si prochází existenciální krizí a nedaří se mu nalézt smysl života, jeho slovy: "Nedokážu si vzpomenout, proč žiju". Obrat nastává po setkání s jednou jeho studentkou (Emma Stone) do které se zamiluje.

Poslední lovec čarodějnic

Poslední lovec čarodějnic (2015)

Vin Diesel jako legendární lovec čarodějnic své poslání vykonává již staletí. Největší bitva ho čeká ale až nyní v moderním New Yorku, protože bude stát proti samotné královně čarodějnic (Julie Engelbrecht).

Ex Machina

Ex Machina (2014)

Mladý programátor Caleb (Domhnall Gleeson) vyhraje v soutěži týden pobytu v soukromé horské rezidenci svého šéfa. Později se ale dozví, že je vybrán do experimentu, na kterém bude spolupracovat s první umělou inteligencí na světě, kterou představuje robotická dívka (Alicia Vikander).

V srdci moře

V srdci moře (2015)

Příběh sleduje osud velrybářské lodi Essex, která je napadena vorvaněm ve vodách Tichého Oceánu v prosinci 1820. Po střetu je posádka nucena strávit devadesát dní na jejích troskách, než se dočká své záchrany.

Síla života

Síla života (2014)

Snímek vypráví příběh Mary Bee Cuddy (Hilary Swank), která převáží z Nebrasky do Iowy tři duševně nemocné ženy. Na této cestě potkává muže na oprátce Georgea Briggse (Tommy Lee Jones), který jí slíbí za svůj život své služby, které jí pomůžou bezpečně převést tyto ženy na místo určení.

Pokoření

Pokoření (2014)

Hlavní postavou je pětašedesátiletý Simon Axler (Al Pacino), obdivovaný herec předních divadelních scén, který v životě ztvárnil snad všechny nejvýznamnější divadelní role. A nyní zcela náhle a bez příčiny ztratí schopnost hrát. Po několika katastrofálních představeních se psychicky zhroutí. Odjede na farmu daleko od města, kde se snaží nalézt klid, ale to se mu jen tak nedaří...

Pasolini

Pasolini (2014)

Snímek pojednává o posledních režisérových dnech a o pozadí jeho předčasné násilné smrti v roce 1975.

Slídil

Slídil (2014)

Příběh vypráví o mladíkovi Lou Bloomovi (Jake Gyllenhaal), který se snaží prosadit jako novinář. Nedaří se mu najít uplatnění v již zavedených agenturách a tak se vrhne na vlastní pěst do pátrání po stopách zločinu. Pro atraktivní novinářský materiál se neštítí udělat cokoliv.

E.A. Poe: Podivný experiment

E.A. Poe: Podivný experiment (2014)

Příběh sleduje osud mladého lékaře (Jim Sturgess), který nedávno promoval na Harvardově univerzitě. Aby načerpal nové zkušenosti, přijme místo v ústavu pro duševně choré. Během svého pobytu se zamiluje do jedné z pacientek (Kate Beckinsale) a také za nějakou dobu svého působění zjištuje, že v ústavu došlo k šokujícím personálním změnám.

Automata

Automata (2014)

Jacq Vaucan (Antonio Banderas) je pojišťovacím agentem ROC Robotics Corporation. Při běžném vyšetřování manipulace robota naráží na objev, který bude mít dalekosáhlé důsledky pro budoucnost lidstva.

Reklama