Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Sousední města Piltover a Zaun proti sobě válčí a dvě sestry stojí v souboji magických technologií a protichůdných názorů na opačných stranách barikády. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (288)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že i když jsem herní šílenec, tak hru jsem nehrál. Nemusím totiž onlinovky, nicméně arcane je rozhodně jeden z nejlepší anime seriálů vůbec a to se nebojím říct, i když jsem viděl skvosty z japonska. Jinx alias Powder (Pow Pow - ps. pew pew je v iMessanger animace), je pro mě top postava a těším se na pokračování jinak otevřeného konce, což fakt nesnáším. Hurá ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hollywood se neustále neúspěšně snaží převést videohry na stříbrné plátno a Arcane mu mezitím nenápadně vypálil rybník. A nejlepší na tom je, že vůbec nemusíte znát herní předlohu League of Legends, abyste si sledování užili. Byl jsem vtažen do děje hned od začátku a hrozně sem se těšil na to, co tvůrci provedou s jednotlivými postavami, které znám ze hry. Po velmi dlouhé době je skvělé sledovat seriál, který dává hlavu a patu, kde se postavy chovají logicky a děj není jen nastavovaná kaše. Není divu, že tvorba první série trvala šest let a jde to poznat. Animace jsou úžasné, svět naprosto dokonale propracovaný a příběh je jasný a snadno se sleduje. Postavy si navíc ihned zamilujete (což platí zejména pro znalce LoL) – moje nejoblíbenější je Viktor a Jinx, která je prostě naprosto úžasně praštěná, kam se na ni hrabe Harley Quinn. Riot si dává záležet jak na hrách, tak v tomto případě také na seriálu. Kam až se mohl dostat Blizzard, kdyby neprahnul jen po penězích... P.S. Arcane je bezesporu jeden z top seriálů všech dob, což vysvětluje, proč se k němu musím neustále vracet. Ať už poslechem soundtracku nebo sledováním různých scén! ()

Reklama

Krabak 

všechny recenze uživatele

Bez problémů toto mohu označit za nejlepší seriálový počin v tomto žánru od Netflixu. Animace, postavy, kterým vévodí Powder/Jinx, děj a hlavně 9tý, konečný díl... vše je naprosto dokonalé. Ač je seriál situován do LoLkového prostředí, tak nehráčům to nijak vadit nebude. Sám jsem LoLko nikdy nehrál a seriál jsem si užil parádně. Pokud jsi fanoušek scifi a fantasy, tohle dílo je pro tebe povinnost. Jen se modlím, aby druhá serie byla stejně kvalitní, jako první!--->100% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Budem triezvejší a dám len štyri hviezdy. Je to síce pecka od Netflixu, ktorú by som nebol veru čakal, ale trailery navnadili dosť. Má to perfektnú štýlovú animáciu, fantastický steampunkový svet ála Dishonored. Má to skvelé postavy a má to čuduj sa svete na pomery animovaného počinu úžasnú drámu, intrigy, prepletený dej, absenciu vyslovene čiernobielych postáv a dokonca aj emócie. Prečo teda nie plný počet? Pretože ako už spomínal EvilPhoEniX, tak mi tam chýbalo viac akcie, viac krvi, ešte viac špinavosti. Je jasné, že to nie je seriál pre deti, tak to treba dotiahnuť pre dospelých na totálku. Uvidíme sa pri druhej sérii. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Mám už od malička odtažitost k přespřílišnému hype-u a v případě Arcane tomu napomohla ještě má dlouhodobá nelibost vůči League of Legends. Nevěřil jsem, že by se dal udělat kvalitní animovaný seriál založený na smyšlených postavách, které neměly tak důmyslný background jako jiné podobné předchozí projekty, které ani zdaleka nezabodovaly. Světě div se a hlavně má maličkost: Arcane vskutku dosahuje téměř 6 hvězdiček z 5 značky Whirlpool a to hodnocení taky nesouhlasí v mých subjektivních očích jen v rámci pár procent. I když je příběh docela neoriginální a střídá zaběhlé dějové standardy, které uvidíme kdejakém podobném příběhu o sourozenecké rivalitě, jejíž rozsah má značné zeměpisné a politické dopady (ok, možná se do tohoto popisku jich nevejde tolik), je to poskládané vskutku zevrubně. Solidně vyobrazený bipolární svět je naplněn postavami s hlubšími motivacemi, rozumným i naopak psychotickým uvažováním pod taktovkou perfektně sevřené režie postupně přikládající pod kotel až do očekávaného extatického finále. Musím nutně vyzdvihnout výborný cit pro art, jak se kamera kloní k poznávání doposud nepoznaných úhlů a výtečný vizuál (chtělo to cca díl si zvyknout) láká k jeho probádání do každého milimetru, což vítaně a opakovaně neopomíjí. Akce je hutná: Ať už svíštící nebo zpomalená, kulometná nebo mano-a-mano, nešetřící i na pohled méně pohodlnými výjevy. Moderní popkulturní hudební podkres mě nevytrhl, ale chválím padnoucí dabing. Arcane je výjimečně nadstandardní v snad každé kolonce a vzácně potěší jak mladší tak starší diváky. I přes ona příběhová klišé téměř perfektní animovaná podívaná. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (51)

  • Kapela Imagine Dragons, která složila k seriálu úvodní písničku, si v této epizodě zahrála v animované podobě. (NiWi)
  • Ve flashbacku má mladá Mel na sobě šaty zdobené vzorem, který se podobá tomu na Leonině brnění a štítu. Nabízí se tedy otázka, jakým způsobem je propojení mezi jednou z Piltoverových radních s Targonovým kmenem Solari. (Veskoslav)
  • Při prvních záběrech na město Zaun lze spatřit muže sedícího na kleci, uvnitř které je Ancient Krug, příšera, jež je nedílnou součástí jungle ve hře League of Legends“. (Luicy)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama