Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lilly Cummingsová se vdává a její sestra Gwen má jako družička nejen krásné šaty, ale také pořádnou kocovinu. Za sebou má totiž další z mnoha velkých pitek. Urazí svatebčany, zničí svatební dort a jen v kombiné se vydá v ukradené limuzíně koupit nový. Nabourá se a skončí před soudem, který jí nařídí čtyřtýdenní odvykací kůru. Sebevědomá žena se odmítá zapojit do aktivit v léčebně, bojkotuje skupinovou terapii. V parku požádá o cigaretu neznámého muže a zeptá se ho, kde by mohla sehnat alkohol. Vzápětí zjistí, že mluvila s ředitelem Cornellem. Jak se žena seznamuje s ostatními pacienty a poznává jejich problémy, začíná si uvědomovat závažnost toho svého. Vybavují se jí vzpomínky na dětství, prožité s matkou alkoholičkou. Snaží se usmířit s lidmi, kterým nejednou ublížila, zejména se sestrou Lilly. Gwen marně hledá někoho, s kým by si mohla promluvit, a postupně se sbližuje s některými pacienty - mladou spolubydlící Andreou či bývalou baseballovou hvězdou Eddiem Boonem. Na cestě k řešení problému ji však čeká ještě nejedna překážka, zklamání a řada bolestných rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Tak tohle asi mělo být těžký drama ze života. Bohužel je to jen obyčejný kalkul s ne zrovna přesvědčivou Sandrou Bullock. Film má pár světlejších momentů a několikrát jsem se docela zasmál. Problém je v tom, že jsem se smál nejen tam, kde chtěli být tvůrci vtipní. Některé scény jsou totiž tak trapné, že jsem se prostě musel smát. Navíc je to celé zdlouhavé a tak trochu o ničem. Poslouchat téměř celých 100 minut řeči závisláků o vzájemné důvěře, to není zrovna nic čím bych si chtěl znovu projít. To radši zajdu na panáčka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se řekne protialkoholní léčebna, český divák si vzpomene na snímek ´Dobří holuby se vracejí´. Americký počin ´28 dní´ je něco podobného. Sandra Bullock v roli mladé ženy Gwen závislé na alkoholu, bujarém životě a naprosté nezodpovědnosti. Když své sestře zkazí svatbu, pohár trpělivosti přeteče a ocitne se v protialkoholní léčebně. Tvůrci velice dobře podchytili chování a vůbec život alkoholičky, i když si přiznejme, že na pilu se v žádném případě netlačilo. Psychologie, jako u výše zmíněného českého filmu, je tu zcela vedlejší. I když se snímek vyznačuje zábavným dojmem a je plný energie, ryze o komedii se v žádném případě nejedná. Dokonce je tu i romantický motiv, ale jestli příběh skončí šťastně či nikoliv, záleží na úhlu pohledu diváka. Gwen si projde ohromným vývojem, zkušenostmi a city. V léčebně pozná různé lidi různých povah a od každého si něco vezme. Snímek tak má dokonce i lehčí moralizační podtón. Určitě nezklame a přinese zajímavý pohled na jeden z problémů lidstva v jednoduchém kabátě a upřímnosti. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Opilá novinářka na svatbě své sestry zdemoluje ukradenou limuzínu, a musí proto podstoupit čtyřtýdenní odvykací kúru. Sebevědomá žena v léčebně zpočátku bojkotuje skupinové terapie a navíc si odmítá připustit, že je na alkoholu závislá. V izolovaném komplexu však záhy začne přehodnocovat svůj život. Tohle není vůbec špatný film, ale dost v něm herecky tápe Sandra Bullock, na kterou film zjevně sází, ale jí takovéto role nesedí. Ženu závislou na alkoholu jí nejenže neuvěříte, ale ona sama se o to ani nijak nesnaží a scénář ji nijak výrazně nepodporuje. Občas se ve filmu objeví silný moment, ale vzápětí je vystřídán bezradnou Sandrou, a to trvá až do konce. Nedá se totiž o filmu říct, že by na mě nějak výrazně zapůsobil, ačkoliv potenciál zde byl. Mé hodnocení: 60% ()

anli 

všechny recenze uživatele

Zivotni drama jedne alkoholicky.Scenar neni nic svetoborneho a reziserka se znazila svou zenskou jemnosti ho trochu rozdychat.Celkem se ji to podarilo a vyrazne ji k tomu pomohla Sandra Bullock,ktera svou roli nehraje,ale zije.A pak take vynikajici Steve Buscemi.Je zde i par vtipnych momentu a nekolik silnejsich scen.To vse film aspon trochu zveda ze sedeho prumeru a ja tak davam neopitych 65%.P.S.Kdo ma rad Sandru,jiste si prida aspon 15%. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Mamka mi kdysi slíbila, že půjdeme do kina na nějaký rodinný film. Už to že začínal v 8 večer mi bylo divné. Každopádně se blbě podívala, a tak jsem mezi stovkou dospěláků seděl já, 12ti letý vejlupek, a všichni na mě koukali ve smyslu: To dítě už by mělo dávno spát. A tak jsem tehdá koukal na takovýhle dospělácký film a už nemám nejmenší ponětí, zda se mi líbil, nebo ne. Ale určitě vím, že jsem z něj měl špatný pocit. A že i když teď v TV vypadá jako laciné Béčko, možná jsem ho tenkrát viděl jinak. Jako dobrou prevenci proti všem nástrahám, které mne v tu dobu zrovna začali ohrožovat. Tedy... O nějaké 3-4 roky později ale o tom nebudeme polemizovat. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Většina obrazů na zdech v léčebně byla opravdu vytvořena reálnými pacienty. (Bauer)
  • Sandra Bullock pár dní pobývala v léčebně, když se připravovala na tuto roli. (Bauer)

Reklama

Reklama