Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (635)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dobrá a veselá komedie o posmrtném životě. Myslel jsem sice, že to bude trochu více Burtonovské a sem tam se bude člověk alespoň trochu bát, i když je to komedie. Žel, nic z toho se nekonalo. Je to spíš taková rodinná oddychovka po návštěvě Nedělní mše v kostele. Černý humor je zde v malém zastoupení, ale zbytek je jen takový obláček, který se rozplynul do ztracena. Čekal jsem víc. 70% především za skvělé masky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lepší duchařskou komedii snad ještě nikdo nenatočil aneb Tim Burton to zase všem natřel:) A opět je u toho jeho dvorní skladatel a génius v jedné osobě - Danny Elfman. Michael Keaton je coby bioexorcista Beetlejuice k sežrání:) Mně obvykle nesympatická Winona Ryder je taky dobrá, ale kdo to všechno korunuje (kromě Baldwina a Davisové), to jsou záhrobní přízraky...maskéři a výtvarníci zřejmě museli zešílet...tím správným způsobem;) Ode mě při každé repríze za 90%. PS:Kdo neviděl Jeffreyho Jonese a Catherine O'Harovou trsat limbo, neviděl absolutně nic:)) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Záhrobní poetika Noční můry před vánoci ve hrané podobě. Jedna z mála Burtonovek ve kterých prvoplánovitá komediálnost dost drasticky válcuje jeho jinak trademarkovou melancholickou atmosféru... a vůbec to není na škodu. Winona je k sežrání, Beetlejuice je prase, duchové jsou looseři a vůbec je to prostě velice zábavná jednohubka. 8/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael McDowell .. Jeden z prvních filmů, který jsem od Tim Burton viděl. Už tenkrát mě svým osobitým stylem velmi oslovil! Dosti ujetá černá, hodně černá a zábavná fantasy komedie. Vedle povedené režie záři i opravdu skvělý herecký ansámbl navrch doplněný krásnou hudbou.. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Timu Burtonovi hráblo a natočil tu nejstřeštěnější duchařskou komedii, jaká kdy světlo světa spatřila. Musím říct, že celé dílo na mě zapůsobilo mnohem lépe, než třeba proslulejší Burtonovy počiny, jako např. Sleepy Hollow. Nad všemi ve filmu vyniká svými výkony úžasný Michael Keaton v roli ujetého a zvráceného Beetlejuice. Ačkoliv je film naprosto ujetý a zhovadilý nesmysl, alespoň se u něj člověk dobře pobaví :) 6/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Titulní postava Betelgeuse (Michael Keaton) je pojmenována po hvězdě ze souhvězdí Orion. (ČSFD)
  • Dle původního scénáře měl být film čistokrevný horor o démonovi, který se vtělí do malého chlápka a snaží se rodinu Deetzových spíš vyvraždit, než vystrašit. Lydia (Winona Ryder) měla být pouze vedlejší postava a měla mít sestru Cathy. V jedné scéně se například měl Betelgeuse (Michael Keaton) pokusit Lydii znásilnit. Nakonec se však scénář změnil na komedii. (Othello)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama