Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (146)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tobias Lindholm a Krysty Wilson-Cairns si při tvorbě Dobré sestry zahráli na Davida Finchera a málem jim to vyšlo. Filmu nechybí napětí, skvělé výkony, autentické pozadí ani zákeřné procedurální překážky, ve své honbě za mrazivým případem to ale s tím chladným podáním tvůrčí duo lehce přepísklo, takže jejich filmu chybí ve finále větší jiskra a tah na bránu. Mohlo to být skvělý, takhle je to jen velmi dobrý. 7/10 Více zde ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Treti dejstvi se zda nedokoncene a vubec od pribehu odehravajicim se ve stupidnich nemocnicnich pokojich jsem cekal vice. Je zcasti osobni, zcasti socialni kritika. Prekvapilo me, ze neco takoveho mohlo trvat 16 let a bylo zodpovedne za smrt 400 osob. Chastain predvadi hluboce citlivy vykon a je stredem filmu. Cele to pusobi spis jako evropsky emelecky film nez americky politicky thriller a kriminalni drama. Usetrete cas a prectete si o tomto pripadu clanek v casopise. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Váš život v jejich rukou. Tobias Lindholm je solidní švédský režisér, jeho filmy mám hodně rád ( Především R a Hon- doporučuji dohnat, kdo neviděl), ale tentokrát si za mne vybral slabší chvilku, možná i proto, že tu chybí jeho severský rukopis a natočil film pro Netflix. Námět sám o sobě se mohl pojmout mnohem mrazivěji a nepříjemněji, jelikož zdejší sériový vrah má na kontě víc obětí než Dahmer s Bundym dohromady, ale jelikož zabíjel aniž by se obětí dotknul, tak to na filmovém plátně nevypadá příliš atraktivně. Film se soustředí na sympatickou Jessicu Chastain ( nezvyklé ji vidět blond), která je obětavou mamkou i sestrou a právem má nickname Good Nurse. Dostane na oddíl nového kolegu Eddieho Redmayna, s kterým si ze začátku dost rozumí, ale jakmile záhadně začnou umírat pacienti, začne nabírat na podezření jejich vztah se začne pomalu oddalovat. Kriminální vyšetřování je podáno relativně zajímavě a to patří k těm světlejším chvilkám filmu. Jessica s policisty spolupracuje a snaží se najít díru v docela inteligentním zločinu. Film stojí převážně na hereckých výkonech obou představitelů a má mrazivý epilog, ale to je za mne bohužel vše. Je velmi monotónně natočen ( vizuál je podivně šedý po celý film), nic vzrušujícího ani napínavého se zde nestane, emociálně mi přišel chladný, víme jak to dopadne, takže ani zvratu se zde nedočkáme a taky je to docela dost nezáživné. Na to, že jde o true story, tak to mohlo mít větší koule, ale i přes tyhle nedostatky, se na to dívat dá a vyloženě nudou jsem neumíral, takže na čistý průměr to vyjde. 5.5/10. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

"Umírají vám lidé?" Vůbec by mi nevadilo to velmi pomalé a rozvláčné tempo filmu, ani prořídlé vlasy Jessicy Chastain, kterou mám jinak moc ráda, překousla bych i ksicht Eddieho, kterého už prostě nemůžu vidět jinak než jako dánskou dívenku. Co je ale průser, tenhle film nemá snad jediné silnější místo. Vše se vleče v jednom monotónním duchu, nic nepřekvapí, neurazí, nezaujme. Od začátku víme, co se bude dít, nějaké to úmrtí se prostě bere jako hotová věc a ani závěrečné doznání nemá špetku emocí. Škoda. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

(Kino Viff) Tobias Lindholm natočil jeden z nejlepších filmů roku 2022. Jeho americká prvotina mísí mnoho žánrů od detektivního thrilleru po sociální drama. Zároveň ale zůstává komorní a víc než na celkový případ se soustředí hlavně na rozvíjející se vztah mezi oběma představiteli. To funguje skvěle hlavně díky představitelům, kteří by si zasloužili nominaci na dalšího Oscara. Film má sice pomalejší tempo, takže některé diváky možná odradí, ale byla by to velká škoda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)
  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama