Reklama

Reklama

Tři mušketýři: D'Artagnan

  • Francie Les Trois Mousquetaires : D'Artagnan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V království rozděleném náboženskými válkami a pod hrozbou britské invaze, hrstka mužů a žen zkříží meče a spojí svůj osud s osudem Francie… Temperamentní mladý gaskoněc d‘Artagnan, neohrožení a věrní královští mušketýři Athos, Porthos a Aramis, křehká Constance, ďábelsky prohnaný kardinál z Richelieu či krásná a tajemná Milady de Winter jsou hlavními protagonisty nesmrtelného vyprávění o odvaze, lásce a cti. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Frantíci mluví francouzsky, Britíci anglicky, žádné povinné castingové kvóty, žádný přiblblý humor - co se to děje? Druhá nejlepší adaptace, co jsem viděl - na verzi z roku 1973 totiž nedám dopustit. Jen Evik toho zatím moc neukázala a nesedí mi herec Richelieua. A kde je Rochefort? Královna je škaredá jak noc, takže si říkáte, jestli Buckingham netrpí nějakou oční vadou, případně nestandardní sexuální preferencí, ale jinak je to prostě dobrej film. Nic víc, nic míň. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnohé asi bavily osudy ústředního kvarteta a všechny ty pletky a intriky, já se spíš vždy těšil, jakmile kamera zrychlí a zpozorní na všechny ty dramatické souboje, kterých teda není moc. Protože za jednotvárného krále bych život fakt nepoložil, uvěznění a záchrana Athose mě zrovna nestrhla, ambiciózního kardinála jsem nějak „nevnímal“, další postavy (kterým se kolikrát věnujeme víc než postavám samotných mušketýrů) se vyskytují tak nějak pořád s vážnou tváří. A když mluví (a mluví dost), tempo začne drhnout. Na plátně se sice pořád něco děje, ale není to extra nápadité, zábavné nebo napínavé, atmosféra je sice špinavá, ale na dřeň rozhodně nejdeme, souboje jsou fyzické i místy neurvalé, kolikrát natočené na jeden záběr, ale je jich prostě málo. Výprava je fajn, herci jsou fajn, i když Evy Green mělo být víc, nicméně na pokračování mě tvůrci úplně nenalákali. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Chcel som tento film zbožňovať. Nedovolil mi to. Akčná scéna v lese je v rámci možností skvelá, ale krátka a to je, čo sa akcie týka, v celom tomto dvojhodinovom filme (až na hŕstku pársekundových výnimiek) všetko (!). Čiže fakt bieda a ak niekto v súvislosti s týmto filmom hovorí o parádnych akčných scénach, tak sa uchýlim k starej dobrej fráze: zrejme videl iný film. Charizmatickému Vincentovi Casselovi budete visieť na ústach pri každom slove (ešte viac vo chvíľach, v ktorých trudnomyseľne mlčí), ale je len na začiatku a na konci a v strede veľmi nie. Roman Duris ako Aramis je skvelý, ale i on má pomerne malý priestor. Medzi hercami je dobrá chémia a zjavne si natáčanie užívali a bavilo ich, ale režisérom ako keby im nebolo umožnené naplno sa do toho vložiť. Scenár je plný nudných zákulisných momentov a nezrozumiteľných zvratov. Ťažkopádne romantické výlevy na tom celom napokon boli paradoxne najpôvabnejšími. Výprava a dobová realistická atmosféra (kostýmy, všade samé blato a nechutné lesy) pekné, ale po čase to upadne do rutiny. Žiaľ, ani otvorený záver nedokáže správnym spôsobom naladiť diváka na tešenie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš temné a povážlivě často jsem to srovnával s Yorkovými Mušketýry a na ty se to podle mě moc nechytá. Akční scény jsou fajn, Eva Green se zatím moc nestihla projevit ale chybí mě zde větší all star tým. Navíc Porthos byvá vtipálkem a tady nehodí ani jednu hlášku. 65% a uvidíme jak dopadne Dvojka. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Hned ten začátek pro mě byl nějak rozpačitý. První bojová scéna měla divný střih i kameru a obraz mi přišel úplně rozmazaný, takže už tam v podstatě začaly mé obavy z tohohle snímku. Naštěstí se to pak celkem ustálilo a nabídlo to hezké prostředí, kostýmy a akci. Nemůžu se ale ubránit tomu, že je to spíš film určený pro děti rovnou na Disney+, o čemž by mohl svědčit i fakt, že byla docela bojovka sehnat ho v kině pouze s titulkami. Zklamala mě hodně i postava Vincenta Cassela a jeho nevyužitý potenciál a Eva Green by už taky mohla začít hrát i něco jiného než drsnou nezávislou sexbombu. Na jedno zkouknutí dobré, ale spíš ve vzpomínkách převažují neutrální pocity, takže těžko říct, zda budu chtít vidět druhý díl. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (24)

  • Bourboulon a Rassam hľadali modernosť a chceli silné ženské postavy. O obsadení Evy Green do roly Mylady však od začiatku nemali pochýb, pretože chceli "tajomnú herečku" a odporučil ju tiež Vincent Cassel. "Každý ju pozná, ale nevidíme ju každý mesiac v kine," povedal o nej Bourboulon. (Arsenal83)
  • Civil (D'Artagnan) počas nakrúcania na 36 hodín v dôsledku nesprávne aplikovaného mejkapu pri nakrúcaní dočasne oslepol. Nebola to však jeho jediná nehoda. Po páde z rebríka si zlomil nohu a posledné scény musel nakrútiť s ešte nezahojenou nohou a chránený obrovskou penovou topánkou, ktorá sa v záberoch neobjavuje. (Arsenal83)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama