Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (76)

Fletch

Fletch (1985)

Chevy Chase v několika rozhovorech řekl, že Fletch je jeho nejoblíbenějším filmem ze všech, ve kterých hrál, protože v něm mohl být sám sebou. Maskérky mu navíc dovolily nechat si falešné zuby, které ve filmu použil jako součást převleku opraváře. Ty pak nosil na veřejnosti, aby ho nepoznávali fanoušci.

Přiznej se, Fletchi

Přiznej se, Fletchi (2022)

Zatímco v knižní předloze přestal Fletch s novinařinou kvůli tomu, že získal velké množství peněz od zkorumpovaného podnikatele a mohl opustit USA, moderní filmový Fletch (Jon Hamm) se svojí profesí seknul kvůli tomu, že ji začaly znehodnocovat sociální sítě.

Noční šichta

Noční šichta (1996) (TV film)

Bob Balaban ve filmu ztvárnil Warrena Littlefielda, prezidenta NBC. Stanice ho poté najala, aby na oslavách NBC vystoupil v rámci vtipu, než na pódium přijde skutečný Littlefield. Balaban pak také namluvil audioverzi Littlefieldova memoáru a v seriálu Show Jerryho Seinfelda (od r. 1989) si zahrál postavu fiktivního producenta z NBC Russela Dalrympla, který byl Littlefieldem inspirován.

Master & Commander: Odvrácená strana světa

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003)

Aby bylo blízké přátelství mezi členy posádky autentičtější, žili herci společně v ubikacích oddělených od zbytku štábu. Ubytování bylo zařízeno jako pánský klub, nebyla v něm žádná televize a nemohl jej navštívit nikdo, kdo nedostal pozvání.

Když Harry potkal Sally

Když Harry potkal Sally (1989)

Roli Harryho odmítli Albert Brooks, Tom Hanks či Michael Keaton. Hanks podle své druhé ženy Rity Wilson odmítl kvůli tomu, že stejně jako Harry v té době procházel rozvodem, ale s dost jinými pocity: „Měl radost z toho, že už není ženatý. Nedokázal pochopit, že někdo po rozvodu může cítit jinou věc než štěstí.“ Režisér Rob Reiner chtěl do role Sally obsadit Susan Dey. Když odmítla, oslovil Molly Ringwald, která měla nabitý diář, Elizabeth Perkins a Elizabeth McGovern. Až poté se o roli začala ucházet Meg Ryan.

Když Harry potkal Sally

Když Harry potkal Sally (1989)

Některé aspekty z života Harryho (Billy Crystal) jsou převzaté ze zkušeností režiséra Roba Reinera, který chtěl natočit snímek o single muži po rozvodu. Osud tomu chtěl, že Reiner právě na natáčení Když Harry potkal Sally potkal svou druhou manželku Michelle.

Když Harry potkal Sally

Když Harry potkal Sally (1989)

Scéna, ve které Jess (Bruno Kirby) a Marie (Carrie Fisher) leží vedle sebe v posteli, ale každý zároveň ze svého telefonu volá svému příteli z titulního páru (Jess Harrymu, Marie Sally), se musela točit jednašedesátkrát a zabírala se tři různá místa najednou. „Telefony jsou na sebe napojené, možná jste si všimli, že v té scéně nejsou žádné střihy. Když někdo udělá chybu, celá čtyřstránková scéna se jede znovu. Na konci maji postupně jeden po druhém položit telefony, v jednom rytmu. Na asi 54. pokus jsme si říkali: ‚To je perfektní, teď dokonale zavěsili telefony. A pak Bruno zkazil svou poslední repliku,‘“ vzpomněl na dlouhý proces režisér Rob Reiner.

Kaskadér

Kaskadér (2024)

Režisér David Leitch v rozhovoru pro Collider řekl, že produkční společnost (v čele s ním a jeho manželkou Kelly McCormick) se původně pokoušela, aby se Kaskadér natáčel ještě předtím, než Ryan Gosling vyrazí natáčet Barbie (2023). „Studio tlačilo na Ryana, posouvali jsme termíny, ale nakonec to nešlo. Teď mi připadá, že to je nejlepší věc, co se nám mohla stát,“ řekl s tím, že zájem o Goslinga po jeho roli Kena v Barbie pomohl při propagaci Kaskadéra. „Ryan a Emily za sebou mají neuvěřitelný rok, a my je oba máme v našem filmu,“ dodal Leitch – Gosling za roli v Barbie i Emily Blunt za Oppenheimera (2023) si vysloužili nominaci na Oscara.

Reklama