Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

Artien 

všechny recenze uživatele

Patrně nejslabší článek celé série. Hudebně je velice nezdařilý. Animace jsou např. v porovnání s Překvapením pro Caesara opravdu ubohé a nepropracované. Strohý styl ubírá na přívětivosti a působí skutečně lakotně. Veškeré animátorské zkratky a triky jsou zde doslova vyždímány ze svých možností, tvůrci se nebáli opakovat některé i delší záběry jen zrcadlově překlopené, aby nemuseli vše kreslit znovu. Samotný příběh by vystačil na dobře propracovaných 20 minut. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ani druhý pokus s filmovou verzí mého oblíbeného comicsu nedopadl dobře. Tak jako se skvěle bavím nad stránkami comicsu, tak tady ten humor najednou nefungoval. Všechno včetně animace bylo těžkopádné, takže jsem jen ztěží udržel pozornost, hudební vsuvky byly otravné, navíc to trpělo jakousi podivnou infantilností, která těžce degradovala inteligentní předlohu. Zkrátka, pokud jde o Asterixe, zůstanu u stránek comicsu. ()

Reklama

diodoros 

všechny recenze uživatele

Animovaná klasika, ktorá pobaví aj po rokoch. Natočené podľa slávneho a vtipného komiksu síce s trochu rozšíreným a upraveným dejom, ale s typickou atmosférou, animáciou a samozrejme nezabudnuteľnými scénkami a hláškami, na ktorých stojí celý komiks aj filmová séria. Muzikálové party možno odpustiť, zábava ich vynahrádza dosť. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že to historicky všechno přesně odpovídá, je parádní věc (ne, že by tedy někdy byli Kelti v Egyptě). K tomu se přidá moc pěkný příběh a skvělé vtipy a hned je na světě jeden z nejlepších Asterixů. Jak jsem psal u prvního dílu, tak se tady zpřesnilo "zastřelování" a pokračování je už perfektní. 90% ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

V svojom druhom animovanom dobrodružstve Asterix a Obelix dosiahli tú správne vyváženú zmes zábavy. Príbeh stávky Kleopatry a Cézara je síce zobrazený miestami ťarbavou kresbou, ktorá má však svoj šmrnc a punc originality. Podobne vtipy z príbehu plynú nenásilne a aj piesne do neho zapadajú. Či už je to útek z pyramídy, z väzenia, Cézarov špeh či útok Rimanov na stavbu, všade sa darí udržať správnu mieru a neskĺznuť do grotesky. Pri Jupiterovi, Merkúrovi, Tutatisovi, Bélénosovi, Belisamovi či Osirisovi. Ako bonus záver priamo odkazuje na komiks. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama