Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Sousední města Piltover a Zaun proti sobě válčí a dvě sestry stojí v souboji magických technologií a protichůdných názorů na opačných stranách barikády. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (288)

Darneth 

všechny recenze uživatele

"Betrayal, that pain that feels like it'll eat you from the inside out, can either break you or forge you into something greater." Ač hrou nepolíbená, Arcane si mě získal naprosto po všech směrech. A to ať už se to týká originální stylizace, propojení vizuálu a hudby, perfektního dabingu, mistrovsky vytesaných charakterů i bezchybného střihu. Tomu se říká kus poctivého řemesla! Arcane boří mýty o tom, že nelze zfilmovat herní témata kvalitně a s úctou a s ohnivou rebélií jiskří do všech světových stran. Rychle se proto stává absolutní závislostí a klenotem v hroudě kamení. Těším se, až si to nastřelím do hlavy podruhé. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jakožto nefanoušek hry to moc nemám s čím srovnat. Celé je to laděné do steampunkového stylu a grafika je dost netradiční. Odehrává se to ve světě, kde je velká propast mezi lidmi na povrchu a pod ním. Ti nahoře se mají dobře a ti dole dřou bídu s nouzí. Seriál je vyprávěný z pohledu zlodějské party dětí, konkrétně Vi a Powder. Pak následuje časový skok a hlavní postavy se nachází v úplně jiné situaci. Absence té druhé sestry hodně změní a každá se vydá svou cestou. Napětí mezi městem a podměstím stoupá a válka je na spadnutí. Jsou tu zajímavé a skvěle udělané akční scén a dobře se tu pracuje s postavami. Rozhodně se mi to dost líbilo a budu se těšit na další sérii. Ani to moc nevypadá, že je to podle hry. "Jsi silnější, než si myslíš." ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal strhnout a pustil se do koukačky této série. Popravdě už prvotní dojem byl pro mě lehce kontroverzní, neboť toliko pochvalovaná animace mě až tak neoslovila. Zajímavé snad jen ve své dynamice či při soubojích. Bližší záběry na postavy na mě nepůsobí příliš dospěle, ale spíše jako bych sledoval nějaké omalovánci. Čím dál je záběr tím to lépe vypadá. Jinak graficky svět paropanku vypadá samozřejmě dobře, to ale samo o sobě nestačí. Co se týče příběhu tak zápletka asi příliš nepřekvapí a v podstatě ani nepřipravila nějaké zásadní překvapení. Na druhou stranu mě zajímalo jak to dopadne, tak jsem to sjel celkem rychle - první sérii. Postavy jsou docela v pohodě, až na nějaké propagační situace typu kdy tvůrci zcela okatě vynášejí na odiv rasovou snášenlivost. Vadilo mě, že se v jednotlivých epizodách odehrají souboje ze kterých vypadne pouze pár mrtvol bez náznaku krve. Byť nejsem krvelačná bestie, tak jsem myslel že se dívám na akci nikoliv na Asterixe. Mnohdy je to tak prezentováno a podle mě se tvůrci mohli zcela více odvázat. Je ovšem zřejmé, že cílovka má být asi především mladší publikum, které by to jistojistě nerozdýchalo. Celkově jak už to u Netflix seriálu bývá, je zde vidět až moc, že někdo někomu do něčeho až příliš kecal a o odvaz se rozhodně nejedná. Jednoho dne bych se rád dočkal solidního temného steampunkového filmu se vším všudy. Bohužel zatím ty pokusy pořád nevycházejí. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že i když jsem herní šílenec, tak hru jsem nehrál. Nemusím totiž onlinovky, nicméně arcane je rozhodně jeden z nejlepší anime seriálů vůbec a to se nebojím říct, i když jsem viděl skvosty z japonska. Jinx alias Powder (Pow Pow - ps. pew pew je v iMessanger animace), je pro mě top postava a těším se na pokračování jinak otevřeného konce, což fakt nesnáším. Hurá ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Seriál podle LoLka prostě nemá žádné právo být takhle dobrý. Jenže on je. Nejlepším fantasy za hodně let. A je podle videohry. Nikdo na světě nechápe jak se to stalo... ale jsem za to sakra rád. Se skvělým příběhem s nečernobílými postavami ve světě, který je neuvěřitelně nádherný a zároveň i ohavně depresivní, se tu posouvá hloubka těch lepších anime seriálů do snadné stravitelnosti hollywoodského stylu vyprávění. A Netflix opět posouvá laťku s top animovanými fantasy filmy, po Catlevanii a Zaklínači, do dříve netušených hladin. 9/10 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (51)

  • Během Powdeřina hysterického záchvatu je záběr na kufřík s jejími hračkami. Kromě hraček se zde nachází i obrázek s křídly, které odkazují na legendární Star Guardian Jinx Skin, který ve hře vyšel v roce 2016. (Luicy)
  • Jména sester jsou odvozena od barvy jejich vlasů – Powder (Prášek) má modré, avšak v dětství bylo zřejmé, že byly světlejší až práškově šedé (dětem se vybarvuje barva vlasů postupně) a Violet (Vi) – fialová/fialka. (Karlosik_4)
  • Atlas Gauntlets (hextech rukavice, které se později stanou hlavní zbraní Vi) nevytvořil podle původního lore Jayce, ale Vaido Violante. Jayce se pravděpodobně podílel pouze na drobných úpravách pomocí magitechniky. (Luicy)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama