Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jedna smutná historka: Když jsem jako absolvent VŠ sloužil na vojně, byl jsem určen do funkce velitele čety školáků týlového vojenského učiliště, budoucích výkonných praporčíků. Když jsem si s nimi individuálně povídal na téma, proč šli (proboha) studovat na vojenské učiliště, cca 70% z nich mi odpovědělo, že kvůli seriálu Čtyři z tanku a pes. Moc se jim líbilo to dobrodružství Janka se psem Šarikem, Gustlíka, Grigorije a poručíka Semena (- a k tankům je nakonec nevzali kvůli oční vadě, nebo plochým nohám, tak skončili tady...). Jo, jo... Moc dobrý seriál pro děti. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že je můj otec pamětníkem a ještě hůř, konzumentem válečných filmů distribuovaných společností Řitka Video, k tomuhle a dalším "skvostům" bych se nikdy nedostal. A byl bych za to vděčný. Naše generace ovlivněná poněkud jinými filmy (hráli jsme si na terminátora a lisování ve skříni, nebo na upíry a lovce upírů se stejnými pravidly jako četníci a zloději). ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Bouře jde do dálky, v sadu kvítka rve, my jsme vyšli do války, v bouři nyní jsme!" Nevím, jak by se mi to líbilo po letech, ale na tomhle seriálu jsme vyrůstali. I my holky jsme si hrály na Čtyři z tanku, pokud vím, žádná z nás se necpala do role Plamínku nebo Lidky, všechny jsme bojovaly. Jenom Šaryk nám chyběl. Ale jmenovala se tak půlka vlčáků z okolí ... Ještě dovětek - někdo soudí, že je seriál nadhodnocený. Beru to tak, že jsme tu na amatérském servru, že jsou tu pouzí milovníci filmu (a jen pár vystudovaných odborníků). Hodnotíme tudíš emoce, které v nás seriál vyvolal, což je naprosto vpořádku. Sice nebyl přímo určený pro děti, ale když tenkrát šel, byly jsme zrovna děti. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme všichni jako rodina každý týden usedali na gauče a při dětské meltě s rohlíkem sledovali tento jediný komediálně zabarvený seriál z válečného prostředí,kdy pes Šarik a voják jménem Gustik se svou tankovou posádkou osvobozovali svou vlast.Jo jo,byl to hit.Na tu dobu za čtyři vojenské hvězdy. ()

Repulsion

všechny recenze uživatele

Nehodnotím. 4 z tanku byl vedle dnes již zapomenutých Korzárů a Ivanhoe s Rogerem Moorem jedním ze stěžejních seriálů, na kterých jsem vyrůstal. Později jsem k němu zaujal stanovisko, že se jednalo o propagandistickou vymívačku dětských mozků. Následně jsem se setkal s některými polemickými názory na toto téma. Tak jsem se tedy podíval na pár dílů, abych to zhodnotil s odstupem. Ale nevydržel jsem to moc dlouho. Je to opravdu hodně naivní až hloupoučké. Dost pochybuji, že by to dnes bavilo mé děti. Ale zkoušet to nebudu :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • V patnácté epizodě "Vysoká vlna", když jsou členové posádky Rudého na člunu a vyplouvají z rozstřelené propusti, tak v jednom momentu je vidět, že se kormidlo u člunu zlomí. V dalším záběru je ale již opravené, což lze snadno poznat díky čerstvému dřevu na kormidle, které má jinou barvu. Ve stejné epizodě, v okamžiku opuštění člunu ve městě, má Janek (Janusz Gajos) při seskakování z člunu samopal MP 40, ale v dalším záběru, když seskočí, již drží AK 47. (Zadrak)
  • Tank Rudy mal číselné označenie 102. Pri natáčaní boli použité až tri tanky a jeden z nich dodnes stojí v múzeu zbraní v Poznani. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama