Reklama

Reklama

Sorority House Massacre

  • španělština Pesadilla Mortal
Trailer

Obsahy(1)

Bratr malé holčičky zabije celou svou rodinu kromě ní (ukryla se ve sklepě). Dívka vyrůstá s novou rodinou a chystá se jít na univerzitu, kde se stává členkou dívčího spolku. Vzhledem k paměťovému bloku si nepamatuje, že dům spolku byl jejím domovem v dětství. Její bratr ucítí její přítomnost v domě a spěchá, aby mohl dokončit práci, kterou nebyl schopen splnit. (noelcoward73)

(více)

Recenze (22)

obitus 

všechny recenze uživatele

Pod takhle beckovym nazvem ocekava divak tretirady slasher, jehoz jedinym ukolem bude hodinu a ctvrt nenudit. SHM ale neni jen tak obycejna vyvrazdovacka, vetsina filmu je vpodstate psychologicky horror a nutno rict, ze znacne povedeny. Rozhodne se s minimalnimi prostredky a jedinou dobrou hereckou podarilo vybudovat kvalitni atmosferu, pri ktere misty nepekne mrazilo. Nevim nakolik to souvisi s tim, ze reziserem je zena, coz je na poli slasheru rozhodne rarita. Mozna je to skoda, zensky pohled dokaze vec prijemne ozvlastnit. Zbytecne jsou obcasne "vtipy", ktere slusne rozjety pribeh tristiti a znehodnocuji. A nebojte, na ten masakr nakonec taky dojde. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nepovedený atmosferický slasher. Z úvodu to vypadalo slibně (částečně i díky ústřednímu hudebnímu motivu), ale bohužel. Jedná se vlastně o druhořadou vykrádačku HALLOWEENu - bratr utíká z blázince, aby dokončil co jako malý začal... tedy vyvraždil celou svoji rodinu. K tomu už mu zbývá jen skalp své sestry, no a právě ta je překvapivě hlavní hrdinkou filmu. Ještě než se ti dva setkají na domácí půdě, zdají se holce různé noční můry (tady zase ELM STREET) a podobně. Vrah je necharismatický a bez masky - chyba. Druhá zásadní chyba - na rok 1986 ne moc uspokojující vraždy. A třetí - až moc nudy v kombinaci s blbostí obětí. Není to úplná nezáživná katastrofa, ale ani nic, co by se mi pozitivně zapsalo do paměti. (stopáž hodnocené verze: 01:13:59) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Můj komentář by se asi naprosto rovnal komentáři uživatele SLASHER, takže k tomu nemám ani co víc psát ... Starý vyčpělý, tuctový slasher ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher druhé poloviny osmdesátých let má všechny žánrové atributy - téměř nezničitelného vraha, co v pohodě přežije pád z okna i několikeré umlácení, děvečky, co rády ukazují obnažené poprsí, a dům jako past, z něhož není úniku. Kladně hodnotím snové pasáže, které připomínají italské horory a giallo. Jinak postavy se chovají klasicky hloupě a naivně. Vedle solidní kamery funguje dobře i hudba navozující napětí. Plusem jsou vraždy v přímém přenosu a nikoliv v temnotě či mimo kameru, minusem pak to, že vrah se spokojí s ubodáním, jež příliš nápadité není. A na okraj - proč asi mají dveře cel v blázinci okénko? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zívačka. Kým úvod je ešte ako tak sľubný (atmosféra hustá, dobrá hudba, bizarné scény ako rodina pri obede), po pár minútach sa to zvrtne na stupídny slasher (prezliekacia scéna, záverečný súboj plný wtf okamihov) a čo je ešte horšie na neokrôchanú vykrádačku Halloweenu. ()

giallo odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších pokusů o to, svést se na vražedné vlně Halloweenu. Když dva dělají totéž, tak to bohužel není totéž a u Carpiho to platí dvojnásob... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slashery mám v oblibě, ale tady se toho hodně nepovedlo.  Inspirace slavným Halloweenem je víc než zjevná, ale z jeho atmosféry se nepodařilo přenést vůbec nic. Vrah nepoužívá masku, má nulové charisma a jeho vražedné útoky neoplývají žádnou nápaditostí, byť tedy scéna s žebříkem alespoň rozesměje. Odhalování poprsí tu nemá ten přisprostlý sex-appeal, jaký by dodal jen chlap na režisérské stoličce a jediné, co se dá pochválit je nakonec i slušný bodycount.  Plakát slibuje krásný čtyřky, ale ve skutečnosti jsou to jen malý dvojky... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Aj tento film ako veľa mnohých pred ním i po nom sa chcelo priživiť na sláve Halloweenu, ale dopadlo to horšie ako sa dúfalo. S touto legendou sa tento film nemôže rovnať v ničom. Postavy sa chovali totálne hlúpo, spracovanie bolo fádne a killer bol úbohý. Vraždy nezaujali a to ani jedna a to čo sa dialo po vstupe vraha do domu je už len posledným klinčekom do rakve. Vrah je všade, vyskakuje z okien aj do okien i keď je to na cca druhom poschodí. Tento film je len pre tých, čo nepremýšľajú nad dianím vo filme, ale ja to teda nie som. Slabučké po všetkých smeroch a tak jediné za slabučké 2*. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Existuje dobrý důvod, proč tenhle slasher patří mezi ty méně známé kousky. Nevyniká totiž v ničem. Nicméně malou zajímavostí může být velká příběhová podobnost s 'HALLOWEENEM'. Od té se sice dá oprostit, ale rozhodně nepočítejte s obdobnou kvalitou, jelikož Sorority House Massacre trpí nepoměrně horším zpracováním. Počínaje vrahem bez masky, přes špatné vraždy, a žalostnými herecký výkony konče. I když nic vyloženě neurazí, tak ve všech ohledech jde o podprůměr. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Poměrně depresivní a velice nezábavný béčkový slasher / thriller. Jako zapomeňte na nějaký párty srandy ze školního prostředí. Tady se jede poměrně na vážno, což se nemile bije s absolutní debilitou chování postav v krizových situacích. O stupidních dialozích pronášených s vážnou tváří nemluvě, linka s výkladem snů byla hodně wtf. Vraždy jsou strašně syrový a hnusný, vyloženě mně z nich bylo zle, chladný pobodání loveckým nožem a hotovo. Žádný gore excesy, nebo nějak umělečtěji natočený mordy, který se vryjou do paměti. Prostě pár bodnutí do pajšlu a hotovo. Brrrr. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď ide o nízkorozpočtovejší slasher s obsadením iba tínedžerských postáv, má miestami celkom slušnú atmosféru a hutné napätie. Hlavná postava vyzerá a aj sa oblieka ako chlapec a vyznieva úplne inak ako všetky ostatné postavy, ktoré jednu po druhej vrah kántri. Ale inak ide o typický tínedžersky slasher, v ktorom sa pri prezliekaní objavia aj nejaké tie kozičky a kde vraha obyčajného somatotypu nedokáže div sa svete nikto zastaviť. Logických nedostakov je viac, vypichnem iba ten, že hoci je vrah psychicky vymletý jedinec, na vypojenie telefónej siete rozum má. ()

Wade odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda co trvá skoro 74min. Sorority House Massacre to je nezajímavý příběh a strašné vraždy. Podle mě film neobstál ani v roce 1987. Velkou část filmu je jen seznámení s dějem a nic se neděje. Když už to vypadá po útěku z blázince, že by se mohlo něco dít tak zas nic, protože vraždy jsou nudné. SH Massacre bez masakru. 2% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Rozjezd další slasherové série. Sorority House Massacre mají sice nějaké psychologické pozadí a noční můry, ale to první je obšlehlé z Haloweenu a to druhé z Nočních můr. Mezi plusy bych zařadil občas pěkné kamerové nájezdy, mezi mínusy zbytek - nezajímavý zabiják, vypatlatné postavy, dlouhý rozjezd a naprosto nezáživné vraždy. Jo a vizáž hrdinky je taky obšlehlá z Haloweenu. Průměr až podprůměr. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dalsi zo zastupu priemernych slasher hororov, na ktory po case aj zabudnem, ze som ho videl. Priebeh deja filmu bol plynuly, ale chybalo tomu viac ochutnat akcie masakrami, ktore by to fakt potrebovali v tomto filme. Pre tento maly nedostatok ma to aj tak bavilo sledovat, ale v tomto zanri su aj lepsie filmy, ktore tieto male neduhy nemaju. Nas mily zaporacik sa aj cinil a bez rozmyslania bodal nozom do obeti, ako zmyslov zbaveny. Ved aj bol:) Najviac zo vsetkeho si to nozom odniesol indiansky stan, to sa tak nevidi, aby ho niekto tak rozparal na male kusocky :) Ten mal teda nervy na sracky. Skoda, ze toto vyblaznenie viac neukazal na obetiach, co by filmu len prospelo. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Totálne šedý priemer slasherových vôd vykrádajúci z Halloweenu a veľmi podobný inej sérii Slumber Party Massacre. Je to celé stupídne, hlavnej hrdinke Beth to páli ako keby hrala hlavnú úlohu v Blbý a blbší, ostatní jej zdatne konkurujú a isté detaily okolo celej tej podivnej záležitosti si nedajú do kopy, aj keby o riešenie doslova zakopli. A tak sa tu síce nerozmýšľa, ale zato jačí, uteká a bodá a bodá. Škoda, že Robert Hinkle je poriadne nepodarený klon veľkého Michaela, síce podobne ako on, veľa toho nenarozpráva a je rovnako rodinne založený typ, ale hrôza z neho príliš neide. Predstaviteľka hlavnej úlohy síce sem tam zmeravie, ale to skôr kvôli absencii akýchkoľvek hereckých schopností, stojí ako kôl v plote a nechá sa ťahať dejom. Človek by ju najradšej videl s niekoľkými čerstvo spravenými perforáciami v tele hneď ako prvú, aj keď si uvedomuje, že je to proti pravidlám žánru, škoda. Ak divákovi nevadí totálne popretie logiky a hlúposť postáv, ba priam sa na tom ešte baví, stačí si niečo naliať a pozerať, zábava sa dostaví. Ak však ste typom podrývača, čo počíta výstrely a potom je nespokojný, že zo zásobníka na 60 rán padlo 63 výstrelov a že rámus, čo tie baby narobili by zobudil aj mŕtveho a nikto v susedstve aj tak nič nepočul, tak nech vás to nenapadne ani pustiť, jediné čo sa dostaví bude infarkt... ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Hodně slabej průměr, nic překvapujícího, prostě jen obyčejná vyvražďovačka. Málo krve a jen dvoje kozy, Naštěstí to má jen 74. minut, tak to rychle odsejpá. 57% ()

Reklama

Reklama