Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Recenze (86)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja myslím, že Kórejci urobili veľmi slušné sci-fi. Občas to pripomenie klasiku Votrelci od J. Camerona, alebo iné sci-fi, ale čo sa už dnes dá vymyslieť bez toho, aby to niečo nepripomínalo, že? Napriek tomu je hlavná zápletka s vodou na mesiaci pomerne originálna a podarilo sa z toho vykresať celkom atraktívne sci-fi. Má to slušnú atmosféru, tie tmavé úzke uličky a šachty majú atmosféru vždy, triky sú veľmi solídne, scéna s odtrhnutým výťahom sa podarila a navyše sa Kórejci aj ako herci krotia a predvádzajú pomerne slušné herecké výkony bez hystérie, kriku a nasilu uplakaných scén. Ja som bol veľmi spokojný, v závere je jasné, že nemáme odpoveď na všetky otázky takže 2. séria sa v najbližšej dobe pravdepodobne zrodí. 80%. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené, ale že bych úžasem spadl na prdel, se říct nedá. Občas byla nuda, srdceryvné scénky sester byly trapné. Herečky krásy nepobraly... Takže zajímavá byla jen měsíční voda. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy mě hrozně iritovalo, že si film/seriál hraje na sci-fi a přitom důkladně znásilní tu část "sci". Tady korejci okázale ignorovali nejen fyziku, ale i chemii, biologii a ostatní hard, ale i soft science. Jelikož se v tom moc neryli a nesnažili se to okecat, ale vyprávěli o něčem úplně jiném... tak to nakonec vlastně tolik nevadilo. Takže atmosféra fajn, nebýt hysterického poštěkávání a štkaní, bylo by to ještě lepší. Slaboučké 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mala táto Kórejská Netflixčina cez 80%. Potom to začalo padať ako Sulíkové preferencie, ale hovorím si, máš dovolenku, je ideálny čas nie len v nose sa špárať, ale dať priestor aj niečomu, čo by za normálnych okolností šancu nedostalo. Poslucháč by mal v prvom rade vedieť, že "The Silent Sea" sa extrémne pomaly rozbieha, pričom pasáží, ktoré diváka preberú z polospánku, je žalostne málo. Čo sa atmosféry týka, kto dúfa v stiesnené pocity, ktoré by priestory rakety či samotný vesmír vyvolať mali, tak tiež plače na nesprávnom hrobe. Keď sa nad všetkým, čo som videl zamyslím, toto je dosť priemerno-podpriemerné "skyfi", ktoré v podstate neplní žiadny svoj účel. Neodporúčam, nemám totiž prečo, jedine, že by Vám nevadilo zabiť 6 hodín života .. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Ohavnosť najhrubšieho zrna. Producenti stavili na dlhú minutáž so šialene nudnými strihmi a naťahovanými scénami. Mojich najhorších 8 hodín pri obrazovke. Nespravte prosím, rovnakú chybu a tomuto seriálu sa vyhnite veľkým oblúkom! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Korejci prostě umí. Po Olihní a Království zombie nám přinesli další zajímavý seriál. Najdeme tu i herce z obou zmíněných seriálů. Děj se odehrává v budoucnosti, kdy je Země na pokraji zhroucení z nedostatku vodu. Skupina astronautů se vydává na záhadnou misi, o které mnoho neví. Mají na opuštěné stanici na Měsíci získat jakýsi záhadný vzorek. Onen vzorek obsahuje lunární vodu, která má abnormální účinky. Na stanici se pak začnou dít podivné věci a lidé začnou umírat. Nakonec se naše posádka dozví pravdu, která je celkem děsivá. Má to dobrou atmoškou, ale možná by to mohlo být kratší. "Vy máte zlatou kartu?" ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně marné, i když se tam inspirace klasikou dala najít. Nicméně nápad byl dobrý, akorát to v té druhé polovině začalo jít trochu dolů a nelogičnosti ve finále mi celkový dojem docela pokazily. Pokazil mi ho i fakt, že Bae Doo-na je ve všech rolích, v kterých jsem ji viděla, zoufale stejná. Stejný trpitelský výraz ve tváři jako kdyby jiné emoce neznala. Gong Joo taky neměl nic moc co hrát, ale u něho aspoň vím, že když chce, tak zahrát umí. Za to Kim Sun-young se v kosmickou lékařku transformovala z ukřičených bab (např. Crash Landing on You transformovala skvěle). V každém případě Oskara získává Lee Joon, ani vojna na jeho herectví nic nezměnila a já se už teď těším na jeho další roli. Tentokrát v historickém seriálu Bloody Heart, kde bude hrát po boku Jang Hyuka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by to přešlo do hororového sci-fi béčka, bylo by to fajn, ale vzhledem k tomu, jak se seriál snaží tvářit seriózně, absolutně nefunguje. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte prvá epizóda vyzerá dosť nádejne a prekvapivo epicky. Predstavia nám svet, ktorý sa rúti do záhuby (tak trochu mi to pripomenulo Interstellar) a tak je vyslaná na misiu parta astronautov, ktorá má priniesť tajomný dôležitý bazmek, ktorý spasí svet. Snáď. Lenže akonáhle sa od druhej epizódy dej nadobro presunie na stanicu na Mesiaci, tak sa to zmení na béčkový horor (typu Prometheus) v ktorom na posádku číha jedno nebezpečenstvo za druhým a jej rady sa každým dielom riedia. Bohužiaľ postavy sa správajú čím ďalej tým debilnejšie (môj obľúbenec Yoo Gong sa do úlohy autoritatívneho kapitána misie nehodí a celý čas sa len priblblo usmieva) a je ťažké im fandiť. Skôr som im postupne prial smrť. Ani hororová atmosféra dvakrát dobre nefunguje. O ľakačku tu ani nezavadíme a gore scén je fakt len pár a nie je to nič, z čoho by mal otrlý divák orgazmus. Triková stránka je na úrovni priemerného sci-fi seriálu Toto príliš drahé nebolo. Záver je vyslovene o ničom. Celkovo priemerná jednohubka o bande idiotov na jednej vesmírnej stanici. 5/10. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Velice pečlivě natočená a atmosférická sci-fi, která svým stylem strašně připomíná to nejlepší z prvních dvou Vetřelců. The Silent Sea si dává v počátečních epizodách hodně záležet na tom, aby diváka udržoval v konstantním napětí. A to zcela jednoduchou metodou. Na divákovy otázky neodpovídá přímo. Pouze mu nechává dostatečné množství informací na to, aby si na ně alespoň částečně odpověděl sám. Mimo jiné mu představí bandu poměrně zajímavých a dobře pamatovatelných hrdinů, u kterých během scény "útěk na stanici" v první epizodě uvažujete, kolik z nich se vlastně vrátí zpátky se zdravou kůží. Výsledkem je tak velice slušná sci-fina, které se však v poslední čtvrtině trochu začne rozpadat logika. V pozdějších chvílích, kdy už jsou mnohá tajemství odhalena, by taky neuškodilo větší tempo. Ale i tak se na to po celých těch osm epizod kouká moc dobře. Korejci zkrátka umí. A jsem moc rád, že si toho už konečně pořádně všimli i Amíci. Průměrné 4* ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Faktor zábavnosti stále jemne prevyšuje tie logicke krátery, ktoré pri takto naťahovanom príbehu nešlo prehliadať. Prestrihať o tretinu a malo by to správny drajv a neplácalo sa to v tej scenáristickej vate (resp. vode) ako ta akváriová rybka na suchu... Zaokrúhlim nahor na veľmi vlažné 3 hviezdice s privretými očami.... A fakt privretými, lebo keď jedna z postav hecuje v poslednej časti zraneného parťáka, aby nezatváral oči a ostal s nimi pri vedomí a že všetko bude ok, tak som mal dojem, že hovorí ku mne v driemotách, lebo už som aj ja mal na gauči čo robiť to nevzdať a neodspať radšej ten domrvený finiš. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Měl jsem konečně za to, že Korejci natočili normální reálnou sci-fi výborně natočenou, ale pak se to zvrtlo a poslední asi minuta či dvě to úplně dorazily, že bych dal nejraději odpad. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

lehce béčková a na korejské poměry poměrně umírněná sci-fi,která má v první polovině velmi slušnou atmosféru.Ta se sice postupem času rozmělňuje a slábne,nicméně jako jednohubka funguje solidně a na případnou druhou řadu bych se klidně podíval.Nápad se měsíční vodou není vůbec špatný...65% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se dostala k seriálu Moře klidu. No, jupí mi! A stálo to za to. Vesmír je za mě vždy fajn téma. Proč? Vzhledem k tomu, co se v něm podle většiny tvůrců děje, tak je fajn to pozorovat, když jeden ví, že se tam nikdy nedostane. To už je věští šance, že Země vyschne, umřou všechny ryby, voda bude na příděl a váš sociální status a co si můžete dovolit bude záviset právě na vaší stupnici v rámci vody. Jo, to si dokážu v naší budoucnosti představit snáz než to, že zrovna já pojetím do vesmíru. Protože jak se ukáže vibe "ve vesmíru tě nikdo neuslyší křičet" je sice hodně silný, ale postupně si to jde svojí cestou a ta cesta je moc fajn. Začátek je skvěle pomalý, nikdo nikam nepospíchá, nikdo nikomu tak úplně nevěří, protože se ne všichni znají. Úplně je tady vynechána samotná k cesta na Měsíc, to mi ale nevadilo. Charaktery místo toho naznačí úvodní nouzové přistání a cesta pěšo na stanici. A potom se to může rozjet. Všechno kolem toho, kvůli čemu tam jsou, co se stalo na stanici, zda někoho zajímá, co se stalo skutečně, co členové posádky před sebou skrývají a co se na stanici skrývá. Takže asi jde vidět, že já byla spokojená. Bylo to skvěle natočený, parádně zahraný, atmosféra vážně perfektní, super balanc mezi hororem a thrillerem, řízlej sci-fi (a teď nemyslím jenom tu samotnou část, kde se to odehrává) a správným tajemnem. Ráda bych zmínila závěr bez toho, abych ho vykecala. Takže: byla jsem spokojená. Ano, na první pohled to působí jako mejdan nekonečných špatných rozhodnutí, ale nevšimla jsem si, že by podrobné žánrovky používali něco jiného. A pokud mluvím o úplném konci, tak mě to bavilo pojaté právě takhle. Ano, má to jeden drobný detail. V posledních pár minutách se stane několik věcí, které působí, že kdyby se někomu chtělo, mohla by být druhá série. A přestože to bylo vážně moc dobré, nejsem si úplně jistá, zda v tomhle případě bych byla s pokračováním spokojená. Protože takhle to zároveň nechává dost prostoru pro fantazii. A každý z těch scénářů, který teď mám v hlavě, je dost depresivní. (Původně jsem si řekla, že je vlastně fajn, že jednotlivé díly mají kratší stopáž (tady není ani jeden díl přes hodinu!), ale na konci mě skoro až mrzelo, že je už konec. A protože si ráda dávám tématická dostaveníčka, večer bude The Moon.) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez respektování vědy, ale s citem pro příběh se jistě Moře klidu nezavděčí všem. Jakožto fanda jihokorejské tvorby jsem s něčím takovým počítal, protože emoce a příběh jsou pro Korejce vždy na prvním místě. Ale nepopírám, že to trochu mrzí. Seriál je totiž po technické stránce opravdu vymazlený a mnoha blbostem se dalo vyhnout. Do předposlední epizody bych dal 4*, ale závěr se moc nepovedl... . ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Planeta Země vysychá. Voda je na příděl dle kategorie občana. Na Měsíc vyráží posádka prozkoumat opuštěnou měsíční základnu, kde došlo ke katastrofě a vzít z tama nějaké vzorky. Čeho, to nadřízení nechtějí říct. Cestou s stane porucha a raketoplán havaruje, ale skoro všichni přežijou a dojdou na základnu, kde ji začnou prozkoumávat a přícházet na tajemství, které jim vláda tají a začne hra na 10 malých černoušků, kdy začnou postupně cčlenové výpravy umírat. Nicméně tady se nejedná o žádné monstrum (když nepočítám jedno zmutované dítě), ale o...lunární vodu, která vypadá jako voda, má stejné složení jako voda, ale chová se k organismu celkem nepřátelsky. Takže potencionální záchrana lidstva není až tak ideální. Ale to je tak vše, co seriál nabídne. Není zde moc akce, jedná se stále o zkoumání základny a byť je děj celkem uzavřen, tak se nám na otázky moc odpovědí nedostane. 6/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jasné, je to viac rozťahané, ako by tomu slušalo, buď mali niečo vymyslieť, alebo to skrátiť aspoň o časť-dve, ale... ALE Kórejci fakt na Netflixe valia. Napriek objektívnejším silným trom hviezdam mierne nadhodnocujem na slabšie štyri z viacerých dôvodov. 1. Kórejcom ide jedna vec za druhou a sledujem to už posledných pár rokov, nie len Squid Games, ktorý mňa až tak moc neoslovil v porovnaní napr. s týmto. 2. Kórejci na Netflixe paradoxne vynechávajú jednak svoj klasický trademark z domácej tvorby, t.j. ukričané, uplakané a uvrieskané scény a opäť znovu paradoxne vynechávajú dokonca aj už takmer stopercentné Netflixácke bludy spojené s LGBTIQ, politickou korektnosťou, všerasovým spracovaním, MeeToo atď. atď. 3. Netflix spolupracuje s esami na poli audiovizuálnej posprodukcie a je to vidieť, pretože valia nielen po vizuálnej technickej stránke, ale dokonca aj po hudobnej. Málokedy pozerám titulky do konca pri filmoch a nieto ešte pri seriáloch (výnimka je Marvel a DC kvôli scénam navyše), ale tu som urobil výnimku a čo som neobjavil. Na orchestrálnej zložke sa podieľal kto? Pražská filharmónia. Pozor, viem, že vo svete patrí medzi špičku a je využívaná vo veľkých projektoch, ale v spojení s Kórejcami? Tak to som nečakal. Plus pre pražský orchester ako taký a zároveň obrovské plus pre Kórejcov, že si "nejdú to svoje", ale nechajú sa nielen inšpirovať ale rovno využijú to, čo ostatný svet pozná už dlhé roky. 4tý a posledný bod je to, že mi to celkom fajn pripomenulo iný veľmi inteligentný a pritom minimalistický sci-fi trilerík Moon, takže na druhú sériu som zvedavý, minimálne kvôli super záveru, ktorý nechal otvorené fakt obrovské vrátka... ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Dobré sci-fi, zajímavý nápad a atmosféra opuštěné stanice funguje dobře. Občas mě ale štvala kamera, hlavně v prvních dílech, kdy má pořád potřebu uhýbat do prázdných chodeb a tmy. Chápu, že to dodává na napětí, ale když je to tam 5x za díl, tak už to omrzí. A taky tam trochu nefunguje čas. Jak dlouho ten děj trvá, den nebo víc? ()

Reklama

Reklama