Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • Západní Německo Krabat (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Kouzelný příběh o Krabatovi, pocházející původně z Indie a objevující se později v různých obměnách souboje čarodějova učně a mistra v mnoha zemích světa, je příběhem chlapce, který se na prahu dospělosti přiblížil temným silám a je jimi fascinován, dokud nepozná, že jej mohou zahubit. Převyprávění lužickosrbské legendy o Krabatovi (Krawatovi, Chorvatovi) z přelomu 17. a 18. století ze slezské Horní Lužice, již nám svým nenapodobitelným způsobem předkládá mistr českého filmu Karel Zeman na motivy knihy liberečáka Otfrieda Preusslera. Čarodějův učeň je o silách srdce, jež nelze změnit a jež ovládají naše city a jednání a mohou být zdrojem nenávisti i lásky, zloby, závisti či radosti. Je možné je využívat k dobrému či zlému (neboli k bílé i černé magii, jak se kdysi říkávalo). V tomto věčném souboji vede k osvobození z osidel zla jen cesta pevné vůle a víry v lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (540)

PKD 

všechny recenze uživatele

1.polovina je excelentní ukázkou,čistokrevného hororu. Ta 2.je bohužel sladkobolná. Přesto,plný počet. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný snímek patří k vrcholu tvorby Karla Zemana a přináší nám baladický pohádkový příběh z prvky horroru , ve kterém je láska silnější než prokletí krutého čaroděje a pozásluze je odměněna vítězstvím nad zlem. Film: 93% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ponurost sama a ke všemu ještě kreslená. Pořád mě mrazí v zádech, jen si na pohádku vzpomenu. Vždycky mě děsila a děsí pořád. Akorát nevím, jestli je to ještě pro děti. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ten Mistrův smích je úžasný. Vždy když se rozesmál, hned mě tím taky nakazil. Červená barva v učebně magie je opravdu brutální a namluvení je krásně mystické, ale škoda, že mi není pod 12. Tohle by mě nenechalo pořádně vyspat a asi by ve mě nechalo trochu hrůzy jako Jamamba. Dneska to je pro mě již bez té špetky napětí, která by mě do filmu zažrala. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Začala jsem se dívat na filmy od váženého pana Zemana. Vybrala jsem si tento snímek, protože už kombinace animovaná hororová pohádka mě neskutečně zaujala a musím říct, že jsem rozhodně nelitovala. Neobvyklý námět, krásná animace (kolikrát mi takovéto animace přijdou mnohem hezčí než všechny ty moderní počítačově dělané), čaroděj s velkou jizvou (mě to přišlo jak díra po sekyře :D) na hlavě a proto byl snadno rozpoznatelný ve všech těch zvířatech a k tomu krásně vyprávěný příběh. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Absolutní klasika, ale už mě nebaví, jak tu všichni přehlíží logickou stránku tohoto díla. Když řeknu na poslední straně knihy, tak to taky tak nechám nakreslit a ne, že nakreslím knihu otevřenou očividně v půlce. Ale tak je to tu pořád. Pokud se ve filmu něco takového stane třeba třikrát, tak se to ještě dá, ale takto?.... Tak jsem si nakonec řekl, že ty čtyři hvězdy dám, ale tak tak. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Obrovská klasika!! Nemalou měrou tomu přispívají mistři hlasového projevu Jaroslav Moučka a Luděk Munzar. A František Belfín se toho hodně naučil od Zdeňka Lišky, (dirigoval mu většinu jeho hudební práce k filmům), ty postupy, napětí a vůbec celková struktura a orchestrace je hodně podobná mistru Lišákovi. Kultovní animovaný hororový snímek. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Krasna pohadka na dobrou noc, ktera rozhodne neni urcena detem... Ve sve dobe jsem to mel zapsano jako psycho velmi podobne Studni - ale toto s pribzvajicim vekem neztraci nic na atmosfere... ()

swed 

všechny recenze uživatele

Pohádka s temnou atmosférou a poctivou ruční animací. Čarodějův učeň je důkazem, jaké všestranné a talentované osobnosti, měl český film v minulosti. 9/10 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

krabateeee! skutočne mrazivá "rozprávka", ktorú deťom určite nedoporučujem. takto majú vyzerať skvelé horory a hlavne tá geniálne temná atmosféra celého filmu, vážne skvelé! krabateeeee!!! ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Když si vybavím jaká je dnes doba a jaké jsou možnosti tak je mi smutno, že jediný animovaný český film co jsme mohl v poslední době vidět je Kozí příběh a to byla neskutečná s....a. Hold Karel Zeman uměl, protože tenhle film jsem viděl prvně 27.8. 2010 což je více jak 30 let a díky té neskutečné atmosféře není čas na nudu. Smekám. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nečekaný zážitek, který má pro mě navíc velký osobní rozměr. Velice deprimující pohádka o nesmyslném, ale neúprosném řádu a koloběhu života v osidlech zla. (732.) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na československé pomery zaujímavý počin. Pre deti je to trocha drsnejšie ale stále to je iba rozprávka. Slušne nahovorené aj animácie sú zaujímavé žiadne pc ale kvalitná ručná práca. Keby som to videl za komančov a totatlity kedy moc čo kvalitného pozerať nebolo určite by som zvýšil hodnotenie ale takto ma to až tak nebralo. Bolo to na pár miestach strašidelné ale hororom by som to určite nenazýval. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně nejlepší animovanej horor co jsem kdy shlédnul a myslím že pan Zeman dokázal všem, že opravdu umí. Depresivní, temná, intenzivní nádherná podívaná, která mi bere dech ještě dnes. Člověk co toto představuje jako pohádku je nelítostný sadista, kterému dělá radost, že dítko co to shlédne probrečí celou noc. Tohle je čistokrevný horor žádnou pohádku nečekejte. Příběh je vážně silný a toho čaroděje jsem ze srdce nenáviděl. Krabat na druhou stranu je postava, které prostě musíte fandit a scéna ve které čaroděj zabije Krabatova kamaráda mě přinutila k slzám. Film, který mě nikdy neomrzí. ()

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama