Reklama

Reklama

Nezvěstní v boji

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Braddock se vrátil z vietnamského zajetí. Dokázal uprchnout ze zajateckého tábora a vrátit se domů. V médiích se snažil upozornit americkou veřejnost, že ve Vietnamu existuje ještě několik dalších táborů, ve kterých jsou drženi američtí zajatci. Bohužel vláda právě jedná s vietnamskou vládou a Braddockovy informace se vyjednávačům příliš nehodí. Nicméně Braddock dostal nabídku odletět se senátorem Porterem a jeho asistentkou, zaměstnankyní ministerstva zahraničí, Ann Fitzgeraldovou, do Saigonu. Po té, co Braddock uvidí nepříjemnou reportáž o probíhajících jednáních v televizi, rozhodne se jednání zúčastnit. Delegace přilétá do Saigonu a hned na počátku jednání je Braddock obviněn vedoucím vietnamské strany, generálem Tranem, z válečných zločinů. Vietnamci jasně dávají najevo, že ho při jednáních nechtějí. Braddockovi se vracejí jeho staré vzpomínky na chvíle, kdy byl zajat a týrán sadistickým dozorcem Vinhem. Ten je teď velitelem ostrahy jednání a jasně Braddocka varuje, že ze Saigonu nemusí odjet živý. Braddock se nebojí a hned první noc pronikne nepozorován do saigonských ulic a tady najde vilu, ve které bydlí sám Tran. Braddock Trana v jeho posteli přepadne a dostane z něho informaci, kde se zajatci nacházejí. Při útěku z vily však Braddock musí Trana zabít hozeným nožem. Nepozorovaně se mu podaří dostat zpět do budovy, kde jsou Američané ubytováni. Ve chvíli, kdy rozzuřený Vinh vtrhne do pokoje, kde se má Braddock nacházet, najde ho v náručí Ann Fitzgeraldové, která mu dělá alibi. Vietnamci zuří, ale nemohou dokázat, že Braddock zabil Trana. Přesto Vinh vykazuje Braddocka ze země. Ten však neodlétá do USA, ale do Bangkoku, kde začne shánět zbraně. Vinh tam za ním přijíždí se skupinou vietnamských agentů, aby Braddocka jednou pro vždy vyřídili. Braddock v jednom místním bordelu najde svého přítele, Jacka Tuckera. Ten má loď, která může Braddocka dovézt do delty Mekongu, kde se má zajatecký tábor s nešťastnými Američany nacházet. Tucker ho také seznámí s dalšími překupníky, od kterých Braddock získá rychlý malý bojový člun a zbraně. Braddock s Tuckerovou pomocí zajistí i podporu v podobě malého bojového vrtulníku, který má pro Braddocka a osvobozené zajatce v pravou chvíli přiletět. To už však Vinh posílá své agenty, aby Braddocka zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa dozviete, že: 1) Chuck Norris sa dokáže šplhať po budovách ako Spiderman a navyše je pritom neviditeľný. 2) Chuck Norris nikdy nenabíja. 3) Chuckovi Norrisovi vo vode nezvlhne strelný prach. 4) Bežným ľuďom sa v skrini ukrýva tak maximálne manželkin milenec, Chuckovi sa v skrini ukrýva Vietnamec. 5) Chuck Norris vie kurva dobre zjednávať cenu. Čistokrvné béčko rokov osemdesiatych. Úžasné a príšerné zároveň. 60 % ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších Norrisových chobotovín na ktorú sa dá vcelku aj pozerať. Veľký Chuck sa tu vydáva do vietnamu oslobodiť na vlastnú päsť nejakých zajatcov čo tam zostali zabudnutí. Na rozdiel od podobne ladeného Ramba 2 sa však Nezvestní v Boji dosť vlečú a než dôjde na nejaké výbuchy v džungli prejde väčšina filmu. Chuck chodí hore-dole za rôznymi ľudmi a ťahá z nich informácie či kupuje výbavu na akciu. Nakoniec k vytúženej akcii dôjde a Chuck sa môže v spomalenom zábere vynoriť z vody s obrím guľometom, z čoho si rákosníci spontánne kadia do nohavíc. Na Chucka Norrisa celkom slušný film, čo však bohužiaľ znamená že stále nič-moc. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Osemdesiate roky boli z hľadiska kinematografie špecifické a o propagandistické vojnové filmy ako je aj Missing in Action počas nich veru nebola núdza. Aj tak však ide zrejme o najlepšiu a najstráviteľnejšiu norrisovku, v ktorej Chuck predviedol svoju vlastnú akčnú "one man show", ktorá bola zároveň jednou z prvých lastovičiek nastupujúceho trendu neohrozených akčných hrdinov - sólistov, stelesneného v snímkach ako Rambo, Komando či Červený škorpión. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se na tenhle asi Chuckův nejáčkovější biják znovu podíval a mám chuť i na další části. Díky zajímavostem vím, že  film byl "inspirován" scénářem Ramba 2, který tehdy údajně koloval po různých studiích a ty paralely jsou opravdu viditelné. Chuckovi ve Vietnamu sypu do zásobníku čtyři hvězdy (ty Rambovy tři brzy přehodnotím), protože mě celou dobu perfektně bavil.  Nějaké velké hraní po něm Zito nechce, čili běhání po džungli, ježdění na lodích, lezení po domech (i když tam byl ten dublér mnohdy dost vidět), mlácení a střílení rákosníků (tehdy to byl korektní výraz, pche) a vůbec drsňačení mu tady báječně jde. Ale nejvíc asi vyskakovaní z vody, což je scéna natolik kultovní, že jsem si ji pustil i  několikrát. Velká žánrová spokojenost. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Dej hrozný, akcia tiež žiadny zázrak. Hlášky žiadne a ani toho nechceného humoru tu veľa nebolo a aj scéna s Chuckovým vynorením z vody a samotné vyvrcholenie filmu je trápne. Klasický akčniak z 80tych rokov, alebo ako sa tu s obľubou hovorí typické "béčko". Keby som film videl prvýkrát niekedy v 10-12 rokoch, bol by som asi aj nadšený, ale takéto filmy si doteraz nerád pustím. Snímka obsahuje síce veľa akcie, ale tá je samozrejme strašná a navyše obsahuje minimum pästných bitiek. Na čo má Norris miliardu titulov z karate, keď nič z toho tu nepredvádza, to je mi záhadou. Isteže sú aj dobré snímky s Chuckom Norrisom, ale tento k nim rozhodne nepatrí a vy urobíte len dobre, ak sa mu míľovými krokmi vyhnete. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (14)

  • Film vznikl jako reakce na tehdy v Hollywoodu kolující scénář k filmu Rambo II (1985) od Jamese Camerona. Spolu s prequelem Nezvěstní v boji 2 (1985) se tyto dva filmy dostali do kin o 2 měsíce dřív než Rambo II, aby se tak předešlo případným žalobám. (Grimaldi)
  • Chuckův bratr Aaron byl hlavním koordinátorem kaskadérů obou pokračování, v případě třetího dílu dokonce dostal důvěru jako režisér. (Divočák)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Reklama

Reklama