Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipná taškařice, prošpikovaná hollywoodskými hereckými špičkami. Bavila jsem se od samého začátku. Je nad slunce jasné, že se v tomhle vesmírném příběhu Tim Burton neskutečně vyřádil. Smlsnul si na komplet celém Kongresu Spojených států včetně samotného prezidenta a svůj díl dostala i Francie. Je to rebel! ;-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film. Ona to totiž není pouhá parodie na sci-fi kategorie B. Je to především parodie na typické schéma amerických katastrofických velkofilmů typu Armageddon, Den Nezávislosti atd. Je vpodstatě jedno, jestli útočí na Zemi mimozemšťané, Godzilla, King Kong nebo raptoři, tenhle film paroduje spíš ten princip. A to dělá zatraceně dobře; mně osobně všechny ty nacionalistické výlevy, kde vystupují inteligentní prezidenti (ha ha), neohrožení hrdinové, připravení položit svůj život při nejbližší možné příležitosti za zpěvu 'Hvězd a pruhů', pěkně lezou na nervy. A to megalomanské obsazení je zde právě proto - kdo by totiž čekal, že tito populární a milovaní představitelé Hollywoodu takřka všichni zemřou nedůstojnou smrtí? Tim Burton je starý lišák... ;-) 70 % ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Mars attacks je dobrá komedie. V době svého vzniku ho neznalí lidé nešťastně brali jako parodii na Independence Day. Asi kvůli explodujícím památkám. To je ale nesmysl, jednak Independence Day parodovat nepotřebuje, je sám sobě karikaturou, a dále smysl exitence Mars Attacks, má kořeny mnhohem hlouběji v minulosti. V knižní předloze a v béčkových sci-fi padesátých let. Jednou již toto téma Tim Burton nakousnul Ed Woodem, a teď se k němu vrací sám v pozici jakoby béčkového režiséra. Myslím, že film je vydařenou parodií na staré naivní sci-fi a katastrofické snímky. Zároveď Burton vtipně zakomponoval a inovoval onu již dávnou přežitou sci-fi estetiku 50.let. Vtipná je především typologie postav, typická pro katastrofický žánr. Bývalý boxer, vracející se k manželce, abstinující budhistka Annette Bening atd. Dost se mi líbil například Martin Short v roli PR poradce, ten se fakt trefil. Svkěle zahrála svůj výstup i marťanská sonda Lisa Marie. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma hned dva velke klady. Prvy - vzdava hold klasikam ako Vojna svetov ci Godzille, a ta druha - robi si vysmech s americkych filmov a paroduje mnohe zauzivane postupy v hollywoode. Za vsetko aspon hlaska - "Mam dojem, ze musime teraz vybudovat znova nase domy a vsetko ostatne. Ale tak ma napadlo, ci by sme nemohli byvat v indianskych stanoch. Maju vela dobrych vlastnosti." :))). Mimo toho skvely cierny humor a plejada kvalitnych hercov v cele so skvelym Nicholsonom v dvojrole (neda mi nespomenut skvelu vedlajsiu rolu Pierca Brosnana a genialnu, hrozostrasne krasnu martansku zabijacku). Zabavil som sa skvelo. Dalsi z rady Burtonovych vynimocnych filmov. (9/10) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nakopal bych kanál Nova Cinema do prdele, zpřerážel mu ruce a zakroutil krkem. Nic jiného si za opakované projevování absolutní neúcty ke kinematografii nezaslouží. Useknout filmu titulky jen proto, aby bylo možné nacpat před další pořad reklamy je nejtěžší filmový hřích. Notabene, když program jede podle časového plánu. Nechť se zodpovědní lidé stydí a dopadnou stejně, jako v tomto filmu Jack Nicholson. Na té vlajce by však nebyl znak Marsu, ale můj vztyčený prostředník. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Christina Applegate (Sharona) se objevuje jen ve třech krátkých záběrech, v nichž nejdřív pronese pouhé dvě věty ("Buď vopatrnej ano? Nenech se tam zabít!") a pak už jen dvě slova ("Koukej!" a "Ááááá!"). Přesto v úvodních titulcích proběhne její jméno jako šestnácté ze 22 uvedených a v závěrečných titulcích je 24. ze sedmdesáti herců. (hippyman)

Reklama

Reklama