Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že snímek „Hellraiser: Pekelný svět“ bude dobrý, ale že bude až tak špatný a že bude celkově tak mrvit svět Cenobitů, to už je opravdu trestuhodné. Skoro si říkám, že se sérií je nejlepší přestat ve chvíli, kdy dokoukáte pátý díl, protože ten je jeden z nejlepších. To, co po něm následuje, už je jen utrpení a strmá cesta po křivce kvality dolů až skoro na samotné dno. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Prísne vzaté: Hellraiser bez Barkera je ako Laurel bez Hardyho alebo Pamela Anderson bez silikónu. Ale ani jedno z "postbarkerovských" pokračovaní Hellraisera mi nepripadá tak strašné, aby som ho spláchol do odpadu. Kam podľa mňa patrí napríklad hneď druhé pokračovanie Saw. Hellraiser 8 je zhruba o tom, že v prvej polovici vidíme hompáľajúce sa kozy a v druhej hompáľajúce sa mŕtvoly. Takže jednu hviezdu dávam za kozy a druhú za mŕtvoly. Ako heterosexuálny nekrofil mám oboje rád. ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné a odvážne. Som rád, že Bota túto otrasnú sériu aspoň dôstojne ukončil, keď svoje režírovanie tak nedôstojne začal. Hellraiser: Hellworld už naozaj nemá ani štipku z dusivej atmosféry prvého Hellraisera, no aj tak celkom solídne funguje a baví ma takmer rovnako ako Hellbound Heart: Hellraiser II. a určite viac než ostatné časti. Posledná (dúfam!) časť už nie je gorefestom ako jednička a dvojka, skôr sa to dobre hrá na moderný slasher, čo mu celkom dobre ide. Lance Henriksen je dokonalý, pointa závratne príjemná a mordy sú fajn. Trvalo to, ale konečne môžem skonštatovať, že sa jedná o vydarený priemer. Suma sumarum: H1, H2, H8, H3, H7, H5, H4, H6. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Ve filmu zazní při jedné lekací scéně jedna věta: "Jako ve špatném hororu, co?" a přesně tahle věta vystihuje, jakej horor to byl. Už jen vytvoření myšlenky, že Hellraiser a všechno kolem lze najít na internetu, je doslova trapné, protože myslím, že myšlenka Hellraisera a Cenobitů a kostky by měla být známa jen několika vyvoleným a ne popularizována (kde by taky kdo vzal dostupné informace a kdo by stránku vytvořil atd.). Dá se pominout fakt, že oběti se do svejch problémů dostanou vždy naprosto nelogicky, stejně jako je nelogická většina jejich chování. Ale do trapnosti to zacházelo litry a litry chrstanců krve při tom zabíjení. A ta chrstala všude (nejlíp někomu do ksichtu). Rick Bota zas ukázal, že by byl spíš lepší obuvník než řežisér. Scénárista zas ukázal, že by byl lepší jako námezní síla při výrobě holubích hoven na splátky. A že se Lance Henriksen nechal přemluvit na takovou kravinu - no holt už asi taky sáhne po všem, co mu kdo nabídne... No byla to tragika a na konci, když už jsem se těšil, že to nějak normálně utnou, tam dají ještě komplikace v ději, že to byl sen nebo něco a pak se jim ještě v autě ukáže duch nebo co to má znamenat. No strašný a nudný. Děs! (a teď nemyslím hororovej, ale trapasáckej děs!) ()

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Osobně se považuji za velkého fanouška Hellraisera, což se u někoho projevuje uznáváním prvních dvou tří dílů, u jiných(například u mě), že mají rádi skoro všechny díly bez ohledu na to, jak moc se vzdalují od původního dvojdílu. Ovšem tohle je rána pod pás! Tady to tvůrci přehnali tak, že ani já už to nevydýchal. Je to film, který by se více než kterékoli předchozí pokračování obešl bez hlavních pekelných protagonistů a mohl být příběhem sám o sobě s vlatními bubáky. Viděl jsem ho jen jednou a znovu to absolvovat nehodlám, ale myslím, že tu není nic co bych nepochopil a celé mi to přišlo naprosto debilní a nepochopitelné, jak mohli mít tvůrci tu drzost něco takového zrealizovat. To, že se hlavní hrdinové v pohodě baví o Pinheadovi a cenobitech, jakoby byl nějaká celebrita běžně známá mezi lidmi je podle mě naprosto ujetá(Pinhead není Candyman). Takových co setkání s Pinheadem v předchzích dílech přežili je pomálu a ti by o něm určitě neposkytovali informace k tvorbě online hry. No, DĚS!!! Jediné co si zaslouží uznání je hlavní dvojice záporáků – tradičně skvělý Dough Bradley, jehož výkon je samozřejmostí a není jej proto v této sérii nutno už více vyzdvihovat a úžasný Lance Henriksen, jemuž ta hvězdička patří. Škoda, že se neobjevil v jiném dílu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)
  • Snímek byl natáčen současně s filmem Hellraiser: Návrat mrtvých (2005). (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama