Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Evoluce je pohodová "klasika" se sympatickým obsazením, množstvím malých i přerostlých příšer a se spoustou scén, které jsou sice klišé, ale i tak pobaví. Věčně padající Allison (J. Moore) a lehce trapný Wayne (S. W. Scott) jsou postavy, které mi nejvíce utkvěly v paměti. Zkrátka nenáročná oddychovka, která se nesmí brát moc vážně (ona samotná se tak též nebere). P. S. Super reklama na Head & Shoulders! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Evoluce je překvapivě dobrým mixem komedie a fantasy. Duchovny objeví v jedné jeskyni podivuhodné živočichy, které se neustále více adaptují a evolují, aby nás postupem času vyhladili. Občas překvapivě vtipné, především Jones a William Scott. Navíc jsou zde velmi dobře vymyšlené typy kreatur. Nebýt velmi špatného závěru bavil bych se královsky. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Moc príjemná komedie , která nechá zavzpominat na starší počiny Ivana Reitmana. Obsazení pro mě sympatické... snaha Davida Duchovnyho parodovat Foxe Muldera me bavila . Velké plus je pro mě Dan Aykroyd :) . Kežby Reitman složil Krotitele duchu po letech. Jenže by to mělo podtitul Krotitelé duchů 3: Domov Důchodců :-D ! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Evoluce je jednou z nejlepších komedií z počátku tisíciletí. Nejvíc všechny samozřejmě zaujme David Duchovny a Julianne Moore, ale výborní jsou všichni, včetně mého oblíbence Seanna Williama Scotta (právě Evoluce a Hele vole, kde mám káru jsou nejlepší filmy, co kdy natočil). Film je blbost, to připouštím, ale je to děsná prdel. Už jsem to viděl hodněkrát a pořád mě to moc baví...90% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne vydarená sci:fi komédia, možno aj paródia Ivana Reitmana. Rozhodne ešte nepatrí do starého železa, aj keď Evolúciou zrejme nenadviazal na niekdajší úspech Krotiteľov duchov ja som sa pri nej bavil kráľovsky. Herci boli celkom v pohode, atmosféra veľmi príjemná, film bol veľmi svižný. Po Krotiteľoch mám od rodáka Reitmana najradšej asi toto. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby dosáhly 38,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 98,4 mil. (NIRO)
  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama