Reklama

Reklama

Record of Ragnarök

(seriál)
  • Japonsko Šúmacu no Valkyrie (více)
Trailer 5
Japonsko, (2021–2023), 11 h 16 min (Minutáž: 24–27 min)

Předloha:

Shinya Umemura (komiks), Adžičika (komiks), Takumi Fukui (komiks)

Hrají:

Mijuki Sawaširo, Sóma Saitó, Hikaru Midorikawa, Kazuhiro Jamadži, Tacuhisa Suzuki, Takahiro Sakurai, Wataru Takagi, Tomojo Kurosawa, Rie Tanaka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Než vymažou lidi z povrchu zemského, dají jim bohové poslední šanci dokázat, že si zaslouží žít. Ragnarök je tady! (Netflix)

Videa (19)

Trailer 5

Recenze (18)

biasim1 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi tu nebudu muset lhát a říkat, jak strašně jsem byl překvapený, jak strašně to dopadlo. Už jsem samozřejmě věděl, že se bude jednat o naprostou katastrofu a s tím jsem do toho i šel. A ono to vážně nezklamalo. Ragnarok má sice strašně jednoduchou zápletku, ve které se s příběhem nedá prakticky vůbec pracovat, ale ono by to ani nevadilo. Ze soubojů třinácti bohů s třinácti lidmi (výběr zástupců lidské rasy je opravdu skvělý) by mohlo vzniknout strašně cool představení, které by se soustředilo jen na souboje samotné a ne na žádnou vatu okolo. Teď ale přijde ten obrovský problém této adaptace. Ty souboje, ta jediná věc, která by vás u toho mohla držet, jsou naprosto odporné. Ať už je to naprosté ignorování nějakého originálnějšího zpracování a opravdu kvalitního využití schopností nejen lidí a jejich vlastních předností, ale sakra i těch bohů, kde tak, jak bojuje jeden můžou klidně bojovat i všichni ostatní.  Odporná animace kterou bych mohl přirovnat snad jen k Džundži Itó Collectio je samozřejmostí a více než anime to spíše připomíná powerpointovou prezentaci (ten příjezd prvního lidského hrdiny byl sakra co?). Ono to sice teď trochu působí, že jsem to zhejtil málo, ale ono to tak vážně jen zní. Řekl bych, abyste se na to podívali sami a pochopili byste to, ale ne, vážně, nedělejte to. Pro váš vlastní klid. Teď ale přijde ta nejděsivější část, a tou je rozložení série. Za dvanáct dílů se stihly odehrát tři souboje. Tři. To samozřejmě ukazuje, že chybí dalších deset. Normálně smýšlející člověk by mi teď asi řekl "nemusíš se bát, druhá série nepřijde, do toho prostě nepůjdou". Rád bych vás upozornil, že třetí Smrtelné hříchy se taky dostaly pokračování a já už bych se opravdu nedivil ničemu a po dokončení Ragnaroku už vůbec ničemu. Pokud bych měl alespoň něco u série pochválit, byl jsem rád, že mě opět něco přimělo k tomu, abych se trošku zamyslel nad svým životem a nad tím, jak ho chci trávit. Takhle dobře to naposledy zvládla Josuga no Sora. No nic, jdu si asi pustit DomeKano nebo něco podobného, po tomhle mi bude připadat jako "kvalitní záležitost" úplně všechno. Odpad. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Chcel som nenáročné bojové anime, dostal som nenárčné bojové anime. Ako bonus je tam prihodená zaujímavá mytológia postáv alebo dokonca aj niekedy pekná metafora ľudskej povahy. Ak človek nebude očakávať od deja viac ako tú najjednoduchšiu variáciu high-stake game žánru, tak si myslím, že neodíde nespokojný. Pri prvej sérii sa síce jedná animačne len o niečo viac ako rozpohybované obrázky z mangy, ale pri druhej už mali o maličko väčší rozpočet. Hudba je avšak výborná a kresba tiež miestami veľmi zaujímavá.  Človek, čo nepozerá anime, tak si myslím, že toto ho určite nenaláka, ale pre mňa čisté guilty pleasure. 27/27 - 75% ()

Reklama

topr harley 

všechny recenze uživatele

Mám rád bojové anime. To řeknu hned na začátku, takže se není čemu divit, že tento kousek patrně trochu nadhodnotím. Co chápu, je to, že je anime vyčítáno, že zbytečně natahuje souboje a ostatní děj je tam celkem zbytečný. Které bojové anime tohle ale nedělá. Za mě oceňuji zajímavě podanou mytologie a akční scény, které mě rozhodně bavily. ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Málo kdy se stane, že dané dílo absolutně nevyužije svůj potenciál alespoň do minimální přípustné míry. A přitom se veškeré aspekty zdají být v pořádku, neboť styl kresby jednotlivých figur a zvolené žánry doprovodné hudby vytvářejí pozoruhodné kontrasty, tak jako je utvářejí i jednotliví protivníci zastupující stranu lidí či bohů v turnaji soubojů o přežití lidstva. To platí tedy ovšem jedině, pokud se figury nepohybují. Jakmile totiž přijde na řadu dynamičtější scéna obsahující pohyb figur, vše dosud zmíněné se začíná bortit. Syžet je neustále narušován flashbacky, které tak posilují časovou extenzi soubojů, jež jedná-li se o souboje pěstní, divák je nemá ani pořádně možnost vidět - animace je natolik nedostatečná, že tvůrci musí odvést pozornost statickými splitscreeny do publika. ___ Jinak řečeno: jedná se o rozvleklé, chabě naanimované hovno s pár dobrými nápady, které stojí za váš čas asi tak jako rozhovor s průměrným voličem SPD. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nejsem žádný anime expert a neznám mangu ze které "Ragnarok" vychází,ale tohle byla velká slabota.Přitom ten ústřední nápad má potenciál a přímo vybízí k tomu co epizoda to souboj.To se ale bohužel neděje a za celou dvanáctidílnou sérii vidíme souboje pouze 3 a zbytek je mnohdy nedůležitá a ne zas tak zajímavá vata.Místo správně béčkové oddechovky tu tak máme nevýrazné cosi,které nudí,formátu a hezké animaci navzdory...40% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama