Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Anna Fialová (princezna Josefína) měla být původně ve filmu blondýnou, nechtěla se ale obarvit a filmařům se nakonec po zkoušce paruk nejvíce líbila v hnědé kudrnaté. (hansel97)
  • Německá koprodukční televize navrhovala do roli královny herečky neevropského původu kvůli diverzitě. To však Karel Janák rázně odmítl kvůli nepochopení u českých diváků. Roli nakonec získala Němka Sonsee Neu. (hansel97)
  • Premiéru sledovalo více než 2,6 milionu diváků starších 15 let (podíl 61,9 %), jednalo se tak o nejsledovanější pořad Štědrého dne. (rublik05)
  • Sídlo loupežníků je zřícenina hradu Zvířetice a točilo se také v Příhrazkých skalách cestou k Drápským světničkám u Studeného průchodu. (Styx96)
  • Páni z Kolína, kteří ve filmu ztvárnili královské vojáky, se podíleli i na vyzbrojení a výstroji několika hlavních postav. (SONY_)
  • „Jak si nevzít princeznu má originální zápletku, a přitom je to pohádka se vším všudy – je v ní humor, napětí i láska. A navíc pohádkové herecké obsazení,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák. (SONY_)
  • Pohádka se natáčela na hradě Pernštejn. Z důvodu filmování byl hrad od 6. 6. do 10. 6. 2021 pro veřejnost uzavřen. Dalším natáčecím místem byl zámek Frýdlant. (SONY_)

Reklama

Reklama