Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinárka Kim Levitt (Neith Hunter) pracujúca pre denník LA Eye sa snaží objasniť okolnosti úmrtia mladej ženy, ktorá horiaca zoskočila zo strechy domu. Domnieva sa, že u obete došlo k spontánnemu samovznieteniu a snaží sa o tomto neobvyklom fenoméne získať čo najviac informácií. Počas svojho pátrania sa zoznámi so sympatickou majiteľkou kníhkupectva Fimou, ktorá ju privedie na stopu rituálneho kultu, vyznávajúceho dávnu egyptskú bohyňu Izis. (Karamanlis)

(více)

Recenze (30)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ťažko nevyužitý potenciál v námete okolo samovznietenia, občas milo osviežili efekty, ktoré v 90 rokoch ani omylom neboli samozrejmosťou. Ani za svet si nespomeniem, ktorý snímok mi práve tento pripomínal. Na jeden krát dostatočné, pokiaľ milujete šváby, no od jednotky, je to vzhľadom na dej na míle vzdialené .. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Forma jasně vítězící nad obsahem. Yuzna předkládá slizkou podívanou jen lehce slepenou unylým příběhem, který souvisí se sérií jen dvěma věcmi, odehrává se o Vánocích a v motelové televizi běží Silent Night, Deadly Night 3. Pohledné hrátky s obřím hmyzem, slizem a jinými chuťovkami doplňuje opravdu hloupá a nudná vata příběhu o čarodějnictví, Lilith ( nevím kde Karamanlis přišel k Isis) a emancipaci. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Brian Yuzna vstupuje do relativně zajeté série s razancí ožralého řidiče buldozeru, jehož pracovní nástroj nenechá kámen na kameni a servíruje nám hnus, deformace, sliz a hnusné hmyzáky s podobnou elegancí jako v Society. Příběh samotný je poměrně vyčpělý, ale Yuznův nezaměnitelný styl mu dodává kouzlo, kterému vyznavači nemohou odolat. Stejně jako při rozbourání série Return of the Living Dead, i tentokrát se najde mnoho brblajících diváků. Kéž by po zbytek života zvraceli obří housenky. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ty vole. Úplný odklon od doterajšieho diania v sérii. Vlastne je to úplne niečo iné (žiadny vraždiaci Santa)... A možno práve preto je to dobré (pri HALLOWEENE 3 to až tak nefungovalo). Úvodná polhodinka trochu nuda, ale postupne sa z toho vykľuje pekne nepríjemný horor. Nájde sa aj magor s nožom, ale predovšetkým odporné čarodejnice a ešte odpornejšie chrobáky. Aj po vizuálnej stránke solídne odvedená robota. Tak, páni, takto si predstavujem štandardný horor, všetky predošlé "diely" sú len podpriemerným vývarom... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Filipínský střelec Brian Yuzna, kterému vděčíme za klenoty jako DENTISTA a DENTISTA 2 (a též spolupráci na RE-ANIMÁTOROVI) v roce 1990 naskočil do rozjeté slasherové série SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT a byť plakát slibuje pořádnou kudlu, všechny jenž mají fóbii z pořádného ostří mohu hned uklidnit: žádné takové ve filmu není. Yuzna sice situoval příběh do období Vánoc, ale zcela ho překopal. Místo vraždícího maniaka tu tak mladá novinářska bojuje proti čarodějnickému sabbatu, nechybí pořádná porce gore, švábů, brouků - inspirace v italském giallu a hlavně Argentova SUSPIRIA tu smrdí ve všech dveřích. Já říkám - celkem v pohodě. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama