Reklama

Reklama

Tři mušketýři: D'Artagnan

  • Francie Les Trois Mousquetaires : D'Artagnan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V království rozděleném náboženskými válkami a pod hrozbou britské invaze, hrstka mužů a žen zkříží meče a spojí svůj osud s osudem Francie… Temperamentní mladý gaskoněc d‘Artagnan, neohrožení a věrní královští mušketýři Athos, Porthos a Aramis, křehká Constance, ďábelsky prohnaný kardinál z Richelieu či krásná a tajemná Milady de Winter jsou hlavními protagonisty nesmrtelného vyprávění o odvaze, lásce a cti. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (228)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš temné a povážlivě často jsem to srovnával s Yorkovými Mušketýry a na ty se to podle mě moc nechytá. Akční scény jsou fajn, Eva Green se zatím moc nestihla projevit ale chybí mě zde větší all star tým. Navíc Porthos byvá vtipálkem a tady nehodí ani jednu hlášku. 65% a uvidíme jak dopadne Dvojka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nakonec dočkal. Naprosto neučesaná akce s kordama a mušketama, precizně vykreslená Paříž, souboje bez příkras, a hlavně doslova parádně přepsaná a natočená adaptace slavné knihy. Vlastně Herek nebo poté Anderson natočili film podle svého, ale až Frantíci svůj román natočili takhle parádně. A já tleskám. Co se týče obsazení, i to se povedlo. Už teď slintám po druhém dílu. 100%. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Povedená adaptace Dumasovy klasiky lehce obměňuje slavný příběh a sází na skvělé akční scény, nádhernou výpravu a charismatické herecké obsazení. Zcela vynechává humor a hraje na vážnou notu. A funguje to většinou velmi dobře. Režisér Bourboulon bohužel úplně nezvládá prodat komornější scény a dialogy a ke konci to vypadá, jako kdyby si ukousl příliš velké sousto a finále, jakkoliv působivé, je tu trošku navíc. Ale i přes tyhle problémy je to vysoce nadprůměrné dobrodružství rozkročené mezi starosvětskostí a moderní filmařinou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Chcel som tento film zbožňovať. Nedovolil mi to. Akčná scéna v lese je v rámci možností skvelá, ale krátka a to je, čo sa akcie týka, v celom tomto dvojhodinovom filme (až na hŕstku pársekundových výnimiek) všetko (!). Čiže fakt bieda a ak niekto v súvislosti s týmto filmom hovorí o parádnych akčných scénach, tak sa uchýlim k starej dobrej fráze: zrejme videl iný film. Charizmatickému Vincentovi Casselovi budete visieť na ústach pri každom slove (ešte viac vo chvíľach, v ktorých trudnomyseľne mlčí), ale je len na začiatku a na konci a v strede veľmi nie. Roman Duris ako Aramis je skvelý, ale i on má pomerne malý priestor. Medzi hercami je dobrá chémia a zjavne si natáčanie užívali a bavilo ich, ale režisérom ako keby im nebolo umožnené naplno sa do toho vložiť. Scenár je plný nudných zákulisných momentov a nezrozumiteľných zvratov. Ťažkopádne romantické výlevy na tom celom napokon boli paradoxne najpôvabnejšími. Výprava a dobová realistická atmosféra (kostýmy, všade samé blato a nechutné lesy) pekné, ale po čase to upadne do rutiny. Žiaľ, ani otvorený záver nedokáže správnym spôsobom naladiť diváka na tešenie. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nechci to moc přehánět, ale za mě asi film roku. Hlavně za to srdíčko a poctivost a exteriéry. Způsob jakým se natočila akce, i když maličko nepřehledná, je taky radost. Režisér a tvůrci si očividně užívají, že můžou a jedou na plné pecky. Na koních, v blátě, s kordy kde to jde jak to jde. K tomu soundtrack z Batmana, který jsem musel zkousnout, ale aspoň tomu dal dynamiku. Líbilo se mi snad všechno. První scéna. Seznámení. Komtesa. Nástup při záchraně milenců. Jízdy na koni. Ples se svůdnou milady. Hra o čas a jízda. Pocty. Hlášky. Svatební "obřad". Všechno klaplo. A tu nepřehlednost tomu za to všechno dobré umím odpustit. Pokračování bude bomba, jestli se podařilo poučit z chyb. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (24)

  • Štyria herci, ktorí hrali mušketierov, sa prvýkrát stretli takmer ako z románu: skrížili si meče na hodine šermu. Trénoval ich olympijský víťaz Épée Yannick Borel, niektorých až 6 mesiacov. (Arsenal83)
  • Táto nová adaptácia predstavuje novú postavu Hannibala (Ralph Amoussou), ktorý je prvým čiernym mušketierom vo francúzskej verzii vôbec. (Arsenal83)
  • Počas záverečných titulkov je ešte jedna krátka scéna. (Arsenal83)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama