Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Seth Davis nechá vysoké školy a začne provozovat ilegální domácí kasino, kam chodí především jeho bývalí spolužáci. Nerozumí si s otcem, váženým soudcem, kterému se nelíbí způsob jeho života a podnikání mimo zákon. Kamarád Adam se starším Gregem Feinsteinem ho navnadí řečmi o výši výdělků u makléřské firmy J. T. Marlin natolik, že se Seth rozhodne práci získat. Láká ho i možnost dostat poctivou práci a udělat tak dojem na přísného otce, který se s ním odmítá bavit, dokud se nebude živit poctivě. Začínají tři měsíce, během nichž se má Seth zaučit v Gregově týmu. Dostávají seznamy potenciálních klientů a denně musí zvládnout i několik set hovorů. Z nováčků je to kupodivu on, komu se podaří ulovit prvního klienta doktora Jacobse, kterého přesvědčí o koupi akcií nového léku, který mu pak prodá zkušený makléř Chris. Záhy se stane náhodným svědkem podivného chování šéfů Michaela a Jima a začne si všímat drobných nesrovnalostí v obchodech. Začíná tušit, že s firmou není něco v pořádku. Sleduje ji také FBI, která si ho vytipovala jako možného kandidáta na spolupráci. Krátce nato mladík zjistí, že firma, jejíž akcie prodávají, vůbec neexistuje. Odtud už je jen krok k tomu, aby odhalil šokující pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Příběh muže, který dělal špatný věci s dobrými úmysly, a ještě v tom byl ze všech nejlepší. Zajímavý nápad, pár pěkných scén, překvapivá zápletka. Ale jinak trochu nuda, nic novátorského. Dobří herci, ale zbytečně slabé charaktery. Jo, a Diesel tam byl zcela jen tak? Mno, každopádně dvě hvězdičky dám, z čehož jedna minimálně je za Diesela a za jeho svaly. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušný žánrový kousek z prostředí bezohledných amerických yuppíků, kteří se coby burzovní makléři s ostrými lokty snaží oškubat důvěřivé kavky ze střední třídy. Giovanni Ribisi má k podobným týpkům svým vzhledem a mimikou blízko, zkrátka a dobře, podobně jako náš Miloš Kopecký nebo Josef Vinklář, si ty padouchy vyloženě užívá a nelze se divit, že byl obsazený i do role šéfa mocné těžební společnosti ve velkofilmu Avatar, kde je doslova ztělesněním chamtivosti a bezskrupulóznosti. Hlavním a jediným motivem pro tuhle ambiciózní sebranku jsou peníze a prožitky. Tam, kde takové Americké psycho selhává, tam se Riziko pohybuje na pevné půdě a přináší solidní kriminálku se zajímavými padouchy, silným příběhem a poučným a efektním rozuzlením. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

james11 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chtěl podívat proto, že nám o něm náš přednášející řekl, že ukazuje podvody na burze ještě lépe než Vlk z Wall Street. Nečekal jsem od tohoto filmu mnoho a dlouho jsem ho odkládal, ale chtěl jsem se podívat, jak tenhle svět funguje, tak jsem si ho konečně dnes večer pustil. Asi jsem byl až moc naivní, že jen proto, že byl zmiňován na přednášce, tak to bude něco jako ukázková učebnice. I když je film vyprávěn celkem poutavě, čekal jsem širší pohled na tyto věci. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mladý Giovanni Ribisi, pro kterého jsem již v té době měla slabost ;) a prostředí plné podvodů a slibů...Kdyby si snímek vzal do parády nějaký zkušenější režisér, věřím tomu, že by z toho byl stejný trhák, na který se v tomto filmu dívají na videu :) Sem tam jsem se sice ztrácela, ale i tak jsem byla zvědavá, co všechno budou ve filmu schopni a jak se to bude vyvíjet dál :) Nejvíc se mi na filmu líbila atmosféra, se kterou je to servírované jako pochmurné, depresivní a drogami a alkoholem nabitém prostředí :) Nejlepší ale byl Ben Affleck, který se tam vždy jen objevil, všechny seřval, poslal do prdele a po několika minutách zase zmizel..To byly nejlepší výstupy, na které nemůžu zapomenout :) :) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, čo tomuto filmu toľkí vyčítajú a majú chuť si v komentári "kopnúť". Dôveryhodnosť? Znalosť tématiky? Načo, preboha?! Koľkí z vás milujú vojnové filmy a vojnu nikdy nezažili? Je to predsa film! Pohyblivé obrázky, ktoré majú hlavne pobaviť. Riziko baví výborne a to je dôležité. Je napínavý, herecké výkony sú prirodzené i kvalitné, prostredie správne surové. Záver je myslím takisto slušný a na sile mu ešte pridávajú vedľajšie zápletky, ktoré zostanú otvorené. Každá scéna, ktorú kritici nazývajú "hluchou", pomáha preniknúť do života a pohnútok hlavného hrdinu Setha. Keby tam tie scény neboli, vyčítali by sa filmu pre zmenu ploché postavy a plytký scenár. Ja som sa nenudila ani chvíľu a Boiler Room sa po Wall Street stane mojím druhým obľúbeným filmom o makléroch. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film, na který se Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Ben Affleck a Nicky Katt dívají, je Wall Street z roku 1987. (S.i.d.)
  • Jim Young (Ben Affleck) nosí hodinky značky TAG Heuer Monaco a Chris Varick (Vin Diesel) nosí hodinky značky TAG Heuer Aquaracer. (dyfur)
  • Film sa natáčal v meste New York. (dyfur)

Reklama

Reklama