Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je zvlastni, ze takove stare kreslene cosi muze byt hodnoceno jako jeden z nejlepsich filmu vsech dob, ale ono je to skutecne prudce chytlave a zabavne. 12 ukolu, pri kterych Asterix s Obelixem dokazuji Cesarovi, ze jsou bohove a strili u toho jednu vtipnou hlasku za druhou. Super. 8/10 ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí Asterixovo zfilmované dobrodružství se stalo úžasným například tím, že není podle komiksu, tudíž zde nemusíme nic srovnávat. (I když, pravda je to jen na půl, jelikož ve Francii po úspěchu filmu byl vydán i sešit 12 úkolů.) Putování po světě je povedené samo o sobě, každá zastávka překypuje originalitou, doplněná asterixovským humorem přesně dle receptu samotných stvořitelů alternativního galského světa. 100% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to poprvé právě dnes, takže nejsem zatížený nostalgií na dobu, kdy to byl jediný ucházející animák. A jakožto Asterixovský panic musím suše konstatovat, že to není špatné, ale poněkud to drhlo. Co se týče tolik vyzdvihovaného humoru...ano, pár fórků bylo dobrých...Brute, nehraj si pořád s tím nožem, ještě někoho zraníš...ale jinak šlo o infantilní humor, který mi není blízký. Víc si užiju animáky ve stylu Shreka, tzn. spíš nekorektní, černý a originální vtípky, ale klidně i Croodsovi apod. Takže ano...je to legenda a ve své době asi neměla konkurenci, ale dnes už ji má a na ty nejlepší animáky kouká pěkně z dálky. Ani jsem to nedokoukal, jak moc mě to nudilo. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojici moc v oblibě nemám, ale očividně je to hraným zpracováním, které bylo až do dneška jediné, co jsem viděl. Ono to bude také tím, že v kresleném filmu je možné trochu více popustit uzdu... Každopádně mě to utvrdilo v tom, že mnohé starší animované filmy jsou často lepší, než ty nové, pro mě kolikrát těžko dokoukatelné. Jediné, co bych tomu vytknul je monotónnost úkolů, a ikdyž to není ani pár hodin co jsem to viděl, pevně v mysli mi zůstaly jen dva, a sice dům zatmění mysli a ostrov rozkoše, přičemž ten první zmíněný je z mého pohledu nejlepší. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem více, když je zde tento Asterix nejlépe hodnocený, a proto jsem byl zklamán, viděl jsem už lepší zpracování, ale stejně jsou pořád lepší komixy. Úkoly byly sice povedené, ale postupně působily některé podobně a monotónně. Za povedenější úkoly považuji německého zápasníka, egyptského mága, horského kmeta, ale všem zadáním kraluje žádost o propustku A38. : )) Absurdita zde byla dovedena k dokonalosti, ale kvůli tomu jsem se na druhou stranu občas nudil. Poznámka o Brutovi mě pobavila nejvíce z filmu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama