Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Satan 

všechny recenze uživatele

Scénka s tím malým zvířátkem jak najednou vyplázne hrozitánský jazyk a poté se svalí mě uchvátila k smíchu stejně jako létající ještěr v obchoďáku nebo moucha uvnitř Orlanda Jonese. Skvěle tu zahrály všechny hlavní postavy v čele s Davidem Duchovnym. Jediná výtka je tak trochu přiblbý příběh, ve kterém nejde o invazi mimozemšťanů, ale o to, aby se v kině všichni pobavili. Vydařená sci-fi komedie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Reitmanov návrat vo veľkom štýle. Silný soundtrack, množstvo humoru, gagov, hlášiek, skvelí herci ... tak ako tomu bolo mnoho rokov dozadu, za vrcholnej Reitmanovej formy. Triu Scott-Jones-Duchovny to ide skutočne skvele a výborne im sekunduje aj božský Dan Aykroyd s pár nezabudnuteľnými hláškami ("Táto stolička je tu pre mňa?"). Zaručená zábava. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Evoluce je překvapivě dobrým mixem komedie a fantasy. Duchovny objeví v jedné jeskyni podivuhodné živočichy, které se neustále více adaptují a evolují, aby nás postupem času vyhladili. Občas překvapivě vtipné, především Jones a William Scott. Navíc jsou zde velmi dobře vymyšlené typy kreatur. Nebýt velmi špatného závěru bavil bych se královsky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Doteraz som sa tomuto filmu vyhybal lebo mi trailery pripadali neskutocne nudne a behom celeho filmu som sa zasmial iba raz. Dost ma srali strasne hlupe postavy (najotravnejsi je Seann William Scott ako totalne vylizany dement), ktore su aj dost mizerne obsadene a prizemny humor postaveny na tom, ze sa niekto potkne. Zapletka by snad mohla fungovat, ale v tomto primociarom jednoduchom prevedeni je dost slaba. Z postav ma zaujal iba v tej dobe este giganticky tucny Ethan Suplee ako hlupy student, ktory nakoniec prekvapi s genialnym napadom ako porazit votrelcov. Jednu hviezdicku davam len za triky, ktore su stale solidne. Vysledkom je ale nevtipna nudna komedia. 3/10. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejlepší reklama na Head and Shoulders vůbec. Záměrná brakovost součástí jako milý bonus. Tým retardů zachraňující svět proti super se vyvíjejícím emzákům pomocí šamponu povinností. Já mám Evoluci prostě strašně rád, protože je vidět, že se při natáčení tvůrci královsky bavili a spoustu té pozitivní energie předali i divákům. 95% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)

Reklama

Reklama