Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

"Stačí kanců pár, k tomu pivovar..." Není nad starou dobrou klasiku. Člověk se hned podívá zpět do dětství. Kam se hrabou dnešní animované filmy, tohle je někde úplně jinde. Je jen škoda, že už asi další v tomhle stylu nevzniknou. Ale kdyby jo, tak budu hooodně rád. Ale ne nic ve stylu vikingů hlavně! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Asterix a Galové je fajn, ale Asterix a Kleopatra je prostě boží. Již od prvních sekund vtipného vysvětlení, proč se pusa nehýbe tak, jak se mluví, se divák baví a do závěrečných titulků nepřestane. Písně, snové sekvence nebo rvačky, vše je tu skvělé a tento film je příkladem toho, jak se má správně natočit komiksák. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Na Asterixovi som vyrastal a na jeho dvanásť skúšok, trampoty v Británii či veľký boj mám len tie najlepšie spomienky, no tento film, ktorý mi až dodnes unikal, je jednoducho otrasný. Cez to, že animačne je na tom najhoršie by som sa preniesol, ale ani obsahovo nie je o čo stáť. I keď je najkratší, tak väčšinu stopáže zaberá nevtipná hlušina, predovšetkým vražedné muzikálové výstupy. Tých zopár dobrých nápadov je zas trestuhodne nerozvinutých, streštená hraná Misia Kleopatra, ktorá je doslova prerábkou tohto filmu, je stokrát zábavnejšia. 3-/10 PS:U Asterixa som zvyknutý na výborný slovenský dabing, toto som videl v češtine a z môjho pohľadu to bol ďalší klinec do rakvy, čistá tragédia. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

V svojom druhom animovanom dobrodružstve Asterix a Obelix dosiahli tú správne vyváženú zmes zábavy. Príbeh stávky Kleopatry a Cézara je síce zobrazený miestami ťarbavou kresbou, ktorá má však svoj šmrnc a punc originality. Podobne vtipy z príbehu plynú nenásilne a aj piesne do neho zapadajú. Či už je to útek z pyramídy, z väzenia, Cézarov špeh či útok Rimanov na stavbu, všade sa darí udržať správnu mieru a neskĺznuť do grotesky. Pri Jupiterovi, Merkúrovi, Tutatisovi, Bélénosovi, Belisamovi či Osirisovi. Ako bonus záver priamo odkazuje na komiks. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama