Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Recenze (243)

evson 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem Bowieho fanoušek, bála jsem se, aby mě ten film nezklamal, ale po shlédnutí tohoto fantastického filmu jsem přesvědčená, že Bowie hrál pěkně a krásně tam zpíval (dostal mě hlavně ten začátek poslední písničky) a na jeho trencle budu ještě dlouho vzpomínat :D. Jsem strašně ráda, že jsem ho viděla, že jsem viděla všechny ty třpytky a okouzlujícího Bowieho, který tam byl sice celkem málokrát a krátce, (hlavní postava byla Jennifer) ale stál za to... :) A myslím, že je škoda, že jsem tento film viděla až v závěru mých 15. let, protože by se mně jako menšímu dítěti líbil asi ještě víc, ale bylo krásný, jak Sarah řekla, že existují chvíle, kdy každý potřebuje v životě skřítky apod. ... :) ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Je to brutální loutková podívaná v tom dobrém slova smyslu, ale Bowie to kazí svýma songama z osmdesátých a to je zápor, jež nelze přehlédnout... Nebýt jeho jdu daleko výš, protože tento film je vizuálně hodně pestrý (mluví tam i klepadla na dveřích, no a nejenom ty) a vydařený. ()

May_tee 

všechny recenze uživatele

Byl to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, když jsem byla malá, takže proto dávám, tak vysoké hodnocení. Kdybych Labyrint viděla poprvé až nyní, vypínala bych tak po 15 minutách. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

I v konkurenci dnešních počítačových animací jde o skvělé fantasy aneb stará dobrá precizní ruční práce. Ve skutečnosti právě ta je v dnešním přetechnizovaném světě jednou ze silných stránek tohoto snímku. Dovedu si představit, že byl snímek mohl být velmi zajímavý (ne-li zajímavější), kdyby byla jeho námětem Alenka v říši divů - způsob zpracování (včetně obsazení Jennifer Connelly) mi přijde pro tuto knižní předlohu jako dělaný. Škoda, že se Labyrint ve své době příliš neuchytil, v opačném případě by třeba k adaptaci, která by vyplnila 60letou mezeru mezi Disneym a Burtonem, došlo. Ostatně Labyrint je stylu Burtona velmi blízký (abych se tak vrátil k původnímu snímku). 70% ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Úžasná loutkařina, úžasné praktické efekty, úžasná výprava a desing. Mlaďoučká J. Connelly a uhrančivý D. Bowie v podvlíkačkách (osmdesátky se nezapřou), kterého obdivuji ale hudební čísla bych v Labyrintu klidně oželel. Pohádkové fantasy se scénářem T. Jonese z Monty Pythonů a v produkci G. Lucasem, které jsem žel bohu tak dlouho odkládal. Už se těsím na Temný krystal. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit dojmu, že na roli Jaretha, krále goblinů, se David Bowie příliš nehodí. I jeho asi tři muzikálově písňové pasáže tam byly jaksi navíc, nehledě na převážně horší zpracování triků oproti zbytku filmu. Jinak jde ale o mimořádně propracovaný svět, kde housenky nosí šály, psi jezdí na psech, víly jsou jen otravný kousavý hmyz, okolo náhodně pobíhají slepice a do toho se řeší hluboké lidské hodnoty a přátelství. „Just fear me, love me, do as I say and I will be your slave.“ ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Nádherná Fantasy pohádka z mého mládí.Krásna Jenifer hledající malého brášku v Labyrinthu plném skřetů a trolů :).K tomu výborná Hudba D.Bowieho.75% ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Úchvatná Bowieho hudba. Zvláštní, na mé dětství trochu prapodivná pohádka, která mě dnes baví snad ještě víc pro svou fantastičnost (skřítci, labyrint, různé postavičky chlupaté i nechlupaté, pištivé a kousavé, skryté tváře Bowieho v různých šutrech a keřích - všimla jsem si až po opravdu dlouhé době -, dnes už staré, ale stále půvabné efektíčky apod.). Navíc tomu neschází vtip. Myslím, že boule na Bowieho elasťácích mě donutila tak brzy dospět. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Je to dětinské, infantilní a poměrně přímočaré. Ale i přesto to má své kouzlo dětské kouzlo. Jak už jsem četl v některém komentáři - je velká škoda, že jsem neviděl tento film (pohádku, která vlastně ani neví, pro koho je přesně určena) jako dítě. Určitě bych se k němu vracel s nostalgií. Takhle můžu dát jen slabší 4 hvězdičky (76 %). Hodnocení snižuje občasná enormní infantilita (jako by byl snímek pro děti do 5 let), poplatnost 80. letům (který do celkové kompozice prostě nepasuje), celková umělost prostředí a fakt, že se David Bowie opravdu drží a nedostává tolik prostoru, kolik by dokázal patřičně využít. Do kladů tohoto rozporuplného dílka zcela jistě patří prima humor a všechny ty roztomilé příšerky. V podstatě tu nikdo není skutečně špatný. A když dá divák volno mozkovým závitům a při některých tricích přimhouří oči, bude se jistě dobře bavit. ;-) ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Krásný pohádkový příběh, u něhož jsem sice měl jisté výhrady, ale i tak se na to dívá moc hezky. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Veľmi by som si želala, keby túto parádičku natočili v súčasnej dobe s poriadnou dávkou trikov, super-peckových efektov, skrátka pod taktovkou Petera Jacksona! Ale vážne: očaril ma príbeh, neočarilo ma jeho stvárnenie. Niekedy balansovalo na hrane vkusu a hnusu. A David Bowie.. pri všetkej úcte.. ako kráľ škretov podľa mňa neobstál. Zato Jennifer Connelly bola úžasná!! Škoda.. nadšenie tak zostalo niekde na polceste. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Příběh plný humoru i napětí,výborných efektů a kouzelných scén. Svět labyrintu je zaplněn panoptikem nejrůznějších postaviček, zrůdiček- je toho až moc - a vládne tomu bizarní Bowie. ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

jednou jsem to viděla 6x za jeden týden. Bowie v legínách mě potom děsil celé mé dětství. Nerozumím, proč hlavní hrdinka raději nezůstala s Davidem a neužívala si všech výhod, ale proti gustu... pro mě nesmrtelné fantasy. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Osemdesiate roky a ich gumoví pandrláci. Tu je všakovakej hávede habadej a vyzerajú ako by ušli z kantýny Hviezdnych vojen (produkujúci George Lucas sa nezaprie). Tým nehovorím, že sú masky zlé, ale vďaka nim film pôsobí značne zastaralo. Jednotlivé scény z labyrintu sú ale stále zábavné a dobre vymyslené. Prečo sa z tohto nestala klasika ako Nekonečný príbeh? Chýba tomu dejový oblúk - existencia Labyrintu a kráľa goblinov s tvárou Davida Bowieho nie je nijak vysvetlená, ale mladučká Jennifer Connelly ho skrátka musí prejsť aby zachránila malého brata, bodka. Naopak vyslovene navyše sú tu tanečné vsuvky na Bowieho hudbu, ktorá je úprimne povedané veľmi čajová. Zaujímavý snímok, ale skôr z historického ako kvalitatívneho pohľadu. 6/10 ()

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama