Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lilly Cummingsová se vdává a její sestra Gwen má jako družička nejen krásné šaty, ale také pořádnou kocovinu. Za sebou má totiž další z mnoha velkých pitek. Urazí svatebčany, zničí svatební dort a jen v kombiné se vydá v ukradené limuzíně koupit nový. Nabourá se a skončí před soudem, který jí nařídí čtyřtýdenní odvykací kůru. Sebevědomá žena se odmítá zapojit do aktivit v léčebně, bojkotuje skupinovou terapii. V parku požádá o cigaretu neznámého muže a zeptá se ho, kde by mohla sehnat alkohol. Vzápětí zjistí, že mluvila s ředitelem Cornellem. Jak se žena seznamuje s ostatními pacienty a poznává jejich problémy, začíná si uvědomovat závažnost toho svého. Vybavují se jí vzpomínky na dětství, prožité s matkou alkoholičkou. Snaží se usmířit s lidmi, kterým nejednou ublížila, zejména se sestrou Lilly. Gwen marně hledá někoho, s kým by si mohla promluvit, a postupně se sbližuje s některými pacienty - mladou spolubydlící Andreou či bývalou baseballovou hvězdou Eddiem Boonem. Na cestě k řešení problému ji však čeká ještě nejedna překážka, zklamání a řada bolestných rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nad alkoholem prý nejde zvítězit, jen Moraváci umí zremizovat, ale to autoři tohoto rčení asi neviděli Sandru. Za necelé čtyři týdny v suchým triku.. Za celou dobu se to nestačí plnohodnotně vyprofilovat ani jako komedie, ani jako drama a už vůbec ne jako kombinace obojího. V tomto ohledu mělo jasno jen těžce návykové Santa Cruz.. Raději Sandru v busu než na Antabusu.. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je, že neví, jestli má být komedií nebo vážným dramatem na téma alkoholové závislosti. Tu ožralost jsem Sandře Bullock moc nežral a když vystřízlivěla byla sice sympatická, ale soucit ve mě nevzbudila. Stejně tak mě tenhle film nepřesvědčil, že na alkoholu je něco špatného... Všechna osvětová snaha šla prostě mimo mě. Spíš mě štvalo to náboženské vymívání mozků. Takže jedna hvězda za Steva Buscemiho, druhá za Sandru Bullock, pro níž mám slabost, důvod pro třetí hledám marně. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud to měla být komedie, pak si autorky nevybraly příliš vhodné prostředí. Pokud to ovšem myslely vážně, pak selhaly dvojnásob. Ani zakomponování televizní soap opery do děje nebyl zrovna dobrý nápad. Některé dialogy ve filmu totiž vyznívají stejně směšně jako to, z čeho si tvůrci dělají srandu. Herce nehodnotím, stejně nebylo co hrát. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nikdy nepochopím kritiku Sandry... Nemyslím si, že je to nejlepší herečka na planetě, ale na mě prostě vždycky působila (stejně tak i v tomto snímku) lidsky. A co se týče tohoto filmu, tak nic extra to není, ale rozhodně není tak špatný jako se tady píše. Prostě taková ta podívaná na 3*, která neurazí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá a úspěšná novinářka Gwen (Sandra Bullock) si umí užívat života. Se svým přítelem Jasperem obráží jednu párty za druhou, a z alkoholového opojení oba téměř nevychází. Ale když udělá ostudu na svatbě své sestry, a navíc jejich svatebním autem v opilosti narazí do domu, je odsouzena k léčení v protialkoholní léčebně. Ač k takovýmto institucím Gwen moc důvěry nejeví, brzy poznává, že i zde si může najít přátele ... a že život pod mocí alkoholu nemusí být to pravé, co očekává ... Film jsem viděl několikrát, a s každým dalším shlédnutím musím ubírat a ubírat na hodnocení. Díky tomu, že je po prvních dvaceti minutách naprosto zřejmé, jak film skončí, se divák kapánek nudí, a zázračný převrat hlavní hrdinky je pak trochu mimo. Nevím taky, jestli protialkoholní léčebny fungují jako dovolená - každý si tam dělá co chce a jak chce, ale možná v zemi neomezených možností ano. Jinak nevím, jestli byla Sandra Bullock celé natáčení pod parou, ale (minimálně v první půlce filmu) dost šíleně přehrává, až působí dost směšně... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Sandra Bullock pár dní pobývala v léčebně, když se připravovala na tuto roli. (Bauer)
  • Sandra Bullock pila před každou svou scénou, kde byl vyžadován nekontrolovatelný třes, trojité expreso. (Bauer)
  • Většina obrazů na zdech v léčebně byla opravdu vytvořena reálnými pacienty. (Bauer)

Reklama

Reklama