Reklama

Reklama

Mairimašita! Iruma-kun

(seriál)
  • Japonsko 魔入りました! 入間くん (více)
Trailer 1
Japonsko, (2019–2023), 25 h 58 min (Minutáž: 23–25 min)

Předloha:

Osamu Niši (komiks)

Kamera:

Hirojuki Čiba

Hrají:

Čitose Morinaga, Šunsuke Sakuja, Takaja Kuroda, Takuja Sató, Rjóhei Kimura, Šun'iči Toki, Ajaka Asai, Daisuke Ono, Saori Hajami, Nao Tójama, Ajumu Murase (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(65)

Recenze uživatele Elerrina k tomuto seriálu (4)

Mairimašita! Iruma-kun (2019) 

Nadstandardně zábavné středoškolské anime, které se nijak nestydí za to, že čerpá inspiraci z My Hero Academia a maličko i z Harryho Pottera. Čtrnáctiletý Iruma je najednou zničehonic unesen do podsvětí, adoptován mocným démonem Sullivanem a požádán, aby jako jeho vnuk začal chodit na střední školu. Společně s ostatními démony. A přestože jeho největší snahou je být co nejméně nápadný a nijak na sebe neupozorňovat, vždy se mu nějak povede pravý opak. Po skvěle našlapaném začátku, kdy se dozvíme všechno podstatné, seriál postupně zvolní a většinu času pak v dost líném tempu servíruje středoškolský démonický slice of life, proložený sem tam nějakým tím arcem nebo zápletkou se změnou osobnosti. Je to celé takové milé a parodické, a většina postav jsou vlastně jen zábavné figurky (za mě vede třídní učitel Kalego, který je skvěle cholerickou verzí profesora Snapea). Jediné, co zamrzí je, že je to zase očividně rozplánované na nejmíň deset  sérií. ()

Season 1 (2019) (S01) 

Dokud Iruma žil v lidském světě, neměl to snadné, protože ho kvůli jeho milé povaze všichni jen využívali. Jaká budoucnost ho tedy může čekat v podsvětí mezi démony? Tady ale není nic takové, jaké by to člověk očekával, s démony je vlastně docela legrace a ty opakované záběry na dosud prázdný trůn krále démonů jsou možná až příliš výmluvné. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Začátek s účastí ve školní radě výborný, ale bezkonkurenčně nejzábavnější je samozřejmě Irumova změna osobnosti v epizodách 6 - 8. V porovnání s tím je už pak zbytek série vlastně nudná šeď a to včetně neúnosně natahovaného arcu v zábavním parku. Který sice konečně představí silné nepřátele, v zásadě je ale zaměnitelný s jakýmkoliv větším soubojem z MHA. A fillery na konci jsou už jen otravné. ()

Season 3 (2022) (S03) 

Jeden z nejsympatičtějších současných šónenů nafasoval třetí pokračování a nepřekvapivě se naplňují moje dřívější obavy, že to bude postupem času degradovat směrem ke zbytečné roztahanosti a spoustě nikam nevedoucích fillerů. Celou sérii vyplňuje jeden jediný arc – Dožínkový festival, kterého se účastní nejen Abnormální třída, ale i všichni ostatní studenti z ročníku (podobnost se školními eventy v My Hero Academia je jistě jen náhodná, že ...). Takže tu máme fajn úvodní tréning s novými učiteli, čtyřdenní lesní bojovku a nakonec finální oslavy, a pozornost je přitom bohužel stejnoměrně rozdělena mezi Irumu, všechny Irumovy spolužáky a ještě pár dalších nových, většinou zbytečných postav. Jenže zatímco u výše zmíněné MHA (za jejíhož odlehčenějšího klona se může Mairimashita! Iruma-kun směle považovat), byly vedlejší postavy skvěle napsané a opravdu zajímavé charaktery, tady jsou to prostě jen takové prvoplánové figurky, často doslova bez vlastního xichtu (za psychologicky nejpropracovanější z nich se dá považovat otravná, lehce retardovaná Clara, což hovoří za vše). Jako křoví pro groteskní děje fungují výborně, ovšem úporná snaha stavět okolo nich nějaká pseudodramata v průběhu festivalového boje vyloženě selhává. Za těch pár epizod čistě jen s Irumou pět hvězdiček, za ty ostatní jednu, no a vychází mi z toho lepší průměr. 70% ()

Reklama

Reklama