Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, zaujímavé a omnoho zábavnejšie než o 10 rokov starší Tron. Jeff Fahey je tu vynikajúci, aj keď mi už začal liezť na nervy, keď vymenil "rozcuchané" háro a monterky za gay-trvalú a obtiahnuté džínsy. Pierce Brosnan s náušničkou v uchu a cigaretou v ruke je sympatickejší ako kedykoľvek predtým. Pred pár rokmi by to bolo za *****, nedávno som si to pozrel znovu a musím uznať, že silné kvality to má doteraz. A preboha, neočakávajte nič v štýle otrasnej Kingovej poviedky. Tú jeho snahu za odstránenie mena v úvodných titulkoch vôbec nechápem, mal by byť chudák ešte rád... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa strasne dlho vyhybal a nakoniec som mu dal sancu na pozretie a dobre som urobil. Najprv som som si myslel, ze to bude nejaka sci-fi splatanina s predpotopnou, pocitacovou grafikou, ale mylil som sa. Aj ked ta pocitacova grafika v tom virtualnom svete je v tejto dobe uz skor na smiech:) Najviac zo vsetkeho ma uputal dej filmu a jeho samotny vyvin do zaverecneho finale bol pekne vymysleny. Film ma dobry spad a skoro vsetko je to zahrane do dokonalosti. K lepsiemu hodnoteniu mi tam chybalo troska viac adrenalinu a aj tych napinavejsich scen mohlo byt viacej a lepsie prepracovanejsie, aby to este malo lepsi efekt na moj vkus. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedna o kdovijaky veledilo, ale aspon to je svizny a pohodovy becko. Ale rozhodne to neni horor, to fakt ne. Vetsinu filmu tahne Jeff Fahey, kterej sice nepredvadi nic extra, ale jeho postava je verohodna. Pierce Brosnan si odkecal ten svuj prumer. Co se tyce triku, tak to bylo neco otresnyho, to snad i v Tronu byly lepsi triky. Ale i kdyz je film misty dost stereotypni a misty na me slo spani, tak jsem se vetsinu casu dobre bavil. Slabsi 4*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Profesoru Lawrenci Angelovi (Pierce Brosnan) je po posledním neúspěchu zrušen jeho výzkum lidského vědomí. Pokusy se šimpanzi nedopadly dobře, a zároveň se zvýšením inteligence došlo i ke zvýšení agresivity lidoopů. Dr. Angelo si ale brzy najde jiný objekt pro své pokusy - mentálně zaostalého zahradníka ze sousedství, Joba. Za pomoci virtuální reality se mu podaří navýšit zahradníkovu inteligenci daleko nad rámec inteligence ostatních lidí... Pamatuju si, že když jsem film viděl před mnoha lety poprvé, že se mi hrozně líbily scény virtuální reality, a nemohl se dočkat až technologie poskočí tak, že se podobná zařízení dostanou i k normálním lidem. Vývoj vědy a virtuální reality šel trochu jiným směrem (kinnect, google glass), ale třeba se někdy zase k virtuální realitě vrátíme. Ale zpátky k filmu - proti onomu využití virtuální reality mi zbytek filmu přišel až zoufale nudný a předvídatelný. Job se z retardovaného mladíka stane superinteligentní bytostí, pak se mu dostane trochu séra agresivity, a on se rozhodne zničit celý svět. Jak zoufale originální. Ale co už - film je hlavně o té virtuální realitě, a takovej konec, kdy se Job snaží najít zadní dvířka je skoro dokonalý. Když se to tak nějak posčítá dohromady, tak mi vychází čistej průměr.. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem byl sám zvědav, kam se film posune. Jestli se vydá po hororové lince, kdy Job začne ve městě chladnokrevně zabíjet ty, co mu celý život ubližovali, nebo se podíváme na zoubek virtuální realitě. Bohužel se vydal tou druhou, kdy se střetl s dříve natočeným Tronem, který je v mnoha ohledech lepší, zajímavější a revolučnější. Celkově to není špatný film, dobře se na to kouká, ale při závěrečných titulkách máte dojem, že jste neviděli nic výjimečného. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)

Reklama

Reklama